Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

ČT - Mlčení jehňátek

Jaký má česká televize důvod dávat mnohokrát reprízovaný film s novým dabingem, když jej v minulosti vysílala s původním? Je to stejný hnus jako když si koupíte oblíbený starší film na blu-ray a zjistíte, že dabing, na který jste zvyklí, tam nahrazuje příšernost, kterou Mahdalovo studio spáchá během dopoledne. U těch dabingových studií je to bohužel dáno penězi, protože nový dabing je levnější (asi proto, že stojí za prd) než koupit starší, ale proč to dělá ČT u dvacáté osmé reprízy? Ach jo. Uvědomuji si, že bych měl otázku směřovat do ČT, tak to berte jen jako můj marný povzdech. :(

Vetinari
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ČT - Mlčení jehňátek

Za vším jsou peníze. Ta studia a čeští dabingoví herci jsou si samozřejmě vědomi nesmírné obliby, kterou dabing u nás má a kultovního statusu některých hvězd zvučných jmen. Jejich obliba překonává oblibu původního filmu jako takového. Takže je možné, že i cena se blíží ceně za ten film.

toothpick
Registrace: 11/2014

Tak nějak.

bretah
Registrace: 9/2012

Myslím, že se to i někde zmiňovalo, že v Polsku stojí vysílací práva k filmům o polovinu méně. Obyvatel je tam třikrát více.

toothpick

toothpick

Myslím, že jsi to vystihl přesně.

rs505
Registrace: 11/2009

A ještě, opravdu to nemyslím zle, ale - statutu...

rs505

Údajně čínský seriál Opičí král u nás nebude nikdy reprízován, protože se vyplatí místo toho koupit raději americký megahit House of cards.

toothpick

Takže řekněme, že ČT doposud využívala dabing, který nebyl její a pro dnešní reprízu ji někdo napařil cenu, kterou neakceptovala. Dobře, třeba to takto bylo. A pak se stalo co? Zadala si novou výrobu a příště bude opět čekat za kolik ji prodají verzi odvysílanou dnes nebo je ta verze již její a může ji používat napořád? Měl jsem za to, že práva pro dabingy patří televizím.

Vetinari

Vetinari

Jestliže to je tak, jak to popisuješ, potom si zřejmě televize budou dĕlat dabing ve vlastní režii a to nás teprv potĕš pánbůh!

rs505

Určitě to tak bylo. Jinak by nemělo žádný smysl nový dabing vyrábět. Hrůzostrašné ceny za klasický český dabing jsou realita. Protože zástupci těch původních umělců dobře vědí, že český divák nejde po tom filmu, ale po tom dabingu.

toothpick

Když drtivá většina filmů končila klasickým "pro -nějakou- televizi vyrobilo -nějaké- studio dabing", tak to znamená, že práva nemá televize, ale studio? Ten, který to celé zaplatí, tak pak nemá nic a ještě ho ten zaplacený výrobce bude v budoucnu škubat? To by asi nikdo nechtěl platit výrobu, ne?

Vetinari

My co jsme před sametem odkojení TVP s tím dabingem takový problém nemáme,i s pašovanými kazetami se vozil jednoosobový dabing,poté se vyráběl teprve u nás,daleko větší problém jsou titulky,půlka filmu v háji tzn.z filmu nic-pro školitele:v 60 se už učit jazyky nemíním!/no možná arabsky budu muset/ :O :laughing:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

"Na četná přání televizních posluchačů vysíláme dabing k filmu ------ a přejeme Vám příjemný poslech"....

rs505

Taky jsem měl doma anténu na polskou televizi a díval se na kino nočne. To ovšem nesouvisí s tématem, stejně jako to, že mám rád originální znění s titulky (obecně). Tady jde o to, proč ČT vysílá u Mlčení jehňátek jiný dabing než v předchozích dvaceti letech.

Vetinari

Ja ze co to znelo tak divne, a to doondiali dabing .. Skoda, tesil som sa na tento film.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Dnešní dabingy se vyrábí z finančních důvodů na Moravě, takže český divák si okamžitě všimne, že tam mluví ultraspisovně. Vedle pochybných hereckých výkonů.

toothpick

Vorti

Netvrdím, že tvůj výrok není pravdivý, ale co se týče filmu, kvůli kterého začalo toto téma, je mi celkem jedno kde vznikla nová verze. Řeším to, kam zmizela ta dosavadní.

Vetinari

Jen doufám, že se na ČT nedočkám nové verze Hale&Pace bez pana Potměšila nebo Monty Python bez titulků pana Palouše.

Vetinari

Vetinari

souhlasím,je to někdy hnus,ale jen pro nás,co známe starý dabing,zvykli jsme si a nový nám prostě vadí,mlaďasům se zase líbí nový,protože starý slyšeli až potom od nás R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Včera jsem nahrál film "Tetovaný" a před chvílí jsem s obavami zkusil, jak je dabovaný... Sláva!

rs505

rs505

jasně Gaban a Funés,já už nic nenahrávám,vše si pouštím z netu online R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Starého psa novým kouskům nenaučíš a až zakážou internet, tak budu mít aspoň nĕco...

rs505

rs505

no jasně,proto mám 3000 gramodesek,1000 cd,1000 DVD a 10Tb filmů na HDD,do smrti to nestihnu pustit všechno,až nebude internet,bude se to jmenovat jinak a nebo bude po 3.světové válce R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra