Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Samsung UE48J6272

Dobrý večer přeji.
U této TV se zabudovaným satelitem se neudrží česká zvuková stopa.
Potvrdím, pak přepnu na jiný kanál a vrátím se a zase není čeština.
Samozřejmě jsme googlili ale jednalo se o starší modely s pozměněným menu. Jestli jsem špatně hledal, tak se předem omlouvám.

HiFiOK
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Samsung UE48J6272

Musis nastavit cestinu jako primarni preferovany jazyk.

Mikek
Registrace: 7/2011

Pak to u vsech programu, kde je ceske audio, automaticky vybere cestinu.

Mikek

HiFiOK

To sis koupil, nebo někomu ladíš ? Poznámka - Tuhle se mi kolega elektrikář přiznal, že šlápl vedle se Samsungem LED a nedokáže Sat tuner naladit. Fakt to menu u "ŠAMANŮ" je děs. Již jednou jsem mu to ladil - no holt Skylink to často mění a konzumet je z toho mimo. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

Menu - Vysílání - Možnosti zvuku - Čeština jako primární jazyk

rs505
Registrace: 11/2009

Ladil jsem to :laughing: někomu. A ještě budu :laughing:
Zítra zkusíme.
Díky za rady.
Jó, a nikdy bych si to nekoupil.
:)))

HiFiOK
Registrace: 12/2006

HIFIOK

Ani já ne, našel jsem to v kontejneru, když jsem hledal nĕco k snĕdku...

rs505
Registrace: 11/2009

rs505

tos byl rychlejší než cíkoši R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

CES - veru tak - TV so zabudovaným sat nie je pre laikov, človek musí byť aspoň poloprofesionál ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Cig.ši do kontejneru už nechodí,berou to přes sociálku :)))

jjery
Registrace: 12/2012

jo tyhle telky s ohyzdnym nastavovanim a upravou programu satelitu jsou des. mam lg, koupil jsem si se sat abych nemel dva ovladace. ale asi na konec pri trochu specifictejsich ulohach asi budu muset dodatecne poridit sat prijmac. hlavne pro prijem vic sat druzic a nahravani videa a prehravani pak na pc, coz ta lg neumi ani jedno.
pokud nekdo vi ktera znacka ma aspon dobrou spravu programu a podporuje vice druzic (v praxi, jelikoz moje v teorii taky ma ale nejde) a mozna nejaka preci telka umi nahravat nekodovane?

sioga_bs
Registrace: 6/2007

jinak taky se mi v lg mel podobny problem, ne to ze nepamatovalo cestinu, tu jsem si nastavil v systemu. ale hd stanice maji uz dvoji jazykovou stopu, sd to nemaj. no a mel sem problem ze napriklad nastavil jsem cestinu, ale pak hd slovenske mi nezapinalo slovensky zvuk ale anglicky,a kdyz nastavil slovensky v systemu tak zas cesky nezapinalo automaticky. ted posledni dobou ten problem nemam, nevim ci nejak neco zmenilo u provideru ci telce.

sioga_bs

U Samsungu a nejen u této znacky je potřeba nastavit zvuk primarni (1 audio) Cestina a sekundarni (2 audio) Slovenstina a to z toho duvodu aby u Slovenkych HD stanic zustala zachovana Slovenska audiostopa. Pokud budou obe stopy pouze v cestine, tak na slovenskych HD programu podporujici i original audio stopu budou nektere filmy v anglictine. Postup u Samsungu nastaveni zvuku s volbou audio stopy se provádí jak popsal rs505. Razeni a vymazani stanic u Samsung TV je uz klasicke u modelovych rad H. U ES a F je pouze u satelitního tuneru, u DVB-T/C zustava povestne prohazovani programových pozic, coz je ne hlavu. U pozemaku se to da ještě snest pro par stanic, ale u kabelovky je to horor. Stejne tak je tomu u ještě starsich rad B, C a D.

HYPER
Registrace: 11/2010

sioga_bs

zrovna letosni i lonske Samsungy maji menu a spravu programu perfektni, v mnohem i lepsi nez jakykoliv externi tuner. Kdysi to byla tragedie, ale ted uz je to uplne v pohode. Pokud tu nekdo pise, ze je to tezke naladit, tak by se mel zivit necim jinym. Nic lehciho snad ani neexistuje.

Mikek

Mikek, presne tak. Poslední dve rady uz je klasika, která se rovna satelitnim prijimacum bez fastscan funkce. Nic na tom není nastavit zakladni parametry a programy v DVB-T pripadne v DVB-C nebo satelitu.

HYPER
Registrace: 11/2010

to hyper

v mem pripade lg, prave ze jde vybrat jenom jeden jazyk audio stopy. vim ze i na 10let starych sat prijmacich slo vybrat primarni a sekundarni, ale na tehle znacce z roku 2014/2015 je jenom jedna volba. mozna u tech drazsich a vyssich modelu to jde, ale u levnejsich to neni.
http://siptv.eu/news/images/audio_lg.jpg

sioga_bs

Softy robi uz generacia tapatalk, comu sa cudujete? :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Mikek a Hyper

Máte pravdu s těma Samsungama úplně v pohodě se to dá dat vše jak má být pokud je to pro někoho potíž ať si dá automatický ladění stáhne si program na úpravu kanálů co je pro samsungy a za 10 minut nemá co dělat jednoduchý.Do LG bych nešel to radši ten samsung

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra