![]() |
|
Výměna zásuvky TV+R za TV+R+SATV současné době používám kabelovou televizi od UPC. Uvažuji o využití kombinovaného balíčku TV + internet od UPC.Nyní mám na přívodním koax.kabelu od UPC zapojenou průchozí zásuvku TV+R (zásuvku jsem kupoval již před lety, zřejmě je to EU3607 - http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=5494&category=2143) a z ní mám ještě vyvedený cca 6-ti metrový kabel na druhou stranu místnosti do koncové zásuvky TV+R (asi EU3503 - http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=4435&category=1604) a do této koncové zásuvky mám teprve připojenou televizi. Zásuvky jsou v rámečkách ABB. V případě, že bych měl od UPC nově i internet, tak jejich modem se připojuje přes konektor SAT, takže bych potřeboval vyměnit stávající průchozí zásuvku TV+R na přívodním kabelu za novou průchozí zásuvku TV+R+SAT. Chtěl bych se zeptat, zda stačí vyměnit pouze tuto průchozí zásuvku TV+R za novou TV+R+SAT a koncovou zásuvku můžu ponechat stávající TV+R nebo musím také vyměnit koncovou TV+R za novou TV+R+SAT? Ohledně nové průběžné zásuvky TV+R+SAT jsem našel několik zásuvek např. SATDD3 (http://www.tipa.eu/cz/satelitni-ucastnicka-zasuvka-prubezna-satdd3/d-82249/) nebo EU3407 (http://www.elima.cz/obchod/2501000400-p-21864.html, tady i tabulku útlumu - https://www.elektro-paloucek.cz/files/141205150710-utlum.PDF). Poraďte prosím, která zásuvka by byla vhodnější, případně můžete mi doporučit ještě nějakou jinou? A v případě, že by bylo nutné vyměnit i koncovou zásuvku, mohla by být koncová TV+R+SAT tato - EU3303 (http://www.elima.cz/obchod/2501000300-p-458.html) nebo nějaká jiná? Děkuji. |
Luce
Registrace: 10/2015 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
myslím,žeUPC zajišťuje signál až za zásuvku,tak to bude pro ně práce![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Výměna zásuvky TV+R za TV+R+SATTak to bych si vzal první řadu, až to někdo přijde montovat od UPC. |
elektrokol
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 150 |
![]() |
|
RE: Výměna zásuvky TV+R za TV+R+SATAle oni by mi tam dali nějakou jejich krabičku, kterou bych musel dát mimo ten rámeček ABB, který tam teď mám, a proto jsem chtěl vyměnit stávající zásuvku za novou sám, abych si zachoval ten rámeček. |
Luce
![]() |
|
Luce..tak počkej na montéra a domluv si to s ním,takto koupíš kravinu a oni ti to vykopnou stejně![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
Není to TV+R+SATale TV+R+Data |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE: Výměna zásuvky TV+R za TV+R+SATuc. zasuvku nekupuj (a uz v zadnem pripade satelitni, nebot vystup na F konektoru je pro data), tu ti doda UPC gratis pri pripojeni. Nejlepe je tu zasuvku osadit na vstup kabelu a z ni domovni rozvod tv a data dale. |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Výměna zásuvky TV+R za TV+R+SATDíky za rady. To s těma datama jsem nevěděl.A nevíte jestli UPC dodává také průchozí zásuvky? Potřeboval bych tu na vstupu průchozí, abych do ní mohl zapojit ten pokračovací kabel k druhé zásuvce. Teď mám totiž do té vstupní průchozí zásuvky připojený kabel, který vede do druhé koncové zásuvky do které je zapojená televize a zároveň mám ve vstupní zásuvce zapojený kabel přímo do kontektoru TV a tento kabel mám zapojený do PC. Kdyby mi od UPC nanemontovali průchozí zásuvku na vstupní kabel, ale jenom koncovou, tak už bych asi musel dát nějaký rozbočovač přímo do toho TV konektoru, abych mohl zapojit TV a PC. |
Luce
![]() |
|
RE: Výměna zásuvky TV+R za TV+R+SATOprava poslední věty:Kdyby mi od UPC NENAmontovali průchozí zásuvku na vstupní kabel, ale jenom koncovou, tak už bych asi musel dát nějaký rozbočovač přímo do toho TV konektoru, abych mohl zapojit TV a PC. |
Luce
![]() |
|
to LuceUPC ti urcite prubeznou zasuvku nedoda a ani technik nenainstaluje (pokud nebude chtit porusit interni smernice).Muzu ti jenom poradit, jak bych to vyresil ja, t.j. zvolil vhodne kompromisni misto pro rozvod tv i dat a tam privedl koax. kabel (napr. H121), F spojkou (F81HQ) ho primo napojil na privodni kabel TKR a nechal si technikem osadit jejich uc. zasuvku TV/data, ona totiz soucasne plni i funkci oddeleni ruseni v pasmu 5-65Mhz od TV, ev. TV karty |
kaos
![]() |
|
add.... a asi bych to spojku i s F kompr. konektory nechal taktez na technikovi |
kaos
![]() |
|
netuším,co ti namontujou,možná bude stačit vyhodit ten odpor 75 ohmů,prostě čekej na tzv.technika a pak si to uprav,ne naopak![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Výměna zásuvky TV+R za TV+R+SAT"možná bude stačit vyhodit ten odpor 75 " tot dobra rada nad zlato, z pera profesionala |
kaos
![]() |
|
kaosděkuji za poklonu ,máš se co učit,možná i toto ti pomohlo,buď zdráv![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
to pierrepetrNezlob se na mne, ale nemuzou mi pomoci tve rady (a la vykuchej odpor 75ohm), nebot dat na ne, byla by to moje technicko-profesni sebevrazda.Jen jsem se snazil nove prichozi tazatele tohoto fora uchranit pred plejadou stupidit, jenz zde v nebyvale mire vypoustis. Ale uz to vzdavam, byl by to boj s vetrnymi mlyny |
kaos
![]() |
|
kaosano,já se nezlobím,za tvou neznalost,to je tvůj problém a stupidita je odsuzovat to, co nevíš a neznáš,dostuduj si v klidu a přijď se omluvit,ne mě,já na to nečekám,mě jsou cizí kydy šumák,ale těm,které jsi v dobré víře chtěl ochránit,omylem ze své rádoby technické úrovně,jestli to jde takto napsat,neznám tě osobně,tak se omlouvám,měj se hezky![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
add to pierrepetrno comment (posledni to ma reakce na zdejsiho nepostradatelneho odbornika, ....asi se ti znacne ulevi) |
kaos
![]() |
|
kaosproč si děláš negativní reklamu??,že něco nevíš,to je lidské,já taky nevím všechno,ale zviditelňovat svou neznalost pro ostatní,to není nejlepší,v tichosti si to dostuduj,(jen ti dám nápovědu,koukni se jaký je rozdíl mezi průběžnou a koncovou,nepíšu o útlumech),kamarádi si musí pomáhat,já to už pitvat nebudu,měj se hezky![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
kaos24.10.2015, 23:20.59 Lépe bych to nenapsal. Naprosto souhlasím, výstižné a trefné. |
elektrokol
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 150 |
![]() |
|
elektrokolže jsi rád,když se s tebou vůbec někdo baví??,tak jistě souhlas,to ti nikdo nebere,ale ostatní ,kdo vědí a ví,mají jasno i názor na tebe![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |