![]() |
|
Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Myslím tím funkce jako DVB-T2 apod tv by mela sloužit dlouho....Nerad bych menil po par letech že je nová technologie a tak.... a mela by mít tuner DVB-S páč mají příjmač na SD tak místo HD příjmače aby to bylo v tv....uhlopříčka stačí kolem 1m. dík |
tompr
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 049 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Na cenu ! V téhle úhlopříčce kup to nejlevnější co seženeš a koukej, na T2 zapomeň, než to tady pojede tak bude tv po smrti, sat tuner v tv je u všech taky zoufalství....nemůžu napsat co a kde dělám, ale televizí prodáme denně x ........a teď všichni do mě![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Televizi s DVB-T2 bych zatim nekupoval,moc na výběr jich neni a hlavně jak to bude.Možná by se mělo nejdřiv rozšířit pořádné pokryti a nezačínat s DVB-T 2.Podle mě to nezačne dřív než za 10 let a to budeš mít stejně jinou televizi. |
radinek
Registrace: 6/2015 Příspěvků: 40 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Takže radeji koupit sat příjmač na HD 2-3tis nez to mít v tv bit o to dražší tv...?DVB-T2 2019 Německo ja si myslím že do 5 let to začne i u násale DVB-T pojede asi jeste dlouho i soubežne to má myslím chvíli bežet jsem tu četl. Takže koupit nejakou LED a značka? |
tompr
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 049 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Většina TV s DVB-T2 tunerem a podporou HEVC dostupných na trhu stejně nechodí dobrě. Takže nekupovat jen kvůli tomu, že to nějaký pako prodavač propaguje, jako událost příštích měsíců.Správný čas na koupi je ješte dost daleko. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Hlavně si nekupuj Phillips,můj omyl. |
radinek
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Jak říkám, zvol podle ceny, stejně jsou jen 2 výrobci panelů, střeva vesměs podobný a je to jen o sw. Vezmi co se Ti bude zdát cenově únosné a šmitec (v práci by mě za to zabili). Doma mám 32 lcd sharpa , ještě japonec asi 8 let a 50 plazmu-já si na obraz nestěžuju, ale když jsem v pátek instaloval 55 oled od korejců na dvbt, tak se mi chtělo zvracet velebnosti. Po neděli to půjde na satelit, ale stejně dát za to 55kolíků je zvrhlost![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Jasně dej na sebe,každý propaguje svoji značku. |
radinek
![]() |
|
tomprve tvých požadavcích do metru,žádné zázraky nekoupíš,kup to nejlevnější,sledovatelné,modli se aby to do dvou let kleklo totálně,dostaneš z5 prachy a tohle budeš psát za 2 roky,pokrok půjde za tebou![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Nevím pánové ale na netu už proběhly informace že první přechodné DVB-T2 sítě by měli začít fungovat už v červnu či červenci příštího roku. Jestli to tak skutečně bude se samozřejmě uvidí. A TV s HEVC v rozumné cenové relaci už na trhu jsou takže nevidím žádný problém, co se toho úchvatného vynálezu se sat. tunerem tak naprostý souhlas s decmenem, slovo zoufalství je vcelku výstižné.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
SONY KDL-40W605BTento model 102 cm jsem koupil letos na jaře za 11 tis., ale již se neprodává. Myslím, že by se našel u Sony navazující model srovnatelných parametrů. DVBT-T2,/C/S. Výborné pozorovací úhly. Přes WIFI připojení na internet, i-vysílání ČT, připojíš ji na domácí síť a můžeš prohlížet fotky uložené na HDD v PC. Jinak fotky, filmy a hudbu možno prohlížet z disku přes USB.Nevýhody: 1) Nesmíš být technicky levý, jinak nepochopíš jak vše nastavit a naladit. Pokud tomu porozumíš, tak ladění i třídění stanic pohoda. 2) Naladění nelze přes USB nahrát do PC, tam upravit a vrátit tento setting do TV. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
Televize má být pouzejako zobrazovač, nic víc. Co největší možný rozměr, který se ještě vejde do obýváku, nejvyšší rozlišení. Zbytek zařídí externí zařízení.Cenově to vyjde nejlépe. Pro kvalitní sledování je nezbytná také externí zvuková souprava.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
DVB-T2V ČR bude zahájeno vysílání 6.6.2016 - zamozřejmě s HEVC, takže podle toho volit ..... |
mini
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 692 |
![]() |
|
mini - několik otázekkdo to řekl?kdo to bude platit? v jakém rozsahu pokrytí? na jakých kanálech, v jakém pásmu? On Air!
|
Saxon
![]() |
|
for SaxonKdo byl na konferenci v Pardubicích, tak ví - cena byla za "hubičku". |
mini
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 692 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Já tam byl a nic takového jsem neslyšel.kanály nejsou, max jedna SFN... pokrytí v žádném případě ani větší část území... 6.6.16 si možná náplanoval nějak ferda z ministerstva v kanclu. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?To si možná ČT za prachy koncesionářů někde spustí zkušební vysílání, ale komerční stanice na to hodí leda velkej bobek. A když jim to bude chtít stát sebrat jako kdysi frekvence na analog, tak poběží dalších 10 let dohadování a možná i soudní spory. T2 je hudba budoucnosti, na to bych vůbec nehleděl při výběru televizoru. Spíš na komfort třídění programů, jak tady byla debata tento týden a na cenu, kdy do toho necpat víc, než je nezbytně nutný.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?A plustelka vysiela na com? asi na dvb.t2..ci v cechach ste tak pozadU?dreambox 800 hd
|
lubo540
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 956 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?ci na DVB-T.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
Saxon,u konkurence je o tom clanek. Je to tak, je v planu spustit dve prechodne site DVB-T2 během cervna az cervence pristiho roku a mela by se dokoncit do konce roku 2017. Je to prave kvůli pripravovanemu uvolneni pasma DD II v Nemecku. U nas by mel systém DVB-T skoncit nekdy v unoru 2021. K prechodne siti DVB-T2 by se měli pouzit volne kanaly v rozsahu myslim od kanalu 25 az 31. Ted bude ta konference v Zeneve, takze se uvidi jake kanaly se budou moc pouzit pro prechodnou sit. U konkurence je snad i clanek o koordinačních pridelech kanalu. U nas v SZ Cechach by to snad mělo jit na kanalech 26 a 31. Takze kdo bude chtit uz vyuzit prijem i v DVB-T2 s kodekem HEVC, tak bych volil uz TV s touto podporou. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?Plkám na cigizone bych moc nevěřil, ona jedna věc je představa a Německo a druhá věc je zdejší trh. Navíc spuštění LTE v SRN nemá žádný vliv na to, že se tady bude stejné pásmo používat pro TV. Tak jako tak budou muset být frekvence v místech přesahů nekonfliktní. Němci si tedy klidně mohou mít LTE a zde bude i nadále TV. Jinak platí to, co zaznělo nahoře - když bude chtít někdo stávajícím TV sebrat kmitočty na DVB-T a dát jim na DVB-T2, tak z toho budou akorát mnohaleté tahanice, protože žádná TV to nebude ochotna akceptovat. A aby jim stát platil nějaké kompenzace, to je prakticky vyloučeno.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
miniTaky tam ale zaznělo, že jsou problémy s TV s HEVC kodekem, testy to prokazují. Takže nyní něco kupovat je riskantní a zbytečné. Rád bych se mýlil, ale nevěřím tomu, že by se příští rok rozjeli jedna, nebo dvě celoplošné sítě DVB-T2. Kdo to bude ochoten platit, ono tak levné nebude. Uvidíme...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxon,jak pises o tech pripadnych problemech s tim kodekem HEVC u nekterych TV, tak by se to mělo vyresit priadnym novym sw, tak pak by nemel byt problém a zavada by mela byt ve vetsine pripadu odstranena. No uvidíme, az se to tu spusti nejaky den jak to bude makat. Jinak jsem na to taky zvedav, jak to cele bude okolo toho systemu DVB-T2 u nas. Je docela mozny, ze se ta prtechodna sit spusti az o něco později nez je v planu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?HEVC se dekóduje hardwarově, takže sázet na to, že nějaký SW něco odstraní, to bych tedy nesázel![]() Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
tomprAhoj kup tuhle Samsung UE43J5572 ladění,uspořádání setingu v pc na to co potřebuješ bohatě stačí má kodek h 265 na t2 který tu má být myslím že neprohloupíš já bych jinou jak Samsunga nechtěl hlavně úprava programů jednoduchá jak v pc tak přes ovladač.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?technikTKR má pravdu podobný případ jsem řešil u jednoho s LG koupil si sám tv typ přesný nevím v obchodě mu navykládali že bude vysílání t2 a ta televize to má a je na to připraven jenže mu neřekli že ta tv má kodec hevc 264 ale u nás se pojede na kodecu hevc 265 takže je mu to stejně na nic a tak já psal na LG jetli to půjde upravit sw pokud se pojede v kodecu h 265 a oni mi napsali že to nepůjde že je to hw věc ne sw takže pokud to tak bude tak ta tv mu bude nanic pokud bude chtít dvt t2 jedině ext.settopbox.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 2 004 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |