Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Na co si dát pozor při vyberu nové tv?

Myslím tím funkce jako DVB-T2 apod tv by mela sloužit dlouho....
Nerad bych menil po par letech že je nová technologie a tak....
a mela by mít tuner DVB-S páč mají příjmač na SD tak místo HD příjmače aby to bylo v tv....uhlopříčka stačí kolem 1m.

dík

tompr
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Na co si dát pozor při vyberu nové tv?

Pletou se tu dohromady dve veci (kanon69 x HYPER).

Upravou sw by mohly jit vyresit nektere problemy, pokud uz TV obsahovala DVB-T2/HEVC. Pokud HEVC neobsahovala vubec, pak je temer jiste, ze upravou sw se podpora HEVC neprida.

ivovi0
Registrace: 11/2008

ivovi0

ano, mam na mysli uz TV která podporuje kodek HEVC/H.265. TV která ma sice T2, ale pouze s podporovanym kodekem H.264, tak tam to nepomuze. Jedine, ze by mela zabudovany univerzalni procesor, který by umoznoval upravu HW i sw a po preinstalovani by umoznoval novy kodek HEVC/H265.

HYPER
Registrace: 11/2010

kanon69, ja jsem známému tento tyden doporucil také Samsunga 48J6272. Uz prave kvůli uprave programu a tuneru podporujici T2 s kodekem H.265. LG jsem mu rozmluvil. UHD TV nechtel. Ja myslim, ze to na prijem satelitu nebo pozemaku staci a nez se poradne rozjede UHD 4k, tak TV bude koncit zivotnost. Dnes jsou TV delany vetsinou na dobu zivotnosti okolo 7 let. A nekdy ani to ne.

HYPER

Jsou některý TV, který mají HEVC jenom na přehrávání z externích zdrojů, ale tuner to neumí. A tam upgrade softu asi taky nepomůže. Ono je celkově pitomost kupovat nějaký tunery v předstihu, než začne ostrý vysílání. Navíc ani spuštění T2 neznamená, že okamžitě zhasne T, byl tam snad souběh 5 let nebo kolik.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldaS, ano, byl tam soubeh do února 2021. Zda to ale tak skutecne bude, tak to se ukaze po konferenci v Zeneve ted v listopadu, kde se bude projednávat DD II o uvolneni tohoto pasma pro potřeby mobilních operatoru. A bude zalezet taky na TV spolecnostech za jakých podmínek budou ochotny vysilat v prechodne siti DVB-T2 do doby nez se vypne systém DVB-T.

HYPER

Hyper

Uplný souhlas.Akorád nevíš jak je na tom Panák ptal jsem se technika tkr ale ten mi neodpověděl jak je to s laděním satu u těchto tv pokud to má v sobě jestli to funguje jak Samsungu a nebo je to horší ptám se tu už povíckrát a nikdo nic nenapsal já jsem se s Panákem se satem ještě nesetkal měl jsem plasmu Px80 ale tu si vzala holka ta neuměla mpeg 4 to byla škoda jinak bych jí nedal myslím že to byla super tv sice nebyla full ale obraz excelentní za satu v hd ale na pozemák u nás to už nestačilo a nový Panáky už se mi tak nelíbyly obrazově má ji i brácha a ségra ale ten obraz se mi jaksi proti Px 80 nelíbí aspoň můj názor tak jsem šel do 7000 Samsungu a obraz je ok.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

ivovi0

Tak mi to napsaly přímo z LG že pokud tv obsahuje tuner T2 ale hevc 264 tak žádný sw neupraví na T2 hevc 265 že to nepůjde že je to v hwru takže kámoš má smůlu s tou tv má ji 4 měsíce.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69

kanon, u Panasonicu v DVB-S je to myslim stejny jako u DVB-T, kdy musíš vybrat programy z hlavního seznamu a presunout je do oblíbeného a tam se daji upravovat. Delal jsem jednu typ VT a G15. Zda je to uz jinak u novějších rad, tak to ti musí potvrdit někdo kdo ma radu letošní nebo lonskou. Ty TV plazma VT a G si umely nastavit rezim diseqc automaticky a doladily si i zmenu parametru TP a programy. Ty rady HD ready po radach PX a P10 stali po obrazove strance za houby a to diky snizovani spotreby. Když si chtěl podobny obraz s dobrym podanim cerne barvy, tak si si musel koupit uz radu G Full HD. Tam uz to bylo zase ok. Kamos ma ještě starsi 37 PX70 a stale hraje. Dva dalsi moji kamaradi mají taky plzmu Panasonic, jeden ma 42 PX80 a druhy 42 PZ80 a taky stále jedou bez jediny zavady. Vlastním tretim rokem taky Samsung ES7000 a obraz velmi dobry.

HYPER

Když se Panak zprovoznoval, tak se tam musí vybrat volba i satelit DVB-S a pak vyberes druzice,ktery mas nastaveny na parabole. Prijimac si nastavi diseqc automaticky. Je to uz delší doba, postup si uz ted presne nepamatuju. Nejlepsi je před tou TV sedet a pak uz jedes podle menu s dalkacem.-)

HYPER

Hyper

dík aspoň za takovou recenzi já jsem měl PX80 42 palců a opravdu spokojenost máme tchánovi kupovat novou tv na 60tiny a budu ju objednávat já na netu tak nevím jestli Samsunga a nebo vzít Panáka s full tunerama a samože hevc 265 no ještě si projdu nějaký obchody a uvidím.

kanon69

Na DVB-T2 je vskutku asi jeste brzo, nicmene kdyz koupis cokoliv co umi toto plus HEVC, tak mas celkem jistotu, ze to pak fungovat bude. Je ale klidne mozne, ze nez se to v CR opravdu zacne poradne pouzivat tak jeste telku minimalne jednou vymenis.

Mikek
Registrace: 7/2011

Bez PHILLIPSE...

Zvlastní skušenosti,nekupovat PHILLIPSE...

a2580123a
Registrace: 10/2014

Mozes popisat tu vlastnu skusenost a ktory model?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Kamoš si koupil Samsung UE43J5502 a je naprosto spokojen. HEVC je ve "výbavě" a hlavně nemá jako jedna z mála zabudovaný ten satelitní nesmysl.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

BIDLO, znamy preferoval prijem DVB-S, jeden ovladac na stole a vetsi uhlopricku nez mel předtím, tak jsme zvolili tu radu J6272 Full HD. -). Na tom satu to jde taky dobře nastavit a setridit. -) Navíc byla zlevnena ještě o nejakou tu kacku. Tenhle model je myslim z letošní rady nejvyšší v kategoriji Full HD od Samsung a pak uz pouze UHD varianty. Jinak samozrejme jsem zastáncem spis externich prijimacu s propojenim s TV. -)

HYPER

HYPER

To o tom jednom ovladači někteří říkají byť já to nikdy nepochopil, tím televizním přece max. pouze vypínám a zapínám TV, max. reguluji zvuk, jinak nic tak v čem je problém? Jinak já tu TV bohužel zatím neviděl tak musím v brzské době vyrazit na "exkurzi". :)))

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Min ovladacu, min krabicek, usetreny hdmi port, coz je treba pro me klicove. Uz tak mam 5 zarizeni na 4 porty.

Mikek
Registrace: 7/2011

Mikek

Tak pokud bereš za hlavní počet krabiček namísto jejich kvality tak pak ano.

BIDLO

Na co si dat pozor u TV

Hlavně na cenu a porovnat na webu, víc musí padnout do oka. Cenu prozradí obchodník. Většinou z prahy i s dopravou na moravu je levnější než v obchodě.

zdenička
Registrace: 11/2014

Už jsem viděl

2 úplně nové pantatatv,které se při zapnutí sat amíka mini hd zapnou ze štanby do provozu,stačí jeden DO.Jen nevím jak to nastavit u mě,ještě jsem to nenaštudoval,co poradí odborníci .Ty saty jsem tam sám připojoval a hned to takhle naběhlo :lookaround: :O

korkoran
Registrace: 10/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra