Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

kupa 4K tv

Mozte mi poradit nejaky 4K tv do 1200 eur + - ?
55"
3D
pekny obraz stabilita a rychlost
wifi, dlna atd..
zatial som nasiel panasonic tx- 55cx740e
vraj krasny obraz svizny sytem, nevyhoda pasivne 3D a energia B

fuckerman
Registrace: 10/2005
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

RE: kupa 4K tv

ak nic skusil by som ten panasonic  tx-55cx740e jedine mi tam vadi ta spotreba 130 watt co je aj tak menej nez moja plazma ale v tej cene asi nic lepsie nenajdem

fuckerman
Registrace: 10/2005

Pozorovací vzdálenost na TV 4K

Už jste se někdo zamyslel, jaká by měla být ideální pozorovací vzdálenost, aby člověk viděl všechny detaily v 4K? Nemyslím přepočet z full HD. Myslím naitive 4K- např. výstup ze hry z PC. U full HD se uvádí ideální pozorovací vzdálenost 2-3 násobek úhlopříčky TV. Někde jsem četl 1-1,5 násobek úhlopříčky 4K TV. Dost šílená představa 1,5-2 metru od 55" TV 4K.

VU+ SOLO 4K (2xDVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), EDISON OS NINO+ Combo (DVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), Toroidal T90 1W-19E-23E, 49" 4K Panasonic.

jkaval
Registrace: 3/2008

To nehraje roli, jestli žere 130 a nebo 105. Kup si tablet, ten žere 5 wattů :))) Tomu se říká: "Fuck you, čez".

toothpick
Registrace: 11/2014

Svoji TV sleduji ze 3 metrů a to je daleko.

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

jkaval

Abys videl kazdy detail, tak musis byt opravdu blizko, nebo mit ku...sky velkou tv, ale na 55ce i ze 3-3.5 metru uvidis ohromny rozdil v detailech mezi nativnim HD a UHD. Ten rozdil je naprosto propastny.

Mikek
Registrace: 7/2011

40" obrazovku sleduji ze vzdálenosti 1,6 - 2m a pohoda...

rs505
Registrace: 11/2009

Fuckerman

Jednoznačne Panasonic ale s IPS panelom!!!!

masto
Registrace: 9/2006

viděl jsem obraz ve 4k na více značkách TV,( včetně připojení k Vu+ solo 4k) můj subjektivní dojem je v pořadí Panasonic, Samsung, LG. Nejlepší hloubka obrazu se mě jeví na Samsungu, ale ten nemá panel IPS. Samostatná kategorie je Oled LG, to je ale š(nevhodné slovo), ale zatím velmi drahá. Samozřejmně bych vybíral pokud možno modely 55" 2015, které již mají HDR.HDR Vu+ solo 4k podporuje. Vám je to těžké, ale konečné rozhodnutí musíš udělat sám.

fergus
Registrace: 12/2007

S tim IPS to rozhodne neni tak jednoznacne. Samsung pouziva PVA displeje, coz je na televizi dost mozna lepsi. IPS ma o neco malo hezci barvy ale PVA zase daleko lepsi cernou, coz se u TV hodi.

Mikek

máš pravdu, já též nejsem IPS panelem tak ohromen, jak se všude píše, měl jsem hodně Lcd TV všech možných značek (Panasonic, Samsung, LG, Sony, atd), ale mě subjektivně více sedí PVA, protože má určitě lepší černou, obraz je čistý bez efektů a tím má i lepší hloubku obrazu.( ale,trochu horší pozorovací úhel, který je patrný opravdu až v extrému, což mě nevadí, nedívám se na TV ze strany).Barvy ty se dají mnoha nastaveními vyladit ke spokojenosti každého, žádné omalovánky. Toť můj názor, nikomu ho nevnucuji, záleží na každém co upřednostňuje!

fergus
Registrace: 12/2007

Když dvoumetrová 4k TV z 1 metru

se bude sledovati, pak se uplatní nepříznivé vlastnosti obrazovky LED, tj. směrovost jednotlivých pixelů. Není-liž pravda???

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

samorost

vetsina lepsich 4K tv jsou prohnute, takze tento problem odpada.

Mikek
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra