![]() |
|
Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WDobrý den vážení, vlastním anténu Maximum E85 Multifocus a několik let přijímal 5 družic - 23,5E (Skylink), 19,2E (Sport1), 13E (ruské stanice), 5E a 4W (ukrajinské stanice). Minulý týden jsem se rozhodl vyměnit Skylink za Freesat (0,8W). Technik se pokusil LNB na 0,8W vměstnat mezi 5E a 4W, bohužel bez úspěchu. Chci se zeptat, je nějaké rozumné a přitom levné řešení? Motor nechci, LNB mám docela tenké, pochybují, že jsou nějaké ještě lepší. 23,5E a 19,2E v podstatě nepotřebuji, ale Amos je hrozně důležitý.Díky moc, Igis |
Igis001
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 34 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
Profíciby měli právě zvládnout víc než my amatéři. Pro mě je profík mmiriboy, stačí mrknout na abf. Řešil jsem to také, žádný problém, dobrý příjem. |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
minestraTo je opět variace na stejné téma - amater vs. prorofík - vždy je potřeba vzít v úvahu hlavně to, že profík si nebude narozdíl od amatéra hrát někde zadarmo protože se svou prací musí uživit a veškeré takové bastlení je náročné na čas který mu žádný zákazník ve výsledku pak nezaplatí - kdybys byl ty ten profík, tvé nasdšení z bastlení by tě taky brzo přešlo, to si piš![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
LanceOni na to sami jednou přijdou. Už vidím, jak privezu zakosovi takhle vytunenou antenu, co budu celou neděli doma připravovat a pak mu řeknu na mistě za praci 3 tisíce plus 5kč za kilometr....:-))On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
LancePenize dorazili, co MB, spokojen?On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WSaxon - ještě ho nemam doma, asi čeká na poště, nebyl zatím čas... dám vědět![]() |
lance
![]() |
|
Prima pokecpokud je to "technik" tak svou práci zná a odhadovanou cenu sdělí předem,na nikoho nebafá tři litry a netuní v neděli. Kdo chce, hledá způsob... |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
minestraprofík pracuje i v neděli pokud dělá na sebe,zaměstnanec jen spěchá ,vybírá dovolenou a marodí,od takových dál![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
Môj dodatok záverom:Vďaka za podporu od nicka "minestra" a "Maneta"!Nechcem a nebudem sa tu doťahovať na tému profík kontra amatér - kutil, sme každý iný, každý z nás má iné skúsenosti a iný pohľad. Ale jedna vec by mala v praxi platiť na 100% - t.j. Náš zákazník, náš pán! A ako sa každý k takémuto faktu postaví, je jeho osobná vec! Defacto platí - keď si robím niečo pre seba, snažím sa to urobiť tak, aby som bol zo svojou prácou nadmieru spokojný. A toto by malo platiť aj pri práci pre zákazníka, pretože ak technik - montážnik niečo zanedbá - uľahčí si prácu, zvyčajne sa tento fakt mu vráti - tak ako bumerang v podobe reklamácie, nespokojnosti zákazníka atď... ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
zaujimavejsieje, ked si takymto sposom tzv profik, predpripravi dalsiu pracu...mozno aj prave preto je dost takych, ktori si komplet sat zariadenie HW & SW instaluju sami.../vratane mojej malickosti, kde za cca 27rokov sat praxe mimo hlavnej pracovnej cinnosti, sa uz nieco odborne nalepilo. napr. aj zavistlivci a neprajnici/Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WTzv. bastlení, neboli samoděło, nebo dodělej doma je třeba pořád. Chtěl jsem jen říci, že tyhle věci s dělají lépe doma v dilně u ponku, s možností použít všechny mozné caky a stroje, co na střechu či v lepším případě balkon vzít nelze. Proto jsem zmínil tu neděli.Stojím si za tim, že konstrukce E85(především kolejnice) není vhodná na velký počet LNB s více výstupy. Na dnešní trend pro prijem TP s 8PSK není ani moc velká na nejaký extrastabilní prijem v celém svém rozsahu. Pro individuální prijem je to určitě vhodná varianta, pokud je možnost to kde poradne doupravit, zpevnit, udelat doplňkové uchycení LNB pro těsnější upnutí vedle sebe, proč ne. Je skoda, že nedělají neco treba jako E105, prostě celkově vetsí model než stávající E85 s lépe vyřešeným uchycením kolejnice ke krku. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
MultisatelliteVlastním parabolu Multisatellite od Telesystemu (bývá i pod zn. Mascom, u nás se spíš raritka, vidí se jen sporadicky) - koupil jsem ji jetou ze zvědavosti, má čistou účinnou plochu 75,5 x 97,5 cm (cca o 10cm větší než E85), je mechanicky konstrukčně super, ovšem poněkud těžší a montuje se na průměr 60cm shora (jako T90).Bohužel, pro montáž těsných sousedních pozic je na tom hůř než E85 kvůli uchycení LNB (což se dá vyřešit) ale hlavně kvůli menší separaci pozic - "střílí" to blíž k sobě. Normální cena Multisatellitky je jako T90 takže nemá oproti ní žádnou výhodu, teda kromě nižší váhy a rozměrům... prostě taková raritka. Docela malý offsetový úhel 21°, takže venku se na ni bude víc držet sníh. Ovšem její použití optimálně někde v koutku na krytém balkóně, s úzkými LNB s dobastleným uchycením by se tam dalo nasázet 8 LNB na 28e - 1W(5W) - bude lepší než E85 ![]() |
lance
![]() |
|
lanceViděl jsem jí párkrát, ale jen na dálku na baráku. Vypadala zajímavě, robustně...Na bastl a hraní je T90 asi nejlepší řešení. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WTu pomôže len bezlepková dieta.![]() Od zajtra reagujem len na toho, ktorý za to nestojí ! ...a kompersor4 je môj brat :)
|
dtnl
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 832 |
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WSaxon - to jo, právě si jdu s T90 hrát, konečně si chci před zimou dát do rychtiku 31e - 15W (11 quadů + 4 octa - brutalita :), vzal jsem si na to volno a prodl. víkend... ale už má být zase kosa... MB ještě není na poště... nepopletl jsi něco? |
lance
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WKdepak, šlo to už druhý den ráno přes ČP. Za okamžik ti pošlu číslo balíku, mám to v autě.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4Wv pohodě, neřeš to, třeba přijde ještě dneska, nehoří... |
lance
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WOna ta pošta je čím dál lepší...každopádně je to pojištěné.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WZ jihozápadu na severovýchod je to klikatá cesta :) |
lance
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WSaxon - tak krasavec právě dorazil!![]() |
lance
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WSuper, díky za info.On Air!
|
Saxon
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |