Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Podpora Unicable u prijimacu

zdravim sat experty ( a ze jich tu je, to myslim v dobrem slova smyslu), orientuje se tu nekdo v Unicable technologii? Zajimalo by me, od ktereho roku Sat prijimace podporuji Unicable ? A jestli ma nekdo zkusenost s instalaci Technisat routeru a prepinacu pro Unicable. Diky moc.

spectorcz
Registrace: 8/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Podpora Unicable u prijimacu

Jenom jednou jsem instaloval inverto unicable lnb, protože kámoš chtěl dvoutunerák, nezávislé sledování a nahrávání, ale natahovat druhý kabel odmítnul. Takže jsme nainstalovali lnb-čko, pomocí dodávaných spliterů rozdělili signál a vu-čko /solo2/ krásně pracuje. Kdyby to byly tunery s výstupy, tak ten spliter by byl zbytečný a rozdělíš to v menu přijímači /posun frekvenci a v tunerech out-in/. Vučka mají už v menu možnost připojit unicable inverto /je tam ještě Humax a dvě další značky/. Přijímače unicable podporují od těch luxusnějších, dražších řad, ale to by Ti řekli až kluci, kteří je montují. Vučka to podporují myslím všechny. Asi jsem Ti moc nepomohl, já vím...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

možno keby si radšej napísal aký máš plán pretože zjavne máš už niečo vymyslené keď sa pýtač na Technirouter.
U Technisatu STC so štyrmi DVB-S2 tunermi použiješ SatCR LNB a jedným káblom pripojíš do prijímača. tunery sú prepojené interne.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@spectorcz

Ty kde žiješ čoveče?Tu je toľko sat expertov,ako v Hornej Marikovej indiánov.Kúp si unicable lnb a testuj dylino.Alebo si sa znovu rozhodol ísť českou cestou "dejte mi lidi,já to udelám".

marian34
Registrace: 10/2010

@marian34: KDE ŽIJEŠ TY?? Co se do něj navážíš! Slušně se zeptal, a kdo k dotazu má co napsat a CHCE, tak napíše. Pokud nemáš radu, tak se neozývej. Od toho snad diskusní fóra jsou, aby ses mohl zeptat a někdo Ti poradil, ne snad? @spectorcz: nepomůžu,nevím, ale když už tady jsem, tak Ti to musím sdělit.

Nikdo není neomylný.

michal
Registrace: 4/2003

@miško

Hele pepane,ja som mu poradil,a veľmi dobre.Jednoducho u nás 95% predajcov ani nevie čo to slovo-unicable znamená a nieto ešte,aby spectorz_ovi niekto popisoval čo a ako.Takže nech si ten lnb kúpi a nech testuje.
Ty vieš o tom trt,tak drž tlamu a poučovanie si nechaj pre svoju starú.

marian34

Zdravim, slusnym diskutujicim diky za odpoved, i kdyz o tomto tematu moc nevi :). No a madarovi (tedy marian34-ovi), obycejne invektivy neoplacim ale v tomto pripade si to neodpustim :), pokud sis nevsiml, diskuzni forum je od toho aby se diskutovalo a je snad jedno jak technicky znaly je clovek, ktery tu chce diskutovat. Pokud nechces poradit, tak aspon mlc a neurazej. Diky.

spectorcz

Jedna se mi o upgrade naseho domovniho STAcka pro SAT (bohuzel neni mozne pridani dalsi kabelaze bez vrtani do podlah atd.), je to rozvodeno klasicky pruchozimi zasuvkami jednim koaxem skrz ctyri patra, nekolik vetvi . Z toho mi vychazi pouziti jedine Technisat Routeru (koncaku a kaskad), EMP Centauri asi ne.
Technisat Router dela tyto zarizeni jen pro max 2 druzice, to se asi neda nejak obejit, je tak?
Dal, diky Unicable, budou muset vsichni ucastnici pripojeni na tuto sit mit prijimace, ktere Unicable podporuji, tzn pokud uz maji nejaky svuj, ktery to nema, musi vymenit. Co jsem tak letmo mrkl na internetove shopy, tak Unicable ma snad jen Technisat SRI, je to tak?? Teoreticky se ucastniky da premluvit na koupi tohoto, zvlast kdyz by prijem byl Skylink, protoze je i Skylink ready a ma Fastscan. Tzn. ti mene technicti zdatni by nemeli problem. Jak je to ale s podporou Unicable u Televizoru se SAT tunerem?
Budu rad za vsechny info o technologii Unicable, i od marian34, pokud ma k tomu co rict :)

Rad bych vedel jestli mam do toho investovat cas a penize, a vymyslet spolecny reseni pro vsechny, nebo tato technologie ma spoustu omezeni ze se to nevyplati ani pro domovni STA, a bude lepsi at si kazdy ucastnik hodi svuj talirek na balkon podle jejich uvazeni.

spectorcz

Hele pepo,udelaš líp,když hodíš každému svuj talirek.Zbyde ti na hezkou dovolenou a možná taky na paštiku.

marian34

UNICABLE pro STA, to je opravdu pro dobrodruhy. Uhlidat, aby kazdy mel nastaveny spravny kanal, aby pouzivali jen kompatibilni prijimace to je na masli. A co terpve operatori, kteri davaji svoje boxy a ty v roce 2015 neumi ani diseqc protokol (co umely posledni analogove saty), natoz pak unicable ??? na STA zapomen.
Nedavno jsme predelavali jednu "STA" kde to jedna firma take dala. Kdyz na tom jelo 5 lidi s prijimaci, co jim dodali, tak to jelo. Pak se pripojovali dalsi, davali tam nekompatibilni pristroje a zacal problem. Ted je to klasicky s hvezdicovym multiswitchem a nevyslo to ani draho s tahanim kabelu. Polovinu vyhodily pred nekolita lety za ten unicable blbinec.
Rozvody se daji vzdy udelat, akorat je to nekdy pracnejsi a drazsi.

J a
Registrace: 7/2005

Marian34, dal jsem si tu praci a vyhledal si tve prispevky tu na foru, pokud nejsi schizofrenni a nevystupujes i pod jinymi nicky, tak ses tu zatim moc nepredvedl. 99% prispevku jen urazky a napadani, pritom to jedno procento i podle meho skromneho nazoru te radi mezi technicke experty tady na foru. Je to skoda a kazi to uroven tohoto fora, ale je mi jasne ze je ti to jedno. S takovym pristupem jako mas ty bychom byli jeste v jeskyni.

spectorcz

Ja,
diky moc za info, neco o tom mam nactene ale nemam zkusenosti z praxe s timto systemem, proto me nazory techniku zajimaji. Zjistuju co je pro nas nejlepsi reseni,nez s tim pujdem za nejakou SAT firmou. Jasne, klasicka hvezda a multiprepinac je ideal, kdyz na to mas stupacky velikosti vytahove sachty, obrazne receno. My ten luxus bohuzel nemame.
S tou (ne)podporou Unicablu a nekazni ucastniku mas pravdu. I kdyz tech prijimacu existuje vic, co jsem se dival po ruznych shopech, tak treba u televizi se SAT tunerem se to neuvadi, takze dalsi problemy. Navic, je to celkem drahej spas na " vyzkouseni".
Jeste jsem se dival na Schwaiger EKU825, to je tez system po jednom kabelu, ale nevyzaduje Unicable protokol. Ma s tim nekdo zkusenosti z instalace ci provozu pro vice ucastniku?

spectorcz

Já bych to vyjádřil velice jednoduše, jdi od toho a jdi do talíře na tom balkoně, asi tak...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

spectorcz - zdravý rozum říká, že jakékoli řešení které bude omezovat účastníky nějak technicky do budoucna, dokonce výběrem z velmi omezeného okruhu přijímačů, se ti ve zlém vrátí, to si piš, budou nadávat tobě..., opusť tyto myšlenky dokud je čas, ja to napsal dobře...

lance
Registrace: 10/2008

lance - ja vim, proto reseni s Technisat routerem a unicable je pase...nicmene je tu stale ve hre ten Schwaiger EKU 825....
jinak jasne,zdravy rozum rika, udelej si svuj individual talir na balkon a ostatni at se staraj o sve...jenze kdyz to tak na bytovce udela kazdej, tak to pak vypada jak vypocetni stredisko pro analyzu signalu od mimozemstanu :)... :zombie:

spectorcz

Podpora Unicable u prijimacu

Pozri, ja to vidím skôr na riešenie pomocou multiswitchu, myslím si, že to je ideálne riešenie pre menšiu bytovku! A pri tomto spôsobe sa dá využiť podstatne väčšia časť rôznych typov stb (či TV zo sat tunerom)! A taktiež podľa typu zvoleného multiswitchu sa dá vyriešiť príjem z 1, z 2, 3, či 4, alebo od 5 - až po 8 sat pozícií. Počet pripojených účastníkov je taktiež závislý od typu použitého multiswitchu (tu sa dajú použiť aj komponenty pre kaskádové pripojenie)! Samozrejme podmienkou je samostatný koax pre každý stb (tuner)!
Ale keď nemáš v tomto prehľad a skúsenosti, tak túto prácu zver radšej nejakej odbornej montážnej firme! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

To samozrejme bude delat firma. Ale jak uz jsem psal, multiswitch nepujde. Muselo by se vrtat do podlah a listovat kvuli prodani dalsich koaxu.

spectorcz

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra