Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

LNB Inverto Black Ultra twin problém

Zdravím, mám celkem 10ks LNBček (viz podpis), z toho je 8ks IBU twin. Za poslední 2 roky mně už 2 IBU odešly, teď blbne třetí. Závady jsou podobné. U prvního odešla horizontální polarita, u druhého to bylo tak, že horizontální polarita začala mít velký útlum, cca 10dB oproti jiným LNB a teď mi začal blbnout třetí tím, že pro změnu je velký útlum u vertikální polarity ale ne vždy, zatím to pozoruju tak, že to nastává až po chvíli, co zapnu přijímač. Ale to ještě musím vysledovat, začalo to dělat teprve teď. Už se mi to zdá ale podivné aby LNBčka, zvlášť IBU takto odcházely. Je mi už i trapné furt chodit do prodejny a reklamovat (ty první dvě co odešly mně vyměnili). Narazil někdo na podobný problém? Děkuji za poznatky a rady.

Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha

mtz7601
Registrace: 11/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LNB Inverto Black Ultra twin problém

OK, zkusím to.

sirda
Registrace: 11/2006

U Invacomu ovšem často vyklované víčko od ptáků - vím o několika lidech kterým se to také stalo jako mě takže " velký špatný " jak říkají vietnamci hi hi

vafe07
Registrace: 3/2011

vafe07

nesmíš číst diskuze,kde by asi ten pták seděl a kloval a že neklovou potvory do jiných LNB?,jen do invacomů R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Mám 2 Invacomy a jeden má prasklé víčko. Nevím, jak k tomu došlo, ale klovající pták není až taknereálná možnost. Pak mě ještě napadá propálení od Slunce odrazem z paraboly nebo krupobití.

DM 920, Unstable 19-2-2019 + GP4, Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.), Stab H-H 120 + Emme Esse 125AL C-band; Octagon SF4008 (Abertis)+TBS5925

rom2005
Registrace: 9/2009

pier

tak to bych ti přál vidět např straku, jednak je mimořádně obratná a dosáhne tam i při sedu z ráhna , jsou přemnožené a invacom ve snaze o dosažení co nejnižšího šumového čísla má mimořádně tenký plast na víčku,ale to všechno bys měl jako starý mazák vědět :laughing:

vafe07

vafe07

straku jsem viděl párkrát za život,ale,že by seděla na držáku LNB,možná vrabec,to je jedno,kdyby to bylo od slunce,to bych spíš věřil,mám asi tak 3000 montáží,asi tak deset prasklé víčko od čehokoliv,je potřeba to řešit,kolik lidí to potká??? R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierr

prasklé víčko je něco jiného, kdežto vyklované vypadá tak, že tam zbyde pouze olámaný lem na okrajích a do LNB je díra jak po partizánech.
A ještě stručně k těm strakám a sojkám . pokud u vás nejsou tak buď rád aspoň tam máte drobné zpěvné ptactvo, oni jsou to sice krásní velcí ptáci, ale draví takže likvidují hnízda s holátky a nebo už vejce.
Konec tlachání jdem dělat něco užitečného :laughing:

vafe07

vafe07

ale jo ,vše se může stát,jde o to proč pouze u tohoto LNB a taky kolik kusů z tisíce takto dopadne,jestli to má cenu řešit R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra