![]() |
|
jak nastavit motor amiko dm 3800Zdravím, potřeboval bych vědět jak vyladit motor amiko dm 3800, mám parabolu 80ku, na ní je stupnice ve stupních, a na motoru též, našel jsem si parametry pro usals, tak jsem to zadal do přijímače a nastavil motor na 16e a začal hledat signál na tu 16e, ale často se mi stává že se ke krajům snižuje nebo mizí signál, jaký je potřeba správný sklon paraboly a jaký motora a jaká je tolerance, a pak kde na te noze mam tu parabolu mít, zda může být niže, či výše nebo je to jedno, sklon lnb (skew) by měl být podle 16e a nastavení podle 16e, aby se to při otáčení srovnalo nebo má být motor nastaven na 0 stupních a na te nule laděná 16e? nebo nejprv zadat podle dishpointeru udaje pro usals, posunout na 16e a ladit? |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
RE: jak nastavit motor amiko dm 3800právěže v tom abc píšou hlavně o nastavování nultého bodu. |
Qquiderr
![]() |
|
QquiderrABC je sto let za opicema,i když stále platí,nemá aktualizace![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
jak nastavit motor amiko dm 3800 (# 364)Nerozumím tomu, co radí @Dzordzo. On jistě nebydlí na nultém poledníku. Pro zdejší končiny je vrchol polární dráhy na 16E, takže postup tazatele je v zásadě správný. Patrně není dokonale svislý stožár, proto dráha paraboly nekopíruje přesně orbitální dráhu. Pravdu mají ti, kteří doporučují si s tím trpělivě pohrát. |
simon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
simonena vrchol se vykašli,má usals a tam vrchol vychází automaticky![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: jak nastavit motor amiko dm 3800takže mi stačí zadat udaje do usals a otočit motor na libovolnou družici? A na ní to vyladit? |
Qquiderr
![]() |
|
RE:jak nastavit motorPodle toho co píšeš máš špatně zadané svoje souřadnice svého bydliště v sep top boxu. Motor točí obráceně než zadáš. Zkontroluj to, pozor na W, E, východ, západ. 14,7 E tam musí být nastaveno.Tady na Parabole vyhledej frekvenční kmitočty. To je transpondér který se na jiné družici nevyskytuje. Tím máš jistotu že jsi naladil tu správnou družici kterou si zadal.Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.
|
digidik
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 284 |
![]() |
|
Qquiderrnapsal jsi to naprosto přesně,samozřejmostí je kolmý a tuhý držák u kterého je zaručena kolmost při jakémkoliv natočení,na to se dost zapomíná,že váha paraboly působí při různých úhlech natočení,jiným tlakem na držák![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: jak nastavit motor amiko dm 3800Zdravím.Také chci pořídit motor.Měl bych dotaz ohledně nulovému bodu.Pro Plzeň je nejbližší družice 0 bodu hotbird 13E.Dá se to udělat tak,že motor otočím o 13 stupňů na východ a naladím parabolu na badr 26E? Po nastavení a utažení se vrátím na 0 s motorem a měl bych být na hodbirdu,je to tak? A pak jsem si také všimnul,že na některých fotkách v galérii mají někteří nohu motoru nahoře.To je normální?Většinou jsem jí teda viděl dole. |
vencamar
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: jak nastavit motor amiko dm 3800A pak bych chtěl poradit jestli má cenu dávat motor,můj viditelný rozsah by byl 42E - 11W.Předem díky.Jinak anténu počítám buď Fuba DAA 110 nebo spíš Gibertiny 100 XP. |
vencamar
![]() |
|
vencamarTo je divný postup. Měl bys začínat právě od nulového bodu. Co se rozsahu týká, záleží na tom, co chceš přijímat. Pokud vše od 11w do 42E, tak to asi na motor je, nevím zda by to už na T90 (alternativa k motoru) nebylo moc.Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha
|
mtz7601
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
vencamar17.11.2015, 09:09.26,toto platí,noha nahoře,nebo dole neřeš,jak to výrobce udělal,tak to používej![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: jak nastavit motor amiko dm 3800mtz7601 - Máš pravdu,začínat se má od 0 bodu (motor a parabola v jedné ose),ale myslel jsem pak na doladění paraboly,hotbird je silná družice,tam milimetr nevadí,ale ten badr je o dost slabší,tam jí pak naladit naco nejsilnější signál.Beru nastavení jen podle přímače,nemám profi vybavení.![]() |
vencamar
![]() |
|
vencamarnic jsi nepochopil,tak si laboruj u nultého bodu,výsledek bude stejný,za to delší cesta![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: jak nastavit motor amiko dm 3800@Qquiderr: je sice pravda, že nastavení anteny můžeš udělat na satelitu s jakoukoli pozicí, někdy nic jiného nezbývá, když na jih - nultou pozici - není vidět. Nejpohodlnější však je pohrát si se sestavou a naladit nejsilnější signál na družici nule nejbližší. Svojí zeměpisnou šířku nastavíš podle manuálu k motoru na úchytu paraboly a na motoru, zem. délku tak, jak popisuješ. Přestože je longitude místa tvojí montáže blíže k Eutelsatu na 16°E, zvolil bych jako silnější satelit Hot Bird na 13°E.Předpokladem je ale vertikalita svislé část tvojí U konzoly, tu musíš změřit libelou nebo závažím ve dvou směrech vzájemně svírajících 90°. Půdorysná osovost je také kritická, osa úchytu motoru, toho jeho chobotu, úchyt paraboly, osa talíře a LNB nesmí být, když to přeženu, jako S. To, jak si pomůžeš k dosažení takové přímky, záleží na tvojí invenci. Před lety jsem se na střeše pral se svojí Gibertini 125, s 80 to máš, předpokládám, přece jen jednodušší. Všechny tyhle propozice jsou důležité, ale rozhodující je piplačka, kterou tomu musíš věnovat, jak ti ostatně tady všichni píší. Samozřejmě jenom amatér si může dovolit podobně si s montáží vyhrát. Co je platné vymýšlení, co všechno měřit, kde kontrolovat vertikalitu, kde horizontalitu a jak dosáhnout osovosti, když pak upevňuješ netuhý, pružný plechový úchyt motoru čtyřmi šrouby na perfektně svislý sloupek a všechno se utažením kteréhokoliv ze šroubů třeba jen o závit mění (viz toothpick). Mně, když jsem měl jistotu, že jsem na 13°E, pomohlo to nejjednodušší měřidlo - „satfinder“. Nic lepšího nemaje, poněkud tupě jsem nastavoval nejsilnější signál, kdepak MER, BER apod. Ty to můžeš mít jednodušší, když máš u sestavy TV a taky teď máš i jiné možnosti. Skew nastavuj podle potřeby na nejslabší pozici, o kterou ti jde. Teoreticky má být LNB na motorizované parabole na nule, ale na silných satelitech je to jedno a naopak ti pomůže efektivní nastavení skew na slabém. Asi skoro všechno, co jsem napsal znáš a víš. Pak promiň. Ať máš dost trpělivosti a ať se ti daří. Pierrepeter má pravdu, že se anténa dá nastavit na kterémkoliv satelitu. Jenže i on, pochopitelně, svým způsobem nulový bod nastavuje. A rozhodně bych s longitude 14.5°E nechtěl co nejlépe montovat motorizovanou parabolu nakloněnou na Hispasat 30°W. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: jak nastavit motor amiko dm 3800Pokud budeš chtít mít vše"akorát",tak si to musíš také ošlapat,jinak to bohužel nejde!!Zdravím"satiliťáci"![]() |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
![]() |