Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

který motor na dishpoiteru je stejný jako amiko?

Který motor na dishpoiter je stejný jako amiko dm 3800?

http://www.imagehosting.cz/images/motorblb.jpg

Tohle tam mám na výběr, není tam ani ten digipower, tak nevím, který je stejný, abych měl správná data do usals.

Qquiderr
Registrace: 5/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: který motor na dishpoiteru je stejný jako...

Pro nastavení USALS nepotřebuješ vědět typ motoru...
V USALS se nastavuje zeměpisná šířka a délka tvého místa příjmu.

.......

jito
Registrace: 12/2005

ale k nastavení těch úhlů to potřebuju vědět :D

Qquiderr

Tosi tedy pleteš pojmy.
USALS je automatický polohovací systém,kde uživatel zadá v přijímači svou zeměpisnou polohu,a motor "ví",kde se má zastavit.
Ty se ptáš na nastavení elevace-latitude motoru...

Minulý týden jsem tvůj motor nastavoval na 130cm parabolu.Byla to už jemná práce,ale podařilo se.

.......

jito

Je jedno jaký motor vybereš-Latitude je u všech stejná-u tebe to je položka Motor Latitude: 50.7°
Pak už záleží na elevaci paraboly-a to je už u motorů rozdílné.

.......

jito

takže s vodováhou nastavím motor, pak otočím na nějakou pozici přes usals a potom jenom nastavím parabolu?

Qquiderr

Dá se u tohoto motoru nastavit vůle? V dodávaném manuálu to je popsané, ale motor v krabici je trochu jiný, než co jsou obrázky v manuálu.

pavelzhor
Registrace: 2/2009

Qquiderr

už se to řešilo v jiném vlákně,ne?

.......

jito

To jito

Jedno je len kolečko na fúriku,ale tu nie.Latitúde,alebo Elevatión sa nastavuje na držiaku motora,podľa pozície kde dotičný býva,neviem či ty presne vieš akú má pozíciu?Samozrejme že sa nastavuje aj elevácia na samotnej parabole.Do STB sa zadáva presná pozícia bydliska zemepisná dĺžka a zamepisná šírka.Usal si to nastaví po zadaní satelitu na ktorom sa to má nastaviť komplexe.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Vladko, ako sa nastavuje nulový bod na USUALS ?? A je k tomu potrebný Openbox rady X800 a malý televizorček ??? Vďaka.

bretah
Registrace: 9/2012

a jak zjistím elevanci/latitude kterou zadam do motoru? podle dishpointeru to je nějaky jiný, protože tam není motor amiko dm 3800 ale jiné motory, a po každe změne jsou tam jine parametry pro motor/parabola.

Qquiderr

To si asi nerozumíme.....

Údaje z dishpointeru tě informují,o poloze satelitu z tvé polohy(místa zadaného do prvního řádku)!!To jest úhel nad obzorem,azimut a pootočení LNB při pevné parabole........Dle tvého místa umístění paraboly zadáš do přijímače tvoji zeměpisnou šířku a délku(pozor může být i obráceně...).Elevaci na parabole a na držáku motoru docílíš přesným nastavením na maximální signál na družicích od těch nejvýchodnější přes střed("nula")až po ty nejzápadnější.Pro docílení správného nastavení,je nutný kolmý stožár......Pokud toto nechápeš,tak zkus znovu rubriku ABC.Údaje v desetinnách stupně stejně nenastavíš jinak než podle síly signálu..... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

dishpointer umí i motory, ale jen některé, stačí zadat "motorized system" a vybrat motor a ono to ukaže i nastavení, takže by to nějak mělo jít, proto jsem chtěl stejný motor, který je v dishpoiteru, abych zvolil položku motorized system a příslušný motor.

Qquiderr

Prostě na noze motoru "musíš" mít nastavenou tvoji zeměpisnou šířku.....tedy něco kolem 50 stupnů(ČR),desetiny doladíš dle signálu......Taktéž elevaci paraboly doladíš tak,aby hrálo na MAx.na všech viditelných družicích....tedy nejvýchodnější,nejzápadnější a střed......ještě něčemu nerozumíš?Pokud "nohu" nastavíš jinak,poznáš to velice rychle,že ti to nebude na krajích "hrát"......neboli budeš nad obzorem nebo pod obzorem..... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Qquiderr

motor je jen pohonná jednotka,je šumák,jaký je to typ,ve výsledku všechny musí opisovat orbit,pokud to řešíš tak dlouho,už by jsi měl uvažovat o někom,kdo to umí,to tě nechci podceňovat,ale každý neumí operovat srdce R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

tak mě to dřív hrálo, ale ted to blbne nejak moc, dokonce jsem čuměl když mi na 80ce najela pozice 27,5W a signál tam byl tak silnej, že to hrálo :D ted jsem rád když mi jdou pozice 5W až 28,2E :D

Qquiderr

vladoholu

Kdyby jsi si pořádně prohlédl screen od tazatele,tak mi tady nemusíš radit to,co už dávno vím...

.......

jito

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra