![]() |
|
Cukrák porucha?Ahoj Všem, chtěl bych se zeptat kdo má realizovaný DVB-T příjem z Cukráku a je např na nějakém hraničním rozhraní zda včera nepozoroval nějaké výpadky - nebo snížení výkonu. Nezávisle na sobě se mi ozvalo několik lidí z různých míst s problémem příjmu klasic.Muxů (nejhorší mux3),které do včerejška hráli s velmi dobrými parametry. Na místech které mají dobrou pozici vůči vysílači se vlastně nic nepoznalo, ale tam kde je na hraně normálně vypadlo. Nikde jsem nenašel zmínku a nějakém problému. Měl jsem podezření zda vlivem větru nedošlo k pootočení antén apod. přímo u dotyčných ale nedošlo k tomu a v podstatě všem co si stěžují to vypadlo včera. Hodnoty co jsem naměřil logárem nezávisle jsou opravdu výrazně horší než normálně a to i referencí z minulého týdne.. Má někdo info zda se na Cukráku něco nestalo? Je mi ale jasné, že kdo na vysílač vidí asi nic nepozná.. děkujiiii |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE:Cukrák porucha?V paneláku máme STA a anténu na Cukrák, a žádné výpadky včera nebyly. Anténa je ovšem na festovním panelákovém stojanu. (Praha jihozápad) |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?TO: Konas, jde o hraniční příjem kde bylo trochu a hrálo nyní není nic.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?Jasně, v Praze to hraje na šroubovák. |
konas
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?TO: Konas,nevím co se kde stalo, mám hlášeny další výpadky tj. úplnou ztrátu signálu od včerejška..měl jsem podezření že místo Cukráku je to dokrývač Beroun, ale ten má výluku jen do 15 hod. Signál, ale prostě nejde ani večer - byl jsem na střeše ještě v 20.30 a naprostý paskvil místo signálu a ještě slabý. Začínají se nabalovat i další rod.domky nejen bytovka které kompletně vypadla po 7 letech provozu. Zajímavé je že některé lokality prostě hrají a některé uplně vypadly. Zkoušel jsem i filtry na LTE, ale jakoby vysílač vysílal jen 1KW a ne 100..nechápu to a půjdu odpoledne ještě šetřit dál do terénu.Kvalita signálu je oproti minulému týdnu naprosto 0. Najednou přece nevypadne 25 lidí v jednom dnu.(Včera) např. z důvodu špatného zdroje apod. Radiokomunikace neví..v Praze je to zřejmě OK.![]() |
Pájík
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?Co je mysleno "na nějakém hraničním rozhraní" - mista se slabym signalem z jedno vysilace nebo spise anteny se signalem z vice vysilacu v SFN? |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?Ahoj Všem, pán z č. radiokomunikací potvrdil v obou lokalitách dne 18.11.2015 spuštění LTE 800Mhz. Tím se vše vysvětluje.. I přes Filtry LTE tam osazené je to tak masivní úbytek signálu že prostě se jeví jako naprostá ztráta signálu. Lidem musím rozdat tel. s kontaktem na ČTÚ protože jsem problém nezpůsobil a ať ho řeší ten kdo ten nový vysílač postavil.. samotného mně mrzí že to dnes tak dopadá. Anténní systémy jsou jinak v pořádku a dokonce již před časem osazeny filtry LTE, které však v tomto případě evidentně nestačí... do teď kromě bytovky o 66 bytech volalo asi 35 lidí s tím samým problémem... :-( |
Pájík
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?Hele, v tomhle větru se něco mohlo hnout i na vysílači. Obávám se, že i kdyby se to stalo, tak pokud vysílač pojede na 70% výkonu, tak Ti to nikdo neřekne a opraví to až přestane foukat.Lidé občas volají do televizí, a chlapi na odbavovacím pracovišti(OP)volají CRa. Dost vstřícná bývala TV Barradov, která má zájem na co největším počtu diváků. |
konas
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?Podívej se na níže uvedené stránky jak jsou daleko a v jakém směru ty vysílače LTE a možná budeš moudřejší:http://start-lte.ctu.cz/ http://www.lte-unas.cz/mapa-pokryti-cr/ |
shiraz
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 748 |
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?Jak jako ubýtek signalu DVB-T díky LTE, co je za pitomost?! To přece vidíš na spektraku, ne? Přece je na spektru hned jasné, jestli ti signaly v pasmu 790-820MHz zahrnují vstupní obvody.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?To samé se měl já před nedávnem Vodafone LTE a 80% ubýtek signálu na 51/53k Praděd naštěstí to vyřešil LTE filtr.A signál se vrátil na skoro stejnou uroven.Dokonce mi to zmenšilo dosah venkovních bezdratových vypínačů na stěně,i klíčenky k zapínání světel na venkovním schodišti a stání pro auta na 868,3MHz.Ted teprve spínací jednotku budu přeinstalovávat někde doprostřed všech vypínačů. Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?Vy ty mazaniny muxu 3 fakt sledujete?![]() ![]() Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?Úbytek signálů je na teploměrech, na měřícím přijímači je možný pokles úrovní a znhodnocení DVB signálů ,vlivem intermodulačních produktů v zesilovači,popř. to může být i rušení shodným kmitočtem (což se projeví přímo z antény),při mimořádných podmínkách šíření.Nima krištálovej guľy. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?Názorná ukázka proč používat skutečný měřáky a ne nějaký teploměrový srajdy s procentama.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?Pokud to bylo LTE, tak na spektru by to bylo jasne videt. Ledaze neslo o merak..."Hodnoty co jsem naměřil logárem nezávisle jsou opravdu výrazně horší než normálně a to i referencí z minulého týdne." Jak pise Saxon, ubytek signalu (urovne) muze nastat jen pokud LTE zahlti vsupni obvody. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?TO: všem, ano je to LTE, už to potvrdil operátor O2 že tento vysílač 800Mhz je spuštěn 18.11. je č.1 a 25.11.2015 bude ještě č.2. Netroufám si v té nynejší kalamitě odhadnout co nastane až bude spuštěna ta druhá polovina. Některé bytovky jedou a některé jedou z části. .. cca 10let bez problémů a nyní tohle. Rodinné domky i zkušebně přes filtr od Fa I*O většinou nejedou, pokud dám za sebou několik filtrů tak sice snižuji rušení ale i užitečný signál a tam kde je to na hraně příjmu (Vážení jsme v Brdech- tady si lze o homogenitě signálu jen nechat zdát) tak tam už to co přijímali předtím prostě nepojede. Tak rozdávám číslo na ČTú.. apropo: Je nějaký extra potlačující filtr na LTE a s co nejnižším útlumem? kdo má dobrou zkušenost se stejným problémem? ještě bych vyzkoušel.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?A bude ještě hůře. Co takhle satelitní příjem, když je to v Brdech? |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
RE: Cukrák porucha?@Pájík: Hledej IKUSI FLTE601, to je špička! Nic lepšího v běžném provozu neseženeš, pak jedině spešl profi věci, ale tam se ceny pohybují v jiných dimenzích než u běžné komerčky. |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
![]() |