![]() |
|
DVB-T rušení prostřednictvím LTEAhoj všem, minulý týden jsem tady řešil rušení LTE. Chtěl bych se zeptat na zkušenost jakým způsobem řešíte kanály na hranici příjmu. Jakýmkoliv prvkem vřazeným mezi nízkošumák anténu se hranice přijímatelnosti podkročí a nedá se přijímat, ikdyž bez prvku a rušení LTE je sice na hranici, ale normálně sledovatelné a bez výpadků i několik let. Jak se lidem vysvětluje, že do včerejšího dne bez vysílče LTE všechny léta zpět hrálo a teď s filtrem LTE už není reálné a nebo s výpadky? V naší lokalitě se spustily dva nové vysílače LTE které zčásti nebo úplně zrušily DVB-T a zajímavým vlivem je také snížení dosahů dálk.Ovladačů vrat, garáží apod..-- velmi zajímavé.. také jsem zjistil při použití slučovačů DVB-T/Sat zahlcení tunerů u Sat. přijímačů = výpadek. Nové zkušenosti s novými technologiemi jsou opravdu k nezaplacení..![]() |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTELte =poltrgeist |
warteam83
Registrace: 2/2015 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEMas pravdu k nezaplaceni tato sit |
warteam83
Registrace: 2/2015 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEDosavadní hraniční příjem vzdálených DVB-T signálů asi nebude argumentem pro ČTU. Ty může začít laborovat například s anténními soustavami, pokud ti to někdo zaplatí...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEA jaký výkon má u tebe LTE? Pokud pojede ve špičce plným výkonem, tak do 500m se nediv. To prostě nastane. Na jaké frekvenci máš ty vrata? A jakou mají anténu - kus drátu viď?Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEPájík@ Co tady furt dokola řešíš? Obrať se na ČTÚ a jestli už to proběhlo a oni tě odpálkovali s tím, že pro danou lokalitu nejsou tebou přijímaný TV frekvence určený, tak smůla a kup satelit.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEminulý týden jsem řešil rušení DVB-T z BTSky s LTE(791-811MHz) vzdálené 240m od místa příjmu v přímé ose z DVB-T vysílačem(16km). Vyřešeno kladně.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTETO: všem, ano řeší již cca týden ČTÚ. Jen se ptám zda má někdo zkušenost s velmi slabými kanály a v naprosto nehomogenním poli. Vrata neřeším, nejsou moje a jen eviduji dotazy a stížnosti na tento problém - v souvislosti s LTE. Satelit pro velké počty lidí asi nepůjde, navíc tento argument není úplně čistý, vždyt do doby spuštění vysílače lidi taky nepotřebovali a také proč by měli pořizovat a platit náklady které způsobil někdo jiný. Výkon Bts neznám, rušení je velmi výrazně devastující ještě cca 500 m vzdušnou čarou od zdroje. Nutno podotknout, že jde o údolí a možnosti příjmu DVB-T jsou opravdu velmi omezené na určité vysílače tj. nejde vybrat jiné. Vyzařovací lalok je směrován prostě do tohoto údolí a po straně tohoto laloku je už rušení méně výrazné.![]() |
Pájík
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEZapomněl jsem napsat, že příjem převážně Cukrák, a region Praha /střední čechy tj. K 37/46/51/53/59 + Beroun K56/38 - místy Louštín K44. |
Pájík
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEArgument pro satelit je naprosto OK, protože pokud lidi celý roky přijímali signál, kterej nebyl určenej pro jejich lokalitu, tak to je vždy s rizikem, že jednoho dne utrum. A jestli ses tam napakoval na nějakých STA a teď seš v průšvihu (jakože mně to tak připadá - jestli ne, tak sorry), tak jim to ze satelitu překlop do DVB-T a je po problému.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEA tvá vzdálenost vůči stanovišti je?!MUX 51 to jako opravdu? To nechodí stabilně ani na 40km pokud není přímá viditelnost na vysíláč! Ty jsi vzdálen kolik 90-150 km?! ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTETO: PoldaS, napakoval :-)))) Cha cha ..:-))no nějaké bytovky jedou pod mým vedením a s filtry LTE/GSM na vstupech .. Problém je že jsou kolem BTsky řádově od 20m až po cca 200 m. Delší dobu jede bez problémů až do teď. Soukromníci jsou od cca 70m až snad 400 a převážně osazené filtry (jeden filtr ale je i tam nedostatečný) již jako bych to předvídal .-) nicméně, nehodlám přebírat zodpovědnost, když jsem to nezpůsobil. A chci hlavně počkat až bude spuštěn 25.11.2015 plný výkon, nyní je jen polovina. Pokud to bude mít vzrůstající efekt, tak jsem zvědav zda to půjde vůbec nějak filtrovat. |
Pájík
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEMňa tiež u nás v Litomyšli riadne štvú z tým ich potentovanym LTE.Donedavna mi to na satelite rušilo tranďáky na 13E od fr.11340 do 11411.Teraz ako prehodili frekvenciu tak to rusi na 19,2E od 11340 do 11400 vrátane ZDF HD,3Sat HD a ďalších free HD kanálov. Takže keď chcem pozerať free LM mám smolu.Vysielač od T-Mobile Je cca do 100metrov, možno bližšie. Najradšej by som im to zhodil z paneláku,lebo ma to vyslovene ser. e. ![]() VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 723 |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEMňa tiež u nás v Litomyšli riadne štvú z tým ich potentovanym LTE.Donedavna mi to na satelite rušilo tranďáky na 13E od fr.11340 do 11411.Teraz ako prehodili frekvenciu tak to rusi na 19,2E od 11340 do 11400 vrátane ZDF HD,3Sat HD a ďalších free HD kanálov. Takže keď chcem pozerať free LM mám smolu.Vysielač od T-Mobile Je cca do 100metrov, možno bližšie. Najradšej by som im to zhodil z paneláku,lebo ma to vyslovene ser. e. ![]() VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 723 |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTETO: Delta1, ano Mux RG8/K51 Cukrák zde hraje od spuštění téměř všude. Lidem jde hlavně o K37 (Mux7)Jsme obšancováni Brdama.. |
Pájík
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTERovněž problém s K59 z Kojálu. Úplná ztráta signálu po pokusu naladit Prima Max. Před laděním ostatní programy z Muxu3 jeli a po ladění nic a na K59 žádný signál. Minulý týden jsem montoval anténu na DVB-T v jiném místě a rovněž K59 bez signálu (neměl jsem u sebe LTE filtr).Doma jsem zjistil, že 11.11. pustili v blízkosti nový vysílač LTE. Zítra vyzkouším přidání filtru a jsem zvědav na výsledek. |
ferdad
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
jak kde60k.Trutnov jede v HK a okolí normálně![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
pierrepsaljsem Ti vedle na forum, byl jsi tam ? |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
decmenuž tam nechodím a mám jinej mail,tak ani upozornění nevidím![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
decmenněco nutného??![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
decmenkoukni se do mobilu![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
pierreok, dík, zítra Ti napíšu mejla, ted už na to blbě vidím a v 5 vstávám![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
jasněměj se![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
Je to 10 dníjsem volal do ČTÚ,jak to má známý řešit,když mu a jeho sousedům začaly řádkovat tv kanály,tak mi zdělili,že mají osobně zavolat a i když mají v anténách nevhodné širokopásmové zesilovače,což prý to dělá ve většině případů,tak pachatelé to musí na vlastní náklady rušeným upravit-výměnou zesíků,což je ČTŮ donutí po zjištění faktů |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: DVB-T rušení prostřednictvím LTEJá mám vedle na foru stále stejnej mail a upozornění na SZ mi taky nechodí. Asi to zrušily nebo mám něco špatně nastavený. Dřív to na mail chodilo normálně, dneska upozornění na novou SZ vidím, až když si otevřu stránky. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
sirdamě tam vadí ta odezva,když tam něco napíšu a odpověď za měsíc a odpovím a už nic dlouho![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
![]() |