Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Plazma Panasonic - zvuk

Dobrý den, dámy a pánové. I když zde jak vidím, tak spíš jen pánové. Vím, že je toto satlelitní fórum, ale pokud se podívám o 5 vláken níže, tak se 2 témata týkají taky televizí, tak mě hned prosím nekamenujte!

Jde mě o to, že posledních dejme tomu 6 měsíců pozoruji při jasných scénách v televizi nepříjemné "cvrčení" jako by cykád. Je zajímavý, že když se ale obraz změní na černou plochu (při přepnutí stanice, apod.) tak tento rušívý zvuk zmizí. Prvně jsem si myslel, že mám nastavený něco špatně v tv (zobrazovači) ale to by potom přece dělalo i při těch tmavých-černých plochách ne?

Tento zvuk je slyšet ať sleduji DVB-T, Skylink SD/HD i Digi-tv SD/HD takže i zde bych asi vyloučil i tu možnost, že to může dělat špatně nastavený zvuk v příjmačích. Snad neodchází tv do křemíkovýho nebe i když stará bude asi tak 10 let. Děkuji za reakce.

jexxx
Registrace: 11/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Plazma Panasonic - zvuk

Kolego pokud vedeš signál po kalelu z exter : DVB-T, Sat., ... atd.., tak tam v EX-mašinkách, je nutno dát úroveň zvuku na cca 2/3 až 1/2 dle strojku a na TV tak na 1/4.. A dej info, zada to zafungovalo. R^

CES
Registrace: 4/2007

RE: CES

Děkuji za reakci a částečně se omlouvám za to, že jsem nepřesně informoval o tom DVB-T. Tento tuner je integrovaný v televizi (ale tak trochu jsem počítal s tím, že to bude jasný u plazmy. Já totiž snad ani neznám plazmovou televizi která by neměla tento tuner v sobě, ale je možný že byly...)takže tady sorry za neúplný oznámení.

Ale tak jsem zkusil Vámi navržený řešení a nepomohlo to. Schválně jsem zvuk úplně snížil na minimum možný - ne zastavil jedním tlačítkem! - na televizi kdy jsem zvolený vstup digitální tedy přes to již zmíněný DVB-T (anténu) a to cvrčení je tam slyšet stále. Pro jistotu jsem ostatní příjmače napojený do tv vypnul. Když jsem je potom zapnul, tak jsem totéž udělal i u externích zdrojů a výsledek je pořád stejný. Opravdu už nevím co s tím?

jexxx

Předpokládám, že zvuk je slyšet přímo z TV a ne z reproduktorů. Cvrlikání dělá napajecí zdroj (tlumivky?) - plasma pokud rozsvítí panel (bílá) má největší spotřebu a nejvíce zatíženou napájecí část. Pokud to nedělalo a dělá, možná odchází (vyschly) elektrolytické kondenzátory ve zdroji a tlumivky dostávají více zabrat.

tecka
Registrace: 7/2009

Jaké je tedy nastavení obrazu?

Jas na plné pecky, kontrast na plné pecky, ostrost na plné pecky, obraz v režimu "dynamický".
Pokud je tomu opravdu tak, zkusil bych ubrat uvedené obrazové parametry na nejnižší ještě přijatelné parametry.
Další věcí je nastavení zvuku, jsou-li výšky na plné pecky, ubrat výšek a přidat basů.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

re...

But ti vrci vetrak nebo zdroj. U me vci asi zdroj. Vypni zvuk a prepinej kanaly pokud se vrceni meni tak je to asi zdroj. Co stim nevim but repas nebo novej.

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006

marceles

Bingo.Trefil jsi to přesně. R^

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

Opět děkuji, protože každá rada dobrá. Jako nejvíce pravděpodobný se jeví ty možnosti jak popsal : tecka a marceles. S reakci samorosta bych si dovolil nesouhlasit. Věřte mě, že jsem zkoušel všechny možný nastavení ať už extremě tak či naopak. Všechno ale se stejným výsledkem a dá se říct beze změny. Nyní mám opravdu nastavený obaz na NORMÁLNÍ a všechny ostatní úrovně ve středu grafickýho sloupce. To stejný u zvuku ten je na ŘEČI i když občas i na HUDBĚ a i zde je všechno +/- ve středu sloupce jak to nastavil výrobce. Nemyslete si, že jsem nic nezkoušel a běžel jsem sem hned prosit o rady. Přesto každopádně díky za radu, protože jak říkám každý názor = dobrý názor. Je to přece fórum.

Otázka na vás pane tecka. Co s tím? Vy jste tu situaci/stav popsal úplně přesně. Najít nějakýho opraváře a vyměnit celý zdroj nebo vydržet a počkat (i když je to opravdu dost rušivý jinak bych s tím neotravoval) dokud neodejde zdroj a pak pořídit novou tv, protože by oprava převyšovala současnou cenu tv?

jexxx

Pokud jsou to jenom ty kondenzátory, tak materiál může být např do 100kč ale práce technika bude stát mohonásobně více. Kondenzátory sebou mohou vzít časem do křemíkového nebe další součástky a potom se oprava opravdu prodraží a možná ani nevyplatí. Bohužel takhle na dálku je to jen věštění z křišťálové koule a příčina může být jákákoliv jiná (10let je 10let). Ale ty kondenzátory ve spínaných zdrojí bývají první, které se odporoučejí (pokud je do panelu vidět, tak "nafouknutý" kondenzátor = většinou vadný kondenzátor).

tecka
Registrace: 7/2009

tecka

Děkuji všem za reakce a obzvláště Vám za rady. Každopádně s tím něco asi budu muset po víkendu udělat. Naštěstí znám jednoho šikovného pána který se v tomto oboru vyzná a pracoval v něm celý aktivní život i když jsem k němu hlavně jezdil ještě se starou CRT televizí. No snad se tomu ještě věnuje (a doufám že žije ;) ) a on na to určitě jukne aby se tedy nestala kvůli třeba těm pár korunám za kondenzátory škoda větší. Nerad bych se ji ještě zbavoval, protože obrazově se nedá s LED panelem od Samsungu který je v jiný místnosti vůbec srovnat. Takže díky všem a zase někdy na počtenou. R^

jexxx

Je tam nějaký zakopaný pes, a co tak např: vyčistit a hnout u PINU u Scart, - Cinch, hnout ven a tam asi 2x konkt. HDMI, ..... atd.,. To bude nějaká možná ptákovina v kontaktech a nebo jste připojil něco nového a hádá se to + nastavení v menu - no BABO radˇ. Zkoušet všechny možnosti. R^

CES
Registrace: 4/2007

Ha všetko zle, neni to ani zdroj a ani capacitory. Je neskutočné ako tu všetci mudrujú a z opravami plaziem nemajú žiadne skúsenosti (hlavne že sú múdri všetci). Tí čo tu píšu o kondíkoch sú tiež mimo , pretože paňas (donedávna) používal kvalitné elka (japonské, nie čína) a tieto elká ďaleko prežijú tento TV. Chyba je podla všetkého u modulu Y-SUS (japonci nemajú označenie Y-SuS ale iné). Píšem to preto aby zas neboli tuná všetci "múdri" . Opravitelné to je.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

Dobrý den, vidím že zde přibily ještě příspěvky, tak se sluší za reagovat.

Já si opravdu nemyslím, že by byl probém někde v doteku-spoji nebo nastavení zvuku. Je totiž zajímavý, že přisledování ESP (který nyní v zimě sleduji kvůli zimním sportům převážně)tak zde se například při reklamním bloku kdy je přímí přenos či záznam namoment přerušení od reklam černou obrazovkou, tak v tý době je klid a není slyšet žádný rušivý zvuk. Jenže potom nastane scéna která je jasná a asi právě proto, jak píše p.tecka nastane větší odběr eletřiny, protože je to plazma a zase začne cvrčet.

jexxx

Zdravím.Tohle-to s největší pravděpodobností dělá některý nekvalitní připojený kabel, kde dochází k indukci barvonosného signálu do zvukového. Odpojit kabely a vyzkoušet.

tatin
Registrace: 8/2007

OK, vyzkouším vždyť za to přece nic nedám. Je to otázka pár minut, ale jsem dost skeptický, ale pak dám každopádně vědět.

jexxx

Já už tomu opravdu nerozumím. Zase je všechno jinak než jsem si myslel, ale k žádný změně nedošlo.

Provedl jsem nyní následující : odpojil jsem všechny vstupy do tv. Tj. 3x HDMI i RJ 45 (tuším že se tak nazývá koncovka od internetu?) a nechal jsem pouze připojenou anténu abych mohl vyzkoušet jestli bude bzučet tv a při přepínání stanic bude klid. Na tv byla černá obrazovka protože jsem měl zvolený zobrazení zrovna z HDMI 1 jenže cvrčení bylo slyšet pořád, tak jsem pro jistotu odpojil i tu anténu, ale beze změny. Což je divný protože předtím jsem tak nějak vypozoroval, že když je obrazovká černá, tak jsem žádný cvrčení neslyšet. Normálně jsem už nabyl dojmu, že za to může ventilátor, protože to cvrčení se ozývá v levém horním rohu obrazovky při pohledu zepředu. Tak jsem normálně už na drzo vzal špejli a přes mžížku jsem ten ventilátorek zastavil. Opět se nic nezměnilo. :fuming:

Tak jsem vše připojil zpět jak bylo a protože mám na vstupu HDMI 1 příjmač na skylink GoSat 7056 a já jsem ho prvně při demontáži odpojil od sítě abych neodpálil jeho výstup. No a právě teď se dostávám k ty situaci kterou nemůžu pochopit a to je ta, že když jsem zapnul tento příjmač zpět do elekřiny a on se začal přihlašovat, tak bylo najednou v tuto dobu klid a ticho. Ale jakmile se na něm místo nápisu boot objevily hodiny, tak je zase slyšet cvrčení dál jak předtím. Takže jsem ho znovu odpojil od tv a cvrčení bylo dál slyšet. Tak jsem znovu provedl to, že jsem do něj vypnul el. proud po chvilce zapnul a při přihlašování satelitu (na disleji byl nápis boot) opět klid. Jenže ten trval jen krátce a televize nyní zase cvrčí. Já už fakt nevím čím to může být?

jexxx

Vzdyt ti to pisou, zavada je na modulu v TV. Nevim co chces jeste slyset :)

Hypnos
Registrace: 3/2009

Hypnos

asi jo R^

jexxx

Plazma Panasonic - zvuk

Měl jsem to samý,jak někdo píše,bylo to z napájecí strany.Jelikož byla tv v záruce,přijel servis až domů,sundali zadní kryt a na obou bocích jsou tištěné spoje,které jsou k šasi přišroubovány.Sundali,očistili dosedací plochy,jelikož jsou pocínovány a cín nebyl rovný.Namontovali vše zpět,na zadní kryt přilepili nějaké pěnové těsnění a od tý doby mám klid.Takže skusit zezadu zjistit odkud vychází ten zvuk a tam skusit zatlačit přes plech.Jestli to zmizí,tak je to stejné jak u mě.Jinak mám TV Plasma Panasonic 50 řada UT. :))

vencamar
Registrace: 5/2008

Plazma Panasonic - zvuk

Jinak přesně to samý,čím světlejší obraz,tím horší.Hlavně hokej,lyže atd. :((

vencamar
Registrace: 5/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra