Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

satelit na jednom kabelu

Zdravím, jde udělat satelit na jednom kabelu? Když budou standardně zapojene zasuvky tv/r/sat a aby na jednom kabelu hrál multifokus, vím že jsem na to viděl zařízení že do toho 1 kabelu to klidně pustí, ale nevím kolika vstupé lnb do toho jsou potřeba. Zdali stačí třeba 3x single (každe n 1 družici), a přes diseqc připojené do vstupu a následně rozvedené.

Qquiderr
Registrace: 5/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: satelit na jednom kabelu

Nejprve si o tom něco přečti .Na ůvodní stránce nahoře.

koax
Registrace: 2/2008

...satelit na jednom kabelu - aby na jednom kabelu hrál multifokus -ale nevím kolika vstupé lnb do toho jsou potřeba ...

Tak to mi hlava nebere. Po téměř dvouleté registraci bych očekával lépe položený dotaz. Jinak počet příspěvků solidní, jen doufám že v té sumě nejsou rady.

migr
Registrace: 7/2007

no tak není to přímo pro mě, ale potřeboval bych něco jko byli ty unicable rozvody od emp centauri, ale ty umí max 2 sat lnb pro 8 účastníků, a v případě kde to mý byt nainstalováno i za cenu pl šmejdů, tak jak dostat 8 družic k víc jak 60ti zásuvkám, ale ikdyby mi prošlo natáhnout ke každe zasuvce zvlᚍ koax tak nejvzdalenější zásuvka bude mít ten kabel snad 120 metrů dlouhej, takže nebude fungovat.

Qquiderr

Na 60 zásuvek si na to někoho raději pozvi, to bude určitě lepší a bude to fungovat. To není práce pro amatéra :-.))

matchboxx
Registrace: 9/2012

emp centauri vyrábí multiswitch pro pouze 60 zásuvek, le jen pro 4 pozice, nikoli 8. Takže 120 zásuvek s 8mi pozicemi nezapojím :D

Qquiderr

Takto dělat rozvody je prakticky nesmysl. Buď ten celkový počet rozdělit na skupiny a vždy samostatně udělat instalaci, anebo těch 8 satelitních pozic zredukovat na požadované programy, překlopit do DVB-T a poslat do rozvodu.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

tak pozice by měli být 28,2e, 23,5e, 19,2e, 16e 13e, 9e, 5e a 1w, jak to dostat do toho rozvodu aby ty satelity byli dostupné pro každého? a zásuvek by mělo být 100 a asi víc. jenomže emp nevyrábí multisvitech pro 8 pozic pro vic jak 100 zásuvek, muselo by to jít jedině nějak zkaskádovat.

Qquiderr

Až jim řekneš, kolik to bude stát až to všechno nakombinuješ, tak tě s tím pošlou a velice rychle někam, neboť toto nikdo nezaplatí. Stoupni si rychle na zem a přemýšlej.

matchboxx
Registrace: 9/2012

taky mě to napadlo, proč neexistuje nic jednoduššího, když dvb-t, fm i dab je možné s klidem rozvést, ale sat je tak složitej...

Qquiderr

jednokabelový

http://www.schwaiger.cz/static/infolist/eku825_i.pdf

tohle by mělo stačit,ale vždy je to něco za něco R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Qquiderr

ta složitost vychází z nutnosti rozdělení přijímacího zařízení na vnitřní a venkovní jednotku,se kterou jednotlivý sat přijímač musí komunikovat R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierre - heezky jsi to napsal o těch jednotkách
R^
ale ten schwaiger mu neřeší ani komplet Skylink, natož 8 družic které on by chtěl..

lance
Registrace: 10/2008

lance

chtít může,psal jsem ,něco za něco R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra