![]() |
|
Veľkosť obrazovkyZaoberám sa kúpov ďalšej Tv a nejako "maturujem" s veľkosťou obrazovky. Vzdialenosť TV bude 3,5-4m, sledujem v podstate len šport. Pohybujem sa pri výbere v rozmedzí 55" až 65". Mne to vychádza že by to malo byť niekde okolo 65", keď sa postavím v obchoďáku do tejto vzdialenosti. Ide mi tu o Vaše praktické skúsenosti, aj keď viem že je to individuálny pohľad každého z nás. 55" obrazovka sa mi z tejto vzdialenosti javí ako malá, v obývaku sa to možno bude javiť lepšie, tak neviem.Pri 55" je priaznivá cena, rozdiel v cene medzi 55" a 60"až 65" je však skoro 500 éčiek, čo je teda dosť.Ďakujem za prípadné Vaše skúsenosti. |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 561 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
Podle mněstojí zato mít větší obrazovku. Doma mám plazmu FULL HD 152 cm a dívám se na ni ze dvou metrů. Většina programů je již v HD. Stála 25 000 Kč, což mi nepřipadá moc vzhledem k rozměru. Dnes ale stojí zato již mít UHD. V tomto rozměru je solidní televize za 40 000 Kč, to není málo. 139 cm je pod 20 000 Kč. Nejkvalitnější obraz podle mého názoru má SUHD Samsung, ten je ale velmi drahý. To je obrazovka z nanovláken. Zde si myslím, že rozměr nehraje takovou roli, obraz se blíží skutečnosti.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyČím menší, tím lepší. Full HD je dneska označováno jako nízké rozlišení, doba v tomto značně pokročila. Při takhle obrovských velikostech panelu budeš snadno rozpoznávat jednotlivé pixely a tvoje oči to bude vice namáhat. |
toothpick
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 3 308 |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyTiež myslím že UHD je hudba blízkej budúcnosti, aj keď momentálne nie je čo na tom pozerať, ono sa to rýchlo rozbehne |
masto
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyTo může trvat roky, ale v oblasti multimédií to bude hodně rychlý nástup. S tou obrazovkou bych se držel při zemi, rozhodně nechceš nějaké monstrum s rozmazaným obrazem. |
toothpick
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyUž vidím tú blízku budúcnosť naších tv (SK-CZ),tie mazanice budu podporovať aj keď bude UHD standart a na to sa môžeme pozerať do zblbnutia![]() ![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyZatiaľ som rozhodnutý pre TV s IPS panelom, ale teraz mi ide o pomer vzdialenosť/veľkosť uhlopriečky, ale samozrejme rád privítam Vaše rady na konkrétny tip TV v rozmedzí 55"-65". Ako som písal, sledujem hlavne 3 šport. |
masto
![]() |
|
THXKOAsi si ma nepochopil,SK-CZ komerčné stanice vôbec nepozerám, takže ak budú vysielať aj čiernobiely obraz, mne je to jedno |
masto
![]() |
|
na TVOJOMMIESTE masto, kupim najvacsiu uhlopriecku, co penazenka dovoli...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
Zásadně protestujiproti názoru, že větší obraz musí být rozmazaný. NENÍ!!! Pokud je zdroj signálu kvalitní, není důvod na rozmazání.Je ale pravda, že jsou vidět pixely. Na ně se musí člověk zvlášť soustředit, aby je vnímal. Normální sledování pořadu filmu nebo sportovního pořadu je mnohem výraznější, než z malé obrazovky. Dá se vychutnat prostor obrazu, například z horské přírody. Na fotbalovém stadionu velká obrazovka působí dojmem, že sedím v hledišti.Koupil bych co největší a nejlevnější. Koupil bych pouze zobrazovač, ne Smart se satelitem. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovky"pokud je zdroj signálu kvalitní", co si pod touto větou tak představujete, Kefalíne...?Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
mastoIšiel by som minimálne do 65 palca![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyTed vážně, vzhledem k tomu sportu a okolnostech bych volil tu 55-ku. Samoroste, ale kde vzít co nejvěčší jenom zobrazovač? V tom máš pravdu, obyčejně platí pravidlo, že do těch věčších "cpou" všechny ty zbytečnosti, aby nafoukli cenu a ted babo rad...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
to tukanNapříklad výstup 1980x1080 z Technisatu HD S2 přes HDMI, pane majore!Ani SD upsalingované na HD nevypadá špatně, zejména, pokud má stanice SD větší datový tok. Nenadávám ani na obraz z AB Cryptoboxu 652. Je ale pravda, že na SD by se mi toothpick posmíval, že rozmazaný je. To rozmazání ale působí umělecky, ať se tomu směje, kdo chce. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
LG, Samsung a řada jiných výrobcůmá modely televizí s malou a větší vnitřní výbavou, cenově je zde velký rozptyl při stejné úhlopříčce. Šel bych do té levnější verze.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyNajvacsi a najlacnejsi je obycajne menej kvalitny panel a slabsi procesor. To je aj vidiet .... ked tam pustia v obchode aj nieco ine ako demo dvd alebo bd.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
Velkosť obrazovkyJa idem kupiť Sony 55W805c,Je to asi najlepši obraz podla testov.Nativny kontrast 4800,pri dobrej kalibracii až 8000.Večší kontast je u oled a plzma.Kvalita obrazu je nativnom kontraste,nie dynamickom. IPS panel ma nativny kontrast do 1000 a to je tmavych scenach katastrofa. |
baracka
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 104 |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovky"Pokud má stanice SD věčší datový tok", no právě. Takže bych na to šel od lesa, at si Masto srovná, na co bude koukat a z "čeho" a pak at se rozhodne. Koukat na arivě, /nic proti arivám/ na novu sd, fotbal a na 65-ce bude podle mně sklamání...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyPlazma je mrtvá technologie a OLED je teprve budoucí technologie. |
toothpick
![]() |
|
SAMOROSTPresne to hľadám-ZOBRAZOVAČ-všetko čo potrebujem si tam pripojím cez HDMI. Ale v tom je ten problém, že tam napchajú kopu nepotrebných vecí a potom ide cena zbytočne hore. Ja nepotrebujem v Tv ani internet, mám to prepojené cez PC a šlape to ako hodinky. |
masto
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyKolko percent vysielania su tmave sceny? Kvalitny IPS panel je uplne v pohode.VA ma tiez svoje vyhody, ale skor kvoli inemu. Komu ide o tv a nie o marketinove pi..ny moze kludne aj IPS. Nakoniec to pouzivaju rozne znacky.To ze samsung oblbuje s ciernou ciernou ..... je len pre....![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyZalezi jestli pro SD nebo HD. Odkaz nize doporucuje 1,6 x uhlopricka pro HD (1080). Zalezi jak dobre ma kdo oci, kdyz dobre tak bych se nebal ani vzdalenosti 2,2x uhlopricka.http://www.rtings.com/tv/learn/size-to-distance-relationship |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
=Nejvečší a nejlevnejší=Tak toto som si povedal aj ja asi pred dvoma týždnami. Dal som si tú námahu, posurfoval a obyšiel obchoďáky s USB kľúčom vo vrecku a dvoma HD filmami na ňom. podľa veľkosti a ceny zvíťazila Orava 65 LT-1650 za cca 1000 euro. Obraz v HD slušný, oko zobrazovač by to postačilo, nevýhodou však veľká spotreba, cca 150W a hlavne obava, že je to "Čína". Mne to zatiaľ vyšlo na Panasonic TX65CX410E za nejakých 1550 ečiek, ale určite jesto niečo aj lepšie, 3d určite nepotrebujem |
masto
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyPodle Tebe je spotřeba 150W hodně na 65-kový TV? Promin, ale TV se nevybírá podle spotřeby, to bys měl vědět. Bud chci koukat a mít z toho potěšení, anebo šetřit a sedět ve "špajzi" po tmě...Neber to ve zlým, ale bud na to mám, anebo nemám, je to otázka priorit...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyNemůžeš srovnávat obraz v obchodě. Dnešní televize, tam se dá nastavit a doladit doslova vše. Žádné limity tam nejsou. Rozhodně bych nekupoval žádnou česko-čínskou Oravu. To je cesta do pekel. |
toothpick
![]() |
|
mastoNa tvou vzdálenost jdi do 139-153 cm ... těch větších není zase tolikT90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 221 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |