![]() |
|
Veľkosť obrazovkyZaoberám sa kúpov ďalšej Tv a nejako "maturujem" s veľkosťou obrazovky. Vzdialenosť TV bude 3,5-4m, sledujem v podstate len šport. Pohybujem sa pri výbere v rozmedzí 55" až 65". Mne to vychádza že by to malo byť niekde okolo 65", keď sa postavím v obchoďáku do tejto vzdialenosti. Ide mi tu o Vaše praktické skúsenosti, aj keď viem že je to individuálny pohľad každého z nás. 55" obrazovka sa mi z tejto vzdialenosti javí ako malá, v obývaku sa to možno bude javiť lepšie, tak neviem.Pri 55" je priaznivá cena, rozdiel v cene medzi 55" a 60"až 65" je však skoro 500 éčiek, čo je teda dosť.Ďakujem za prípadné Vaše skúsenosti. |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 561 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyNa 4 metry pokud chces optimalni koukani, tak je i 65 malo. Od 4 metru plati v podstate pravidlo - co nejvetsi, co rozpocet dovoli. V pohode by byla i 100palcova tv. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkymasto...Tez vybiram novou TV, ja to mam horsi.Pozorovaco vzdalenost (sedacka-tv) je 4.5 az 6m, podle toho kde na sedacce sedis (je tvaru U). Takze bych rad tez 65", i kdyz na tuto vzdalenost bych mel mit vetsi,ale zas mam strop do 50tis. Rozhodujici pro sport, ostrosti obrazu v pohybu, je typ panelu, mel by mi mit nativnich 100Hz! (nativnimu 50Hz se vyhni). Bohuzel to vyrobci moc neuvadi, misto toho uvadi ruzna hausnumera v Hz, ktera o nativni frekvenci panelu moc nevypovydaji, takze tady je odkaz na forum kde si borec dal praci to u vyrobcu zjistit http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1703&t=1241907 .Dal co se tyka vzdalenosti vs uhlopricka vs rozliseni...tady je velmi dobry clanek a srovnavaci tabulka http://referencehometheater.com/2013/commentary/4k-calculator/ . V podstate jde o to, ze lidske oko ma urcitou rozlisovaci schopnost vzhledem k vzdalenosti, kazdy to ma jinak. Takze kdyz si vedle sebe postavis 65" v FullHD a 65" v UHD, tak od urcite vzdalenosti od obrazovky ti bude obraz pripadat naprosto stejny, tzn. ze detaily v UHD uz neuvidis. Pak samozrejme zde heaje roli jak dokonaly ma vyrobce upscaling treba ze SD na FullHD,ci UHD. Nejlepsi je si vzit usb flashku, na to nahrat nejaky SD program, HD program, nejaky 4k video z Youtube a jit si to do obchodu prohlidnout. Problem je ze tezko nekde maji 65"ky v obou rozlisenich vedle sebe. Pak to jedine resit tak ze si je koupis pres internet obe, doma vyzkousis a jednu do 14 dnu vratis. |
spectorcz
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 189 |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyjinak ja se nejspis 65kou spokojim, nabezny TV vysilani, a jinak na filmy projektor a 130" platno. Vzdycky je to bohuzel o kompromisu. Btv IPS vs VA panely, tak IPS bych se nebal, pokud mas svetlejsi mistnost a budes na tv koukat i z vetsich uhlu tak rozhodne IPS. VA ma o neco lepsi podani cerne, ale zas horsi pozorovaci uhly, nutno vyzkouset. |
spectorcz
![]() |
|
to MikekNespletl jsi si palce a centimetry?![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
tukannespletl, 100cm je dobra jako slusny monitor ke kompu, jako tv je mala na kazdou vzdalenost. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyvetsi telka lepsi, ale kdyz se divam na cenu obrazove opravdu dobrych 65", tak ty jsou bohuzel k 50tis a to mi prijde celkem dost penez za placku:(... jasne, v teto uhlopricce i cene jsou uz i UHD, takze tezka volba by se dalo rict, ale pochybuju ze budou v teto cene obrazove na urovni FullHDcek. |
spectorcz
![]() |
|
SPECTORCZĎakujem za Tvoje odkazy, hneď som si to aj vytlačil, paráda. |
masto
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyTak aby som zhrnul dnešnú debatu, podľa informácií ktoré som tu získal my z to vyšiel tento model: Panasonic TX-65CX410E. Tak že ak má niekto skúsenosti s týmto TV, môže pridať svoje do diskusie, recenzie na tento model vyzerajú v pohode. |
masto
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyneni zac, ses dobrej ze uz mas temer vybrano, ja vybiram uz mesic, a zatim nic, furt nejakej kompromis, jak ja je nesnasim... |
spectorcz
![]() |
|
SPECTORCZNetráp sa, ja vyberám televízor od leta, a až teraz sa mi to nejako podarilo uklepať, aj vďaka rady od Teba. Bol by som asi išiel do nižšej rady a to by bolo 50Hz. Vždy som nšiel niečo proti a nakoniec som nevybral nič. Teraz už len vyjednať najlepšiu cenu, do Vianoc musí byť doma. |
masto
![]() |
|
najlepšie by boloak chceš ušetriť sadnúť si bližšie, ja mám 55-ku a sledujem ju zo vzdialenosti 2,7 m a už sa mi zdá malá, u teba na 3,5-4 m určite tú 65-ku. |
satylu
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 385 |
![]() |
|
mastoa nepremýšľal si nad nejakou 120-kou na televízne noviny a na svoj šport alebo filmy nejaké dobrý projektor?Hm? Nejaké fajnove plátno elektricky vysuvatelne a obrazčok 215 cm bude určite postačujúci![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
THXKONemám s tým skúsenosti, a na plátne to asi nebude bohviečo, či?Na plátne som videl hokej v krčme a bolo to hrozné. 215 cm zo 4m by bolo určite fajn, ale aký je tam obraz, netuším. |
masto
![]() |
|
THXKOInáč mohlo by to byť ako v kine. Keď by som k tomu pustil zvuk 5.1 tak by to bola asi bomba. A také AC/DC live tiež. Ešteže bývam v rodinnom dome.![]() |
masto
![]() |
|
mastoprojektor sa dá vybrať za tie peniaze čo dáš za 55 palec veľmi dobrý! V tej krčme to su tie lacné šunky čo sa nedá pozerať ani za tmy![]() Pozri nejaké fórum a recenzie,určite niečo nájdeš.A potom ten efekt keď pride nejaká návšteva.Zapneš 120ku a keď potom sa Ti zo stropu samo vysunie 2-2,2m plátno.To bude iné pokukaničko ![]() A ako píšeš ktomu dobry receiver aspoň 5.1 trebárs od NADu a môžeš zavolať pol dediny ![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
projektorNEBRAT ako nahradu tv, na domace pouzitie...mam, pouzijem cca 5x/rok, pre mna neprakticke na sledovanie tv vysielania. namiesto projektora s platnom, kup radsej letnu dovolenku LANIKAI Hawaii celej rodine.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Veľkosť obrazovkyBohus nie každý má také negatívne skúsenosti ako Ty! Ale to je na každom ako si to urobí![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
mam pozitivnuskusenost s vyuzitim projektora na predvedenie grafov, schem, foto& video pri skoleniach, poradach, konferenciach...avsak pouzivat projektor na denne sledovanie tv vysielnia, nema prakticky ergonomicky vyznam. Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |