![]() |
|
Koaxiál - koupit venkovni?Zdravím,potřebuji natáhnout do bytu 2 koaxy ze střechy, jeden pro SAT a druhý pro DVB-T. Kabel povede po střeše cca 4 metry nechráněný, poté v rozvodech v bytě. Každý délka cca 30m. Je nutno pro tuto instalaci zakoupit venkovní provedení koaxiálu? Případně můžete mě doporučit průměr a nějaký konkrétní typ za nějakou rozumnou cenu? Díky moc za odpověď. Hezký den. |
Lemmy
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 19 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?Tak po celodenním bádání to vidím v rámci cena/výkon/ snadnost protažení na ten černý Belden H 121 PEhttp://wifi.sampro.cz/sampro_wifi_sat_H125PVC_koax~zH121ALPE.html druhá volba ten H 125 ( o 300kč dražší a horší na protažení) http://wifi.sampro.cz/kabel_belden_h125_cu_pvc~zH125CUPE.html Snad bude stačit H121 a bude to dobrá volba. |
Lemmy
![]() |
|
už jen![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?Co to, pierre, tahals celý den kabely? Já si tipnu - chtěls mu napsat, že na 30m, z toho 4m venku, je šumák jaký koax tam dá.. ale na to už nemáš sílu...? trefa? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
lancetrošku,chtěl jsem napsat,ne jemu,ale všem,kupujte si co chcete,mám cca 1000 montáží,nikdy jsem za koax nedal víc,než 3 kč/metr,20 let jsem nemusel po sobě nic měnit,pokud koupíte kvalitu,bude tam asi 100 let,20 let 3kč,100let 18kč,záleží na vkusu každého soudruha,ještě doplním,jsem ve střední Evropě,![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTo bude asi tím, že 4 montáže za měsíc není nic moc.![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
RAFI0071.nedělám pouze montáže,mě živí hlavně opravy TV sat atd.kdyby 4 montáže měsíčně,jak píšeš,už bych byl s celou rodinou mrtvej2.největší boom sat.byl někde od roku 2005 do 2011 cca,před tím něco málo pro UPC direct,dnes spíše antény ![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?Já jenom přepočítal tvoje zkušenosti za udávaných 20 let. Naráz 20 let se redukovalo na cca 10 let.Při opravách asi používáš jen ten nejlevnější sajrat, záruka je 3 měsíce. Podle počtů příspěvku tvých a mých zákazníků asi moc práce nemáš. 19842 / 972. Čus bus, více pracuj, méně přispívej.![]() |
RAFI007
![]() |
|
RAFI007pracuji denně do min.20.00,práce je dost,jsem spokojen a žiji si celkem slušně,přispívám většinou a celkem pravidelně po 20.00 a více pracovat nechci![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?Levný koaxiální kabel má hlavně problém s parametry, takže už z tohoto důvodu ho rozhodně doporučit nelze.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?Na venkovní účely používám Cavel 17PEtC.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?17PAtC - oprava překlepu.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?Saxon jako obvykle - standing ovation!Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
technikTKRjaké parametry máš na mysli???![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?Třeba impedance.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
a ona je jináimpendance u levných a u drahých??,čím to asi bude??![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
odpověď pro pie..výrobními postupy a použitými materiály. Za 3,- Kč (výrobní náklady pod 1,-Kč) je střed Fe, opletení Al, odpor ve smyčce 10 a více ohm/100m, impedance +/- 15%, kapacita neznámá, pracovní teplota do -15°, venkovní PVC natáhneš při testu na 1 metru na několik cm, PVC propouští vodu,HDCV kamera zdechne po 70m (Belden 121 po 500m)... Pokud potřebuješ příklad a jsi opravář, je to jak s elity. Blbému stačí nejlevnější a nejvyšší výdělek, dobrý dá kvalitní s dobrým pocitem za svoji práci.Pro zákazníka je materiál v tomto případě nepodstatný, výsledek ale podstatný. Zeptej se zákazníka (nový barák), jestli chce nejlevnější koax na pár let, nebo se zárukou na x let za 2-násobek ceny.![]() |
RAFI007
![]() |
|
@Lemmystačí Belden H121Pe. Mají to na odkazu špatně uvedené. Nejde o životnost, ale o zhoršení parametrů o 2%. Na 30m je rozdíl útlumu na 2400MHz cca4 dB. |
RAFI007
![]() |
|
RAFI007děkuji za školení,zákazník má ode mě vždy na výběr kvality a ceny,co se rozhodne je jeho věc,jasně píšu,ať si koupí každý ,co chce a moje zkušenosti na 20 let,mě tady momentálně zajímá ta technikova impendance,lidi nezajímá impendance a nic jim o tomto nikdo nevysvětlí,lidi zajímá cena vs.kvalita,tedy bezproblémový příjem za nejnižší cenu,asi moc mezi lidi nechodíš,jinak bys viděl,jaký koaxy a anténní komponenty používají a bez problému 20 let a více,šedivej koax z doby komunismu 50ohmů,běžně k TV a ten koax je trápí nejméně,pro mě je z pochopitelných důvodů,nejlépe použít to nejlepší,tady není rovnítko s nejdražším,ovšem poslední slovo má zákazník a trh,tupci ve výborech dělají výběrové řízení,vůbec nechápou jaké materiály jsou lepší,nebo horší,jediné kritérium pro výběr dodavatele je cena![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?prostě číňani z.k.u.r.v.i.l.i celej svět!Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?Díky všem za názory a reakce, včera objednáno, dnes nataženo s Belden H121Pe. Uvidíme po čase. Nejsem nějaký fanatik do parametrů, chtěl jsem spíše vědět co má smysl a co ne. Ještě jednou díky všem! |
Lemmy
![]() |
|
táhlovejtady bych si dovolil nesouhlasit,svět jsme zku.r.vili my všichni lidé,kteří chceme vše co nejlevněji,číňani nám jen umí splnit přání,za cenu menší životnosti,ale zas není taková nezaměstnanost a každý 4 roky nová TV není k zahození,nakonec je to spotřební zboží a technika jde rychle dopředu,tak jen si zvyknout,to je dnešní trend ,teď nadáváme na číňana,ale svět se rychle přizpůsobí a bude to dělat jako oni,když ne,tak firma skončí,protože si nikdo nic od nich nekoupí![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?neházej všechny do jednoho pytle,já od těch "sviní šikomookejch,které ví kde mám cihelňu" nic nekupuju.I když nepopírám,že 90% národa kupuje jen zboží "v akci" se slevou z 50Kč na 30Kč,ale které původně stálo 25Kč.Čímž nevědomky dokazují svou stupiditu.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
no 90%,těch 10% co kupují mercedesy ten svět nespasí,pak i posra.ne.j mercedes musí vyrábět ve Španělsku,proč asi?,kvalita se dnes těžko prodává a kdo ji prodává,živoří,nebo je sebevrah![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koaxiál - koupit venkovni?Ano,naprosto s Tebou souhlasím.Naštěstí já už se satelitní technikou jen bavím.Tož dobrou a nechť sa daří.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
takyti přeji dobrou noc a vstříc dalším prů.s.e.r.ům![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |