Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Tivu sat zkušenosti

Chtěl bych se zeptat,kdo kupoval třeba v německých shopech kartu+modul,popř.i přijímač origo Tivu sat Italia,nabízí již kartu aktivovanou.Znamená to tedy,že karta je již zaregistrovaná(na nějakou italskou adresu),aktivovaná a po vložení modulu s kartou do přijímače s CI programy jsou už dekódovány?Díky za rady,chtěl bych si ji koupit.

kamter
Registrace: 1/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

TiVu Sat

Ahoj, ja som kupoval kartu + modul na Slovenskom eShope. Karta bola už aktivovana.
Mam Vantage S8000 a karta nabehla hneď. Pri nahravani jednoho programu (napr. RAI 1 HD) nejde pozerat ani nahravat druhy (napr. RAI 3 HD). To jedno či tuner T1 alebo T2. Mam 2-krat HB13. Ešte jeden problem: prijimač v menu kartu vidí ale program nerozkoduje, je potrebne vypnuť a zapnuť Sat. Nerobi to stale, ale je to blbe, keď si nastavim nahrávanie keď nie som doma a nahrá sa 4GB čiernej obrazovky...
Má niekto podobný problem? Dalo by sa nahrávať viac programov súčasne ak by bola karta vložená v Linux prijimači?

Lusopka

RE: Tivu sat zkušenosti

To by melo jit, s oscamem jde skoro vsechno :).

Hw ci moduly jsou jen k vzteku...

Kolik takova karta / sranda stoji?

Hollys
Registrace: 3/2009

TiVu Sat

Karta+modul. 112,-€

Lusopka

No já jsem tivusat kupoval primo v Itálii s přijímačem humax hd za 149euro. Karta už byla v balení a pak se stačí pouze zaregistrovat. Je ale potřeba, aby registraci provedl někdo kdo ma italskou obcanku a codice fiscale. Pro neitaly je příjem mimo Itálii nelegální.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015

A mala zajímavost: od ledna se muzeme těšit na několik hd kanálu: Rai 4 hd, Rai Movie hd, Rai news hd a spekuluje se i o mediaset v hd.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

A to e na furt gratis a neplati se fee jak u Skylinku, kde to dela skoro 1000,- rocne za ZAKLAD?

Tivu je myslim na kazdym cs takze za par haliru bez vetsich problemu... Kdyz je karta nelegalni tak at si trhnou :)

Hollys

Tivusat vznikla právě pro diváky v Itálii kteří nemají kvalitní dvbt signál a zároveň nechtějí platit poplatky za satelit. V Itálii je totiž situace úplně jiná jaz v ČR. Vetsina (80%) free kanálu které vysilaji v dvbt nevysílá pres Sky italia, jako je tomu v Česku kdy všechny kanály aby mohly by t na satelitu vysílají přes "cizího" poskytovatele (skylink, digi, apod). V Itálii je tomu naopak, a právě proto vznikla platforma tivusat aby ti kteří chtějí na satu sledovat jen volne kanály tak aby nemuseli platit nějakému operátorovi poplatky. Přesně naopak než je tomu v ČR. Tivusat je společným projektem Rai a Mediaset. Platí si satelit z vlastních zdrojů a nezatezuji diváka finančně. Proto je a vždy bude tivusat zdarma. Ale logicky pouze pro italské diváky.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Aktuálně vysílají na tivusat tyto kanály (všechny jsou zároveň i v dvbt v Itálii):

(Rai):
Rai 1 HD
Rai 2 HD
Rai 3 HD
Rai 4 (filmy, seriály)
Rai 5 (kultura, dokumenty, umění)
Rai Movie (pouze filmy)
Rai Premium (pouze seriály z produkce Rai)
Rai Gulp (pro mládež)
Rai Yo-Yo (pro děti)
Rai Scuola (dokumenty a naučný)
Rai News24
Rai Sport
Rai Storia (z archivu)

(Mediaset):
Canale 5
Italia 1
Rete 4
Iris (filmy, seriály)
ItaliaDue (filmy, seriály pro muže)
Extra (z archivu Mediaset)
Boing (pro děti)
Cartoonito (pro děti)
Top Crime (krimi seriály)
La 5 (pro ženy filmy, seriály)
Tgcom24 (news)

(Ostatní TV):
La 7
La 7d (pro ženy)
MTV8 (filmy, seriály, reality show)
DeeJay (filmy, seriály, reality show)
Real Time (dokumenty, reality show)
Focus (dokumenty)
DMAX (dokumenty a reality show pro muže)
Giallo (krimi filmy a seriály)
Cielo (filmy, seriály)
LaEffe (pořady a filmy pro náročné)
Supertennis HD (sport)
Citta Italia Sport (sportovní zprávy)
HSE24 (shopping)
QVC (shopping)
Telepace HD (náboženství)
EuroNews Italia
Tv2000 (pořady pro rodiny)
Radio Italia (italská muzika)
RTL 102.5 (hudební)

A brzy přibudou v HD Rai 4, Rai 5, Rai Movie, Rai news, Canale 5, Italia 1 a Rete 4

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Diky za info. A vy umite tak dobr italsky nebo se ucite?

A / nebo verite ze to bude navzdy zdarma, jako TaT?

Hollys

Hollys: me klidně tykejte. Jsem italocech. Narodil jsem se v Benátkách, a jezdim do Brna.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Tivu sat zkušenosti

Děkuji za reakce a info,Tivu objednáno v jednom německém sat e-shopu.Petr.

kamter

Ještě jsem chtěl dodat, že u kanálů Rai 1, Rai 2, Rai 4, Rai Movie, Canale 5, Italia 1, Rete 4, Iris, La 5, ItaliaDue, MTV8, Real Time, DMAX a LaEffe jsou k dispozici 2 audio stopy. Jedna italská a druhá originál. To je spíš pro ty co neovládají italštinu :)

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Mám Tivu SAT tiež. Taliansky viem robil som tam R^

VU+ UNO 4K, OpenPli 8.3, Oscam.Pozícia:23,5-19,2-16-13,0.TivúSat

Valto
Registrace: 12/2010

Aspoň tam nedávajú toľko reklam ako títo naši tiditi. :)))

VU+ UNO 4K, OpenPli 8.3, Oscam.Pozícia:23,5-19,2-16-13,0.TivúSat

Valto
Registrace: 12/2010

Na tech kanalech RAI HD 1,2,3 nevysilaji ani EPG? Myslim na 19/13E...ta vecna karta bude leda tak do dalsi vymeny karet, ne?

to uz se mi spise libi SKY IT :-)

Hollys

TiVu sat

Rai 1 HD má EPG, ostatné HD nie...

Lusopka

na jake pozici (19E?) a jaky SID ma ten Rai 1 HD to epg? dIKY

Hollys

Tak to vám věřím ze je sky italia lepší, ale to nemůžete srovnávat, sky italia je pay tv, tivusat šíři kanály zdarma co jsou v dvbt... Nicméně osobně si myslím, ze nabídka kanálů na tivusat je slusna a bude se rozšiřovat o hd. V Česku musíte platit i když chcete sledovat to,co je normálně zdarma!

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

nemusite

ps: ostatne zaplatit musite i tem italum zejo a ja si myslim, ze nic netrva vecne takze jak dlouho ti to za 112Eur (to je i spostovnym?) pujde? Dva tri roky?

Hollys

Hollys chápu ze se to zda neuvěřitelné protože v Česku platite i za záchody v motorestu ale věř mi ze tivusat byl, je a bude vždy zdarma. Jak už jsem psal, tivusat šíři kanály které jsou zdarma a tudíž platit za ne se nebude ani na tivusat. Krom toho tivu sat je na trhu už nějakých 5 nebo 6 let. Za další nemuzete srovnávat situaci v Česku a Itálii. Mediaset a Rai patří k nejbohatším televizním spolecnostem v Evropě a tyto si mohou dovolit takový společný projekt. Ostatně pokud umis italsky můžeš si na tivusat.it přečíst podmínky kde je jasné napsáno ze služba bude vždy zdarma pro italské občany.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Nevím co myslíte větou ze musíte zaplatit italům. Já samozřejmě nevím jak to je když kupujete jen kartu tivusat někde na německým eshopu, takze za to nerucim a ani tivusat, nicméně pokud by jsi kupoval tivusat legálně, tak platis pouze za set top box. Karta je už v tom set top boxu. Pouze ji musíš aktivovat na své jméno, zadat adresu a údaje z občanky. Nic víc se neplatí. Výměna karty v případě poškození je zdarma, ale je potřeba poslat do italské televize (Rai) poškozenou kartu s otočenou občankou a obratem dostaneš zdarma novou kartu. Jinak samostatná karta není legálně k sehnání ani v Itálii. Vždy je potřeba si koupit i set top box. Pouze výměna je možná bez nového set top boxu. Nicméně tyto podmínky platí pouze při legalni koupi a nevím jak by to bylo v jiných případech. Když jsem kupoval stb tak jsem podepisoval, ze kartu nebudu dal prodávat, sirit a v používat pouze pro svoji domácnost v Itálii a Evropske unii.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Otočenou = ofocenou občankou

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Ještě dodán jednu věc, jsou dve typy karet ORO a BLU. ORO umožňuje přijímat hd kanály a BLU pouze SD. Zároveň se podle těchto označení pozná zda set top box který kupujes je HD anebo jen SD. Nicméně dat 112eur jen za kartu je docela drsný. Když sinvezmes ze jsem za 149eur koupil set top box humax hd i s parabolou. Karta samozřejmě v balení automaticky. Jo a aktivace je úplně zdarma. Takže ten kdo chce 112 euro je vyloženě zloděj.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

"služba bude vždy zdarma pro italské občany"
- to tvrdil i Glisnik v Trade and Technology a jak to dopadlo:)
- nevim o tom, ze v Cesku platime i za zachody v motorestu, to jsi sysel kde? Leda nejaky outsourcing ne?

Ja ti rozumim, ja to myslel tak, ze koupeni te karty za 112€ asi pres prostrednika znamena, ze pri vymene jsi pravdepodobne nahrany... Tipnul jsem si ze karta vydrzi 3 roky (muze to byt rok nebo 6 let) no a pri te dobe 3 roky v podstate investice 112€ je na urovni SERPO SKYlinku, nebo ne?

Jasne ze pro IT rezidenta je to investice jiste zanedbatelna a hlavne jistejsi... No pro nasince a pres prekupnika? Kdo do toho sel a proc?

Jinak karta v modulu = provoz jen na jedine televizi a potencialni problemy i s PiP a s nahravanim, to se neda dat do UNI ctecky?

A RAI schvaluje pouziti mimo ITalii rezidentem, ktery dlouhodobe zije mimo IT?

Hollys

Hollys James stěnou opravdu nebudu dohadovat. Nevěřit je tvé právo. Nerovném skylink s ticusat. Tivusat je projekt italské televize Rai ve spolupráci s Mediaset. Takže za prve to je ryze italský projekt (ne jako skylink), za druhé komu by jsi platil ten eventuální poplatek?? Italské televizi už poplatky platime, takže by se dopustila přestupku a Mediaset si platí sama vlastni kapacity na satelitu, protože v Itálii není pokryti dvbt na tak dobre úrovni jako v CR (Alpy, dolomity, ostrovy,apod.) takže je to i ve vlastním zajmu, aby pokryli co nejvíce obyvatel. Tivusat není komerční projekt, takže nebyl "vyroben" proto, aby na něm někdo vydělal, ale pouze, aby ti diváci kteří nemají dobrý TV signál, nebyli osizeni oproti těm, kteří ten signál dobrý maji. Vzhledem k tomu, ze koncesionarsky poplatek musí platit vsichni. Proto při nákupu ukazujes doklady a tím se zjišťuje zda jsi v pořádku plátcem koncesionarskych poplatků. Jediná výjimka je pro italy kteří sice maji italskou občánků, ale trvale bydliště maji jinde v EU (můj případ) tak ti nemusejí platit koncesionarske poplatky, pouze se závaží podpisem, že se na tivusat budu dívat pouze v zemi kde mám trvale bydliště a ze kartu nebudu šířit dále. Nicméně je tam vždy podmínka italského občanství. Snad jsou informace vycerpavajici a lehce pochopitelné. Pokud ne, tak to ti už asi fakt nepomuzu... :) mej se.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra