Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

vhodny polarny zaves

Ktory polarny zaves sa najviac hodi ku gibertine 125?hlavne co sa tyka rozsahu natacania a hmotnosti paraboly umiestnenej na streche.

RATT
Registrace: 11/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: vhodny polarny zaves

Jsou dva typy : 1) jen otočný, 2) otočný + sklop. pohon na elevaci. s 2x. tah. pohony. Koukni na OMKO, DX COM, INTERSAT - mají jen polár. závěsy + je třeba tahový pohon a tam jde o natočení od E° po W°, je to o délce táhla !! !! Já mám tah. pohon : typ "PER TRACK III. + HQ ". A na orbitě mám rozsah - nastaveno (59°E až 6°W.). R^

CES
Registrace: 4/2007

Pozri tu:
http://www.qamo.eu/gibertini-polar-mount-zaves/
aj cena ujde ;)

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

No ze ku gibert.je aj org.pol.zaves viem aj ze k nemu treba tiahl.motor)))skor som myslel pol.zav.inych znac.vhodnych k tejto parab.

RATT

Ak premýšlaš nad tým že ho povesíš na diseqc motor tak to si dobre premysli!!! To neurobíš dvakrát dobre...

THXKO

Mám so 125-kou gibertini skúsenosť aj na diseqc motore som ju mal,ale už by som to druhý raz neurobil! Je to na krátku dobu,lebo motor sa Ti rýchlo vyheglá.Však vyskúšaj,hlavne ak to budeš mať možnosť tak parabolu uchyť niekde do závetria.Ale aj tak je podla mňa zbytočná práca,nie je nad polarmount a tiahlovým motorom! ;)

THXKO

driv jsem mnel gibertinku 125 na velkem motoru smo36 mam ji i tady v galerii .tet ji mam uz asi 3 roky na povertech dg380 musel jsem upravit uchyceni ale vse slape jak ma rozsah mi zustal 90 ny vychode a 45 zapad ale mam ji trochu v zavetri

sta
Registrace: 6/2006

Ved presne o tom polarmounte pisem.najst vhodny pre tuto parabolu.org.gib.sa mi nezda bohvie co a na net str.su rozne prevedenia.videl som aj vacsie prev.sap1n ten sa mi zdal najvhodnejsi

RATT

Mám dojem, že stejný polarmount gib se používá na 125-ku i 150-ku. Proč se Ti zdá, že je to "bohvie čo"?

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Ak sa Ti originál polarmount od gibertini nezdá a motor DG 380 sa Ti pozdáva,tak začínam pochybovať o Tvojej predstavivosti.Ale potom načo sem píšeš keď už dopredu vieš čo na 125-ku dáš ;P

THXKO

Polarmount gibertini postačuje aj na 150-ku z rezervou!Inak by to značka gibertini neponúkla ;) :scared:

THXKO

Presne tak je to určené pre 125 a 150cm ;)

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

A kde tu ja pisem o dg 380???a preco nie je bohvie co ?pre rozsah otacania a plech z ktoreho je mohol byt hrubsi

RATT

bez urážky,ale na prvý pohľad je ten záves typický výrobok dnešnej doby-
čo najjednoduchšie na výrobu,čo najmenej materiálu nevyhnutnej hrúbky, teda čo najlacnejšie. Rv
Ono takmer všetky závesy čo som videl nechodia až po horizonty,ale väčšinou sa dajú upraviť aby chodili,ale hento neviem...

Určite by som to nedával na veterné otvorené miesto.

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

RE:RATT

Používám org. Gibertini, ale není to žádný zázrak. Zpracování je dost bídné, nedosahující kvalit výrobce Gibertini. Ale ono dnes v této cenové hladině na výběr moc není.

Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.

mog1993
Registrace: 4/2005
Galerie: mog1993

Kvalita odpovedá cene ale určite lepšie ako disecq motor a upraviť sa to vždy dá.

pele1

Tak urcite ze lepsie jak disegc motor aj ked tu je to tak ze kazdy si to svoje obhajuje co ma.islo tu o porovnanie najst nieco uhodne.a je pravda ze davat parab.na veterň miesto je blbost ale niekedy ina moznost nie je.a asi naj je vyrobit si ten pol.zaves sam

RATT

Jedine si to vyrobiť sam nie je čo porovnávať ;) .

pele1

vhodny polarny zaves

asi ten, který byl dodáván s táhlovým motorem pod značkou " FEMR ", zkus bazar

amc
Registrace: 11/2006

Pele ale tak je z coho a co porovnavat?hlavne na nasom trhu?jedine co najdes na nete na zahr.shopoch a pod.ved uz ak nieco robit nech to je poriadne a nie vesat to na hoci co s tym ze ti to casom rupne.

RATT

RATT

Tak daj sem link ja som na tieto paraboly okrem toho od gibertini nič nenašiel.

pele1

Pisem o vseobecnych pol.zav.nie o org.na prave tieto.jasne ze urcite prispos.tam treba.hladaj a najdes

RATT

Nemusí byť original nikde aj tak nič nemajú všetci používajú len malé paraboly na disecq motoroch.

pele1

RATT - mám originál Gibertini polar a na ňom Gibertini 150, ten záves to zvláda dobre, mám to na streche paneláku na výťahovej šachte. Garantujem Ti, že tvoju 125ku to zvládne ľavou zadnou!!! Samozrejme súhlasím, že ten záves mohol byť vyrobený zo silnejšieho materiálu, ale ako spomenul kolega pele, aktuálne na trhu nič dostupné k tejto anténe nie je. Ak použiješ ten Gibertini polar, tak určite odporúčam upraviť uchytenie motora a tiahla na ložiská, pretože tie tiahlové motory majú otrasné guľové čapy, ktoré buď idú strašne ťažko a motor je nadmerne namáhaný a anténa v dôsledku pnutia v čapoch nechodí na presné polohy. Alebo sa časom tie guľáky zoderú a vznikne vôľa, čo je ďalší problém.

Jednoducho ak chceš mať spoľahlivé zariadenie, tak určite nič také za rozumné peniaze nedostaneš. Ja som si musel vyrobiť na takú anténu špeciálnu konzolu, musel som prerobiť motor na ložiská, musel som poexperimentovať s ožarovačom a lnb, to nehovorím o hodinách nastavovania na čo najlepší zisk....

PetoBB
Registrace: 3/2014

Myslim ze aj nieco podobne ako je na mytechnics.com by sa dalo pouzit.vyrobit.peto a to ze sa vylepsuje spekuluje doraba je jasne a o case pri tom stravenom ani nehovorim.inak videl som u jedneho aj komb.sg 2100 z ktoreho vybral snek a pridal tiahlovy motor.tak ze spekul.je dost))

RATT

Tak ten majster z mytechnics to má celkom slušné, je to na spôsob polaru, ako mali Kovosatky. Ale prečo tam neupravil ten motor, to nechápem...

PetoBB
Registrace: 3/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra