Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Jaký je lepší LNB?

Inverto Red Extend Long Neck 40mm twin
https://www.alza.cz/konvertor-twin-0-3-d94730.htm?catid=18856839
nebo

Smart Oxid LNB XT Twin
http://www.amazon.de/Smart-Oxid-Twin-Signalumsetzer-HDTV-Empfang/dp/B003Z6PY0M

Díky moc! :)

janse
Registrace: 10/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký je lepší LNB?

Záleží jak si sedne s konkrétní anténou. A také co od toho očekáváš.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

HiFiOK

přesně tak,která zubní protéza je lepší,ta po babičce,nebo po dědečkovi?? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

bez legrace

zkus oba,lepší si nech,horší vrať R^ :laughing: R^

pierrepetr

Inverto, ale jen od toho, který to aspoň umí popsat = 0.3 DBi (Alza).Poruchovost Smart je mnohonásobně vyšší a v DE prodejce vloni zkrachoval . Inverto udává typické F 0,3-0,7dB, Smart 0.1dB. Čím víc pruhů, tím víc Adidas :)))

RAFI007
Registrace: 1/2006

Mám Smart 15 měsíců a vše OK.
Technik mi ale volal že by bylo vhodné ho vyměnit za Inverto...

janse

Proboha

,co to máš za technika,že obvolává zákazníky,to vždy bylo opačně R^ :laughing: R^

pierrepetr

U mňa jednoznačne Inverto, ale iný model Black Ultra R^ Dlhoročná dobrá skúsenosť. Šumové číslo 0,1 alebo 0,2 teraz si to presne už nepamätám.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Šumové číslo je jen parametr,který si tam může napsat výrobce jaký chce.Jak tady někdo vzpomněl LNB musí být v závislosti od parametru paraboly.mám doma v krabičce IBU,ale nepoužívám jej.Na parabole na motoru a 85cm parabole mám starý Mascom a ten převálcuje IBU.Ale záleží kus od kusu.A že někdo napíše na krabičky Ready pro UHD je nic neříkající pojem.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

taky doporučuji jedině Inverto Black Ultra, mam jich několik, a plno let, už ani nevím kolik

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

taka mám Inverto osobně , namontoval jsem celkem 94 klientu na melouch za dobu 5 lel a ani jedna závada do dnes , myslím že je to úplně jedno jaký je to LNB všechno je to stejně čína , a na číňanovi záleží jak ho poskládá

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

Je to tajný, ale product manager firmy Diavolo prohlásil, že už mají konvertor s nulovým šumovým číslem v celém přijímaném frekvenčním spektru. Bude na trhu od ledna 2016 s oranžovou krytkou. Zaváděcí cena pro první miliardu zákazníků se bude pohybovat kolem 98-99 korun podle kurzu amerického dolaru nebo čínského juanu. Na aukru běžně za 350 vočí. Pokud řešíš takovéhle blbosti, musíš mít takřka dokonalý svod s přijímačem max metr od paraboly ovládaném po kabelu :). V řadě 10ks Smartu nebo Inverta stejného typu naměříš různé hodnoty a každý vydrží jinou dobu. A teď babo raď. Pro signál na hraně se to snad ani nevyplatí. Leda šílenci, který má dobrý pocit z toho, že chytil na orbitě na pár vteřin něco nechytatelného.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

pierrepetr

DigiTV... Migroval jsem na novou Digi a Smart sem měl s HD STB už předtím. Když jsem migroval tak technik neměl na začátku října ani sebou ten Inverto. Proto volal teď jestli to nechci.

janse

tiež používam IBU a spokojnosť... R^ :)

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Galerie: mat

Tuho smarta tam zatím nech, a inverto odlož zatím do šuplíku.
Nebo ty už máš s příjmem digi nějaké pronlémy ? Inverto Black Ultra to není, tak klid.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Nemám probémy ani za deště (sněhu)... Jen když vypadne proud! :laughing:

janse

Používám jen to co se mi osvědčilo,žadnou jinou značku jsem neměl-smart titánium 0.3,0.2twin -plná spokojenost! R^

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Predsa lepsi je ten, ktory funguje.

satan

no právě a proto si asi nechám ten SMART... :)

janse

kdybys vybíral nový, tak Inverto, pokud už máš Smart a šlape, neřeš to

lance
Registrace: 10/2008

Díky moc! :)

janse