![]() |
|
Stínění koaxiálu a kolísání kvality signáluZdravím, chlapi! Řešil jsem kolísání kvality obrazu /občasné kostičkování/. Jako tutovku jsem viděl špatný antenní kabel ze zásuvky do TV /LG/. Byl to takový ten chcípák, který prodávají za pár Kč v každém tescu. Konektory byly téměř rozpadlé. Koupil jsem lepší kabel v metráži a se skřípěním zubů 2 úhlové konektory / protože u zásuvky je přisunutý gauč, jinak ty úhlové nemám rád/. Jenže velké zlepšení nenastalo. Zkontrolaval jsem znovu zapojení konektorů, rozebral i zásuvku. Nic. Asi 2 hodiny jsem vše opakoval, kabely jsem měnil. Nakonec jsem do konektoru zapojil jen středový vodič, stínění jsem nechal zaizolované a najednou je vše OK. Jak je to možné? Jasně, že všichni řeknete, že jsem blbě zapojil konektory. Jenže já vyzkoušel kabely 3. Nebude chyba v rozvodu? Je to kabelovka. Nejde tam z něčeho rušení? Dík za odpověď. Vím, že správná odpověď je volat technika, ale teď před víkendem? |
Amater51
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
RE: Stínění koaxiálu a kolísání kvality signál...Jediné co ti mužu poradit je skusit vyhodit zásuvku a zapojit napřímo.Jinak pokud platíš kabelovku tak at ti to technik dá do kupy ale to bude určitě po víkendu.Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
Dík za raduAsi opravdu bude chyba v zásuvce. Jen mi vrtá hlavou, proč to teď běží na 100%, když jsem na konektoru kabelu odpojil stínění. Z ostatních zásuvek v baráku je vše OK. Zmíněná zásuvka je v rozvodu poslední, v další místnosti je pouze vyvedený koax a přiojený k TV. |
Amater51
![]() |
|
RE: Stínění koaxiálu a kolísání kvality signál...Protože máš možná v zásuvce a v celém rozvodu špatný signál a na ten "pahýl" Ti to jede fík.Tudíž třebas uveď,v jaké jsi lokalitě,jaké kmitočty atd. Ať se Ti vše zdaří napravit. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
Re : stínění koaxiáluPokud máš televizi připojenou tříkolíkovou síťovou šňůrou, případně máš do systému připojen nějaký další přístroj, který je spojen s nulovým kolíkem, bude se jednat o zemní smyčku.Přes stínění koaxu se může vyrovnávat rozdíl zemí kabelovky a zásuvek.Pokud tomu tak je pomůže "oddělovač zemí". Pokud nemáš nic s přístrojů nulováno, může být vstup tvého televizoru přebuzen, pak by pomohl útlumový člen. |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
RE:hdpeTen barák není můj, jsem tu na návštěvě. V baráku je 5 zásuvek a na konci pouze vývod koax s konektorem. Rozvod je na kanálech 5,7,9, 10,11,21 a 22. nejhorší kvalita byla na 22. Třeba slavná LG někdy kanál 22 vůbec nenaladila. Profíci mě asi ukamenují, sílu a kvalitu jsem odečítal z STB Strong, kvalita běhala 89% - 30%- 0%. Pořád dokola. Teprve když jsem v odpojil na konektoru odpojil stínění, vše jede na 100%. Proč to na pahýl jede bez chyb a s připojeným stíněním to zlobí? |
Amater51
![]() |
|
valsoraTa televize LG má tříkolík, ale když jsem na zkoušku připojil starý STB s dvoukolíkem, tak ty chyby tam byly stejně jak na TV LG. Jinak z ostatních antenních zásuvek to jede OK. Rozvody dělala profi firma. |
Amater51
![]() |
|
RE: Stínění koaxiálu a kolísání kvality signál...kup tam stb a zosiluvac23°5E+19°2E+13°E A 1W Satelitný technik CS LINK SKYLINK DIGI FREE SAT....... Naj príjmač Vu+Solo celkom dobrý príjmač AB CRYPTOBOX 650HD
|
stefanhome
Registrace: 3/2013 Příspěvků: 157 |
![]() |
|
RE: Stínění koaxiálu a kolísání kvality signál...Myslim, ze ten signal silny, skusit utlmovy clen s regulaciou. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
RE: Stínění koaxiálu a kolísání kvality signál...Zdar,proč by Tě někdo kamenoval,každý má (nebo zná), to svoje.Ale k věci, je to kabelovka.Rekapitulace:- v bytě je 4 ks zásuvek průchozích + koncový konektor, - v bytě je kabelovka, - v bytě "neběhá" jedna zásuvka,na ostatních vše OK, Jak pravil kolega,možné jesti potenciálové problémy/rušení mezi přijímači i když oddělení u DVB signálů není kritické.Teoreticky může být impedanční nepřizpůsobení-odrazy,ale toto jsou čisté spekulace. Bohužel technik kabelovky s příslušným vybavením, bude muset z teho vybruslit.INFORMUJ NÁS!Díky. |
hdpe
![]() |
|
Díky za radyNa čtyřech zásuvkách v baráku síla 86%, kvalita 97%. Na páté síla 76%, kvalita 95-30-0% na střídačku. Odpojil jsem v konektoru stínění a vše jede jako na ostatních zásuvkách. Takže teď je zdánlivě vše OK. Ale proč? |
Amater51
![]() |
|
RE: Stínění koaxiálu a kolísání kvality signál...Okamžitě kontaktovat FEL ČVUT Praha ,fak.Elmg.pole (Prof.Škvor.,Doc.Hudec...) a dořešit toto v rámci dipl.práce-vystavit na web.Ale nikomu to neříkej - ať Ti vše "jede". |
hdpe
![]() |
|
RE: Stínění koaxiálu a kolísání kvality signál...Poslední zásuvka musí být koncová, ostatní jsou průchozí. Možná je bordel v tom. Já to měl podobně, také kabelovka a také to dělali kdysi profíci.Jinak kostičkování většinou způsobuje vnější rušení - mobily, vysílačky v letadlech, auta apod. Nebo někdo něčím v sousedních bytech. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
RE: Stínění koaxiálu a kolísání kvality signál...Nebo je někdo ze sousedů špatně připojený a signál "strhne". |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
RE: Stínění koaxiálu a kolísání kvality signál..... a pokud nic nepomuze, tak dle rady zdejsiho guru "vykuchej" z te koncove zasuvky odpor 75 ohm |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Stínění koaxiálu a kolísání kvality signál...Uz som videl aj opacne zapojene kable v zasuvke. Vstup vystup, trochu to islo, ale nebolo to prave orechove. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
Díky za radyZatím to jede, jak má. Pomohlo tomu odpojení opletení koaxiálního kabelu, který vede ze zásuvky do TV. Nevím proč, ale teď je vše OK. Nejspíš má pravdu satan. Prohozený vstup a výstup. Ale to teď řešit nebudu,je to pokoj pro hosty, TV tam často neběží. Rozvod dělala firma před 15 lety. Je zajímavé, že STB to zkousnul, LG TV 22. kanál většinou nerozběhla. Ještě jednou díky za rady a za čas, zásuvku později opravím/ vyměním/ a dám vědět. |
Amater51
![]() |
|
![]() |