![]() |
|
DLP vs 3LCD na doma + SkylinkPlánuji koupit domů DLP projektor.(filmy,hry,koncerty)Zajímalo by mě i jak to funguje(obrazově)s HBO HD.(od Skylinku) Po přečtení recenzí a shlédnutí různých videí na Youtube,jsem vybral kompromisem 2 projektory.(opravdu to není lehké) Optoma 26HD popř.HD141X(DLP) a Epson EH TW5350(3LCD) Bohužel nikde doma nemám na bílo vymalováno ,možná na WC na stropě.Takže jsem vybral i plátno od Elite Screens 125"(16:9)popř 120"(4:3)....to nevím jaké by bylo lepší(rozměrově) motorově ovládané.(po zkušenostech uživatelů co maj ruční) Jinak místnost je 4,4m x 5,5m...těch 4,4m by mělo být promítací.Asi čistá délka od projektoru k plátnu by byla 4m.Projektor nelze přidělat ke stropu,takže zbývá na stěnu.(na držák)..Provozuje někdo tuto šílenost ze zdejších přispěvovatelů ? |
Cucerak
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 388 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + SkylinkHmm resim to same...momentalne jsem ve fazi vyberu projektoru. Pozorovaci vzdalenost 4-6m, platno bych mohl dat asi i 135", 150" by se i vlezlo ale pak bych musel mit sloupove repro pred platnem cimz by zakryvaly kus obrazu. Mam toho uz hodne nacteneho co se tyka technologii projektoru, vyhod, nevyhod, ale potreboval bych je videt nekde nazivo, abych se mohl dobre rozhodnout v cem slevit, kde udelat kompromis atd. Do Prahy k p. Pechackovi kvuli tomu asi nepojedu. Takze zatim vicemene tapu. Jinak co se tyka platna, tak s motorem je dobra volba, jde o to ze se platno rozviji a naviji vzdy konstantni rychlsti, tzn. pak by se nemelo v rozvinutem stavu nijak kroutit, vlnit atd. Delaji se i seda platna, coz by melo pomoct podani cerne. Ja bych sel urco do motoru, u me je trosku problem se sadrokartonovym stropem, nejsem si jistej jestli to udrzi, 3.5m siroka roleta s motorem bude cca k 15kg., k tomu jeste musim nejak tahnout stropem elektriku a hdmi k projektoru. Zas u hdmi kabelu nevim jestli delka tak 10-12m nebude degradovat signal ve vysokym rozliseni. Pak je jeste reseni bezdratove hdmi, ale tam je zas celkem vysoka cena a jelikoz to pracuje v pasmu wifi siti tak i ruseni od okolnich wifi siti kterych mame v bytovce pozehnane. |
spectorcz
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 189 |
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + SkylinkZdravím pánové,těší mě,že se o to zajímáte.....Já sice jedu na LED-ku Acer k330,ale i na klasickou žárovku budete potřebovat zatemnění hlavně v létě.Jinak jedině 16:9.....to samé i projektor.Případně se ptejte! Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + SkylinkHDMI 15m není problém.Jinak jedu na noteboot + USB sat a stolní DVB-T.Bitrate SD mazanic hraje velkou roli(čtverečků).Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + Skylink..ten tvůjmá životnost cca 20 000 h ,no super.....spectorz,mě zaráží ta váha plátna ???zdá se mi to moc... ..a to HBO HD ?dá se koukat ? Já to chci ,protože děti chtěj jezdit do Prahy do Imaxu,2x měsíčně,když to spočtu,tak ..2 děti+manželka+já+benzín 120 km+2hod jízdy+Lístky do kina..to je rána a to si vzpomenou všichni ,že maj hlad ještě .. ![]() To jim to radši koupím domů a já můžu chrupkat ![]() |
Cucerak
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + SkylinkZe začátku jsem to měl opravdu jen na filmy.....ted někdy i 8-10h denně i NET.Za chvíli to budou 3 roky...Kamarád má klasickou lampu tak jak jsi to naznačil(držák na zdi,stahovací plátno před oknem).Nezapomeň na pevné ohnisko...vzdálenost projektoru od plátna versus uhlopříčka. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + SkylinkHBO nemám,ale problém jen u SD s nízkým bitrate....regionální vysílání-naprostá katastrofa.Očko je na sledovatelné hranici....ČT Sport HD naprostá špička.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + Skylink...budu to muset trochu upravit,aby mi sjíždělo plátno před TV..posunout repro,tady je foto,jak by to mělo vypadat(snad to půjde zobrazit)http://cucerak.rajce.idnes.cz/nastenka/#pltno_1.jpg pokud by byl jiný nápad, sem s nim.... ..krmil bych ho signálem z alien 2 Triplex(DVBT+S/S2)+ntb(popř PC,ale moc mi žere GPU) Zvuk AVR Denon 7.1 ..takže se el.hodiny asi budou pěkně protáčet. |
Cucerak
![]() |
|
DPL vs 3LCDTady machruješ a pak bečíš nad spotřebou el.proudu... |
a2580123a
Registrace: 10/2014 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
projektor - základ1/ hluk/chlazení. 2/ tma/světlo. 3/ scénická rychlost/mazanice.při umístení projektoru ke stěně, se hluk násobí minimálně dvěma.....a v prospektu uváděné hodnoty jsou vždy zcela mimo. ...... koupě jakýchkoliv levných prezentačních projektorů domů, do malých prostor, je holý nesmysl. Kdo je kdo a co je co.
|
Janik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 618 |
![]() |
|
tak nejakjanik...kedysi som kupil akysi epson za cca 75 tis. korun. pouzivam ho na prezentacie, avsak kupit domov na filmovu projekciu projektor pod 3tis. eur, je holy nezmysel. ak chce niekto akusi normalnu kvalitu, nech si pripravi tucnejsiu penazenku, napr. na Epson EB-Z 9870U...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
Suhlasim s JanikomPrezentacne projektory sa vyznacuju vysokou hladinou hluku. Pozri sa na www.projectorcentral.com, tam su u mnohych projektorov hladiny hluku uvedene. Ja mam uz treti projektor a viem, ze rozdiel medzi hlucnostou 21dB a 19dB je jasne pocutelny. Epsonacke prezentacne projektory maju hlucnost okolo 30dB a to je vyslovene kraval, ktory prehlusi iba akcna scena. Takze by si sa mal orientovat na projektory pre domace kino - napr. Sanyo, Panasonic, Sony . Dalsou podmienkou pouzivania projektora je dokonale zatemnena miestnost. |
namorvx
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + SkylinkBohusu,to jsi tedy neviděl pořádnou projekci v zatemněné místnosti.....projektor dnes cca. 20 tis.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + Skylinkcucerak: co jsem se dival na elite platna tak 135" roleta 16:9, bez motoru kolem 9kg. |
spectorcz
![]() |
|
ma vyznamkamil kupovat projektor na filmovu a hudobnu projekciu a zaroven cakat na tmu alebo zatemnovat? no v lete ani nahodou, ziadny lacny smejd do 20tis. korun NEBRAT. to co mam doma mi uplne staci k poznaniu, ze ani projektor strednej triedy nieje vyuzitelny ku KVALITNEJ DENNEJ projekcii hranych scen. mozno na prezentaciu obrazkov, foto a schem vyhovuje...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
CucerakA nechceš se na to vykašlat a nechat to jak to je? Vždyť pro ty dĕti je určitě výlet s tátou a mámou a nakonec i ten Mekáč víc než jen samotné kino. Za chvílí Ti odrostou a budou mít jiné zájmy, tak si to užívej, dokud to jde! Nĕjaké to plátno pořešíš vždycky... |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + SkylinkSe 100% zatemněním nemám problém.....atmosféra jako v kině.![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
podstatounormalnej projekcie, je mat moznost umiestnenia platna tak, aby nan nedopadalo SLNECNE svetlo. trochu drahsie projektory ti umoznia projekciu za DENNEHO svetla, a nemusis nic zatemnovat alebo cakat na tmu. preto do buducna kup len projektor so svetelnym vykonom aspon nad 5000 ANSI...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
Kinozazitok za denneho svetla je nerealnyS bohusom31 mozno suhlasit to tej miery, ze projektor s vysokym ANSI lumenovym vystupom sice umozni nieco na platne vidiet aj za denneho svetla, ale za takehoto svetla cierna v obraze bude mat k ciernej velmi, velmi daleko. Aj pri dokonale zatemnenej miestnosti je kvoli rozptylenemu svetlu problem dosiahnut kontrast nad 250:1 - tym mam na mysli kotrast medzi uplne bielou a uplne ciernou castou obrazu. Prienik denneho svetla na platno tento kontrasny pomer drasticky znizuje. Napr. idealny projektor dava 5000 lx v bielej a 0 lx v ciernej. Avsak po pridani 20 lx z ambientneho svetla (co sa odrazi od platna, od stien a dopada spat na platno) je kontrastny pomer 5020:20, co je cca 250:1 . Ak sa prida este parazitne denne svetlo v nezatemnenej miestnosti, kontrast spadne na radovo 10:1. Takze pre optimalny kinu-blizky zazitok nesmie byt ziadne parazitne svetlo zvonku a miestnost by mala odrazat tak malo, ako sa len da. |
namorvx
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
pisem o normalnejpozeratelnej projekcii, nie o tzv kinozazitku...preto mi prijde prinajmensom zvlastne sledovat tv vysielnie, pomocou projekcie lacnymi projektormi, kde za denneho svetla projekciou lumenov 2000 az 3000 ANSI neuvidi nic. kto chce byt vzdy pri sledovani tv vysielania projekcnou metodou doma denne zatemneny? alebo potom uz doma netreba ani ziadnu crepnikovu okrasnu zelen. jednoducho mat doma projektor, na bezne sledovanie tv vysielania je neergonomicke...za tie prachy radsej celorodinna dovca na LANIKAI HAWAII.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + SkylinkBohušu,prostě to nechápeš.....zatáhnu závěsy,pustím film a jsem dvě hodiny v kině......uvěříš,asi až to uvidíš......Projekce není koukání na normální televizi.....tu mám normálně pod plátnem....... ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
jasnekamil, nechapem...a preto som ZBYTOCNE vysolil za domacu projekciu dost prachov. co pises od veci, ze az to uvidim. pises o svojom byte? jednoducho asi chapes, ze reagujem na temu projekcia - tv skylink...tvoje lacne riesenia, mna vobec nezaujimaju.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
Kamil_k4z trabanta mercedes neurobis...nakoniec niesom taky bohaty, aby som mohol kupovat lacne veci.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + SkylinkVidím,že máš všechno a úplně nejlepší...tzn.nejdražší.Diskuze v tomto případě marná.... ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
polopatepodla mna, kupit lacny projektor su podla mna vyhodene peniaze. chcem len vystrihat buducich zaujemcov o projektor, aby nerobili zbytocne chyby ako moja malickost. nakoniec som tak isto kedysi vyhodil peniaze za projektor, ktory je pre domace pouzitie ERGONOMICKY nevyhodny. nemusim chvalit to co mam doma, len preto lebo to mam...NAOPAK, podelim sa so svojou negativnou skusenostou, mozno si niekto druhy da lepsi pozor pri domacom pouziti projektora /spotreba, prevadzkovy hluk, repro, lumen vykon-svietivost ANSI, zivotnost lampy, HDMI.../Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
RE: DLP vs 3LCD na doma + SkylinkTak nejak mi vychazi, ze nelze poridit filmovy projektor za rozumny penize, ktery by zvladl slusne zobrazit film za denniho svetla, ci ve tme v normalnim obyvaku s bilym stropem, barevnymi zdmi a svetlejsi plovouckou. |
spectorcz
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |