Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Receiver Technisat a EMP P.168-W V2

Je zde nekdo, kdo používá kombinaci multimodového přepinače EMP P.168-W V2 s receiverem Technisat s tunerem DVB-S/S2? Jde mi o spolehlivost provozu s přepínáním v režimu DiseqC 1.2. Díky za přínosné reakce.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

Nebyl s tím problém, ale

přepnutí mezi družicemi trvá 6 (slovy šest) sekund.
Používal jsem Technisat HD S2, HD S8X, SIR a vždy to fungovalo.
Spolehlivost podle mých zkušeností zde je.

Technisat je ale pro Němce, akorát tak na čtyři družice. Diseqc 1.0 je normální, pokud se týká rychlosti přepnutí. Diseqc 1.2 tam má softwerově vnucenou pauzu 6 sekund, aby podle Němců "měl motor čas se přesunout" a nedají si to vymluvit.

Je možné udělat kaskádu, Diseqc 1.0 s výstupem do přijímače, který ve vývodu 1 bude mít výstup z relé EMP Centauri P.168. Vývody 2,3,4 se normálně osadí LNB, ostatní se dají na relé V2.
Družice z LNB 2,3,4 budou mít normální rychlost přepnutí (Diseqqc 1.0) a ty z relé V2 zmíněných 6 sekund (Diseqc 1.2).

Technisaty mají lidé, kteří nechtějí experimentovat s EMU, Share. Výhodou Technisatů je mazání reklam ze záznamů bez PC.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Samorost

Děkuji za reakci!

On Air!

Saxon

Varování ke kaskádě

Kaskáda přepínačů Diseqc 1.0 + relé 8/1 EMP Centauri V2 mi fungovala pouze tehdy, když byl přepínač Diseqc 4/1 od jiného výrobce, než EMP Centauri.Lze spolehlivě vytvořit systém 3+8 LNB.
11 LNB je docela dost.
Pokud byly oba přepínače EMP Centauri, docházelo k vzájemnému ovlivňování relé a nešlo to.

samorost

Varování ke kaskádě

No ja mám zase takú skúsenosť, že v kombinácii s monoblockom a týmto DiSEqC prepínačom (S8/1PCP-W2 (P.168-W)) mi prepínanie fungovalo bezproblémovo na rôznych typoch stb (aj linux, aj nelinux)! Podmienkou bolo nastavenie DIP spínača na DiSEqC do polohy 1.0+1.1 a podpora FW v stb pre zadanie povelov v oboch protokoloch -1.0 a 1.1, súčasne! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

to mmiriboy

Fór je v tom, že Technisat Diseqc 1.1 nemá!!! ;P

samorost

RE: Receiver Technisat a EMP P.168-W V2

O/P 4in vozím vždy více typů, takže to problém nebude. Varianta s timto relém a P.168W V2 je pro Technisat nejlepší "vícevstupová" varianta. Díky za reakci Samorost!

On Air!

Saxon

Poděkování od satelitní celebrity

potěší. Přeji příjemné Vánoce a šťastný nový rok.

samorost

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra