Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

LNB a ČT HD programy

Ahoj, mohl by někdo poradit ?
Mám starý SD přijímač Ferguson. Pořídila jsem si TV Philips se satelitním tunerem. Po naladění nejde část programů Skylink např. ČT1 HD, ČT2 HD.. (kmitočet, Polarizace atd. vše nastaveno ok).
Je možné, že to je starým LNB ?
Na původním SD přijímači fungují všechny SD programy ok.

Veresova
Registrace: 9/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LNB a ČT HD programy

Dzordzo: Zkusím vyměnit, protože se mě nezdá když na starém SD přijímači jdou ty SD programy v pořádku např. na frekvenci u ČT1 HD programy SD: Prima, Noe TV

Baron: Tak už se Philips softwarově posunuli, protože tady to ladí opravdu rychle a je to přehledné, oproti 2 roky staré Sharp co mají rodiče.

Veresova

Na to že Philips má dobrý obraz ANO,ale zbytek a nastavení menu dělali nějací Hutentoti.Nebrat.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Jak už tady napsal Antoš. Špatně nastavená parabola.

sirda
Registrace: 11/2006

Možno budeš potom ešte potrebovať doladiť parabolu, ale za 200 Kč sa neoplatí trápiť 4 hodiny. Myslím, že keď Ti ide 11876H29900, pôjde Ti po výmene LNB aj zvyšok - potom nezabudni na doladenie pootočenia konvertora (toto jediné môžeš vlastne skúsiť aj pred kúpou - keď sa postavíš pred parabolu, konvertorom k sebe, mierne pootočiť proti smeru hod. ručičiek)

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Dzordzo: Ok děkuji, zítra vyzkoušíme ;)

Veresova

stavím basu piva že v LNB to nie je.
osobne sa prikláňam k ladeniu v TV - telka ten TP proste nevie nájsť. treba ho h+adať ručne ale neporadím kde, philips s DVB-S nepoznám

Dagy2
Registrace: 11/2010

dzordzo

lnb to nebude h polarizace jede a v taky pokud naladila sd Primu a Noe to bude potřeba donastavit lavor lnb bych nekupoval pokud jedou polarizace h i v tak tím to podle mě nebude.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

dagy2

máš pravdu buď je to doštelováním lavoru ale myslím si že to bude jak píšeš ty bude to mezi ovladačem a tv

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

LNB nemá cenu kupovat. Zbytečně vyhozené peníze. Bez pořádného nastavení paraboly to i s novým LNB stejně nepůjde.

sirda

@kanon69 podľa mňa tam bude nedostatočne fungujúci prepínač polarizácie - prečo by jej inak horizontál HD fungoval a vertikál nie? Netvrdím, môže to urobiť SKEW, ale pre 200 Kč by som neriskoval ...
@sirda ak to nakoniec je LNB, aspoň sa vylúči jeho vplyv. Stálo by ti za 200 Kč zbytočne sa trápiť 4 hodiny ? Ja by som už v tomto prípade vzal iné LNB - lenže ja ich mám v pivnici asi 4. Ak by som nemal, kupujem iné, ten čas za tie prachy nestojí ...

Dzordzo

Ale když se podívám na info jsou parametry OK.
A signál je úplně 0% - mrtvo, to by tam snad nějaké % bylo když Prima funguje.

Veresova

Je možné, že to s novým LNB půjde, ale moc tomu nevěřím a nakonec se zjistí, že starému LNB nic není. Já bych nejdřív došteloval parabolu i když mám taky plno nových i starých LNB i když ne v pivnici ale v krabici. Pro vlastní potřebu používám klidně i staré LNB.

sirda

Add myšleno funkční Prima na starém SD přijímači ;)

Veresova

Veresova

Neporovnávaj SD a HD - HD je na presnosť nastavenia paraboly a LNB skutočne náročnejšie. Skús oboje, LNB aj parabolu, ale v Tvojom prípade by som podľa toho, čo píšeš šiel najprv LNB, potom parabola - výmena LNB je menej náročná na následné nastavovanie ... Uvidíš zajtra ...

Dzordzo

sirda

pre vlastnú potrebu používam okrem starých LNB aj prijímače, čo sa samé od seba prestavia, ale klientom ich neponúkam ...

Dzordzo

Dobře dám vědět jak se k tomu dostanu ;)
A všem moc děkuji!

Veresova

Dzordzo

Pokud by byl k dispozici naladěný HD přijímač, tak by bylo také dobré ho zkusit.

sirda

veresova

nerozumiem jednej veci - Philips s DVB-S som ale ešte nevidel. Ako je možné že "naladíš" CTHD bez signálu??? T.j. chápem že do zoznamu programov sa ti zapíše CTHD a keď na neho prepneš tak je tam tma a vypíše ti parametre 12363....

Každý prijímač - externý SAT alebo TV, ktorý som ladil, ladil som ručne podľa tabuľky s transpondérmi. V tomto prépade musím zadať najprv parametre TP, objaví sa signál a kvalita na "teplomeroch" prijímača a mám jasno, že tam je správny signál.
Potom dám preladenie TP a je to.

Takto ľahko zistím ak s niektorou frekvenciou má problém LNB alebo prijímač alebo starý kábel (sme na frekvencii cez 12000).

Poznámka: v Bratislave je na niektorých miestach problém s touto frekvenciou pretože je rušená vysielaním iného terestriálneho prevádzkovateľa. Všetko ostatné ide, pre 12363 bolo potrebné urobiť tienenie LNB plechom.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

DVB-T ruší pásmo DVB-S???,to jsem nezažil a jsem rád R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Dagy2: Je to TV s DVB-T/C/S/S2
Vybrala jsem v nastavení providera a když se podívám na ČT1 HD tak parametry jsou ok, ale ještě to zkusím i zadat ručně jak se k tomu dostanu.

Veresova

Veresova

parametry jsou ok,a kolik ukazují teploměry,v nouzi i tento parametr napoví R^ :laughing: R^

pierrepetr

Tak předpokládám, že když že když mám nastaveny obdobně parametry jiného transpodéru a tam to jde OK, tak příčina bude buď jak bylo zmíněno výše v LNB nebo nastavení/seřízení - jak říkáte lavóru ;)

Veresova

Pierre, Veresova to naladila fastscanem, takze programy tam ma, ale s teplomery na nule, uz to tady psala... Veresova ma zrejme rozhozeny pekac, anebo telkac, ale neni to jisty :)

lance
Registrace: 10/2008

tvůj předpoklad

je správný,ještě napiš ty teploměry a budem v obraze R^ :laughing: R^

pierrepetr

Bohužel jsem měl tento týden také smůlu s laděním funfl nové TV Samsung se SAT tunerem, kde byl použit nový GT-SAT monoblock konvertor, nastavení paraboly dle něřáku vše OK, při ladění televize našla pouze SD programy a několik HD, bohužel většina HD českých programů nebyla ani po manuálním zadání všech parametrů. Na ASTRA 1 bylo nalezeno rovněž jenom cca 80 stanic. Na samostatném HD přijímači, který jsem měl na vyzkoušení,šlo vše OK, všechny SD i HD programy, + celá ASTRA 1. měl jsem u sebe ještě nový SILVERSKY monoblock, který jsem vyměnil a světe - div se, vše se pak naladilo. takže závěr - ne každá televize si může poradit s každým konvertorem.

pepa12
Registrace: 6/2007
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra