Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

HOMECAST HS 3200 CI IR

co s tim?Vlastnim uvedeny satelitni prijimac skoro 4roky,ale nyni,kdyz ho vypnu dlouho trva nez se objevi cervene svetylko,kdyz ho zapnu dlouho trva nez naskoci.U syna totozny prijimac obcas zamrzne.samozrejme,ze ho vypne ze zasuvky a on opet naskoci,ale pozdeji se toto opakuje.Tak nevim zda koupit novy,jinak jsem s nim spokojen.Poradi nekdo.diky.

albert196
Registrace: 11/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HOMECAST HS 3200 CI IR

Odchazi ti filtrace na hlavni pristrojove desce. Nech si to opravit v servisu.

HYPER
Registrace: 11/2010

Doporucuju ho jiz nezapínat nebo delat restarty a vypnout ze site. Mohlo by dojit k poskozeni procesoru.

HYPER

HOMECAST HS 3200 CI IR

Když budeš tady číst diskuzi, tak zjisíš, že Tvůj dotaz je evergreenem. Klasika: Odcházející elektrolytické kondenzátory ve zdrojové části a možná i na základní desce. Prvním pohledem, když box otevřeš uvidíš nahoře vyboulené válečky Některé ale mohou být na oko v pořádku ale funkčně nevyhovující. Po 4 letech je to normální, dnes se používají, pro spotřební techniku, nejlevnější součástky. Řešení: Servis a vyměnit vadné součástk v ceně pár šupů - práce bude samozřejmě daná hodinovou sazbou servisu. Nebo koupi nový box a počítat za 3-5 let se stejnou akcí.

konas
Registrace: 12/2014

Napíš potom, čo tá oprava kondíkov stála. Odhadujem 30 €.

Karner
Registrace: 3/2010

konas, ve zdroji je to malokdy a většinou jsou to elyty na zakladni desce.

HYPER

RE:HOMECAST

Dekuji vsem za odpovedi,ale tady v B to bude drahe,ale zeptam se dik. :)

albert196
Registrace: 11/2014

HYPER

Budeš se divit, ale zovna u nějakého Topfielda jsem, po dvou letech nepřetržitého provozu, narychlo měnil, okatě nafouklé velké filtační elyty ve zdroji a začal normálně chodit. Podle mě se to nedá, bez otevření určit.Opravami jsem se nikdy neživil, jen akce doma a pro známé.

konas

konas, pisu o danem typu prijimace a tim je Homecast 3200 CIIR. Vyjadril jsem se k zavade k tomuto prijimaci. -) Jinak mas samozrejme pravdu, ze to je většinou ve zdrojove části a bohuzel i na zakladni desce. Nejcastejsi poruchy u Topfielda byly u Topfielda TF 6000 CR. Tam to opravdu odcházelo do 2 a pul roku provozu. Byli ale i kusy Topfield 6000 CR, který měli uz jiny zdroj s osazenim kondiku Samwha rady WB a tam to bylo ok.

HYPER

HOMECAST HS 3200 CI IR

Před chvílí jsem to tu psal do jiného vlákna - včera u tohoto přístroje výměna všech elytů 470uF a 220uF na základní desce - cena 88,-Kč a jede jako nový R^

decmen
Registrace: 2/2008

Jasně, já to psal jen všeobecně, protože tazatel je evidentně laik. A tenkrát ten Topfield byla nějaká SD mrcha.

konas

to decmen

Tak to prosím Tě upřesni, že sis to dělal sám a ta cena 88 korun byla jenom za materiál, aby se nestalo, že někteří budou v servisu argumentovat, že to je standartní cena za opravu. Pochybuji, že by to za tu cenu nějaký servis dělal...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Není divu, je to jeden z nejporuchovějších krámů na trhu, osobně bych ho už vyměnil za něco normálního.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

@BIDLO - Potom přidej i MASCOM MC2600HD IRCI, mám pocit,že střeva jsou stejná.

konas

konas, streva jsou stejna, ale uz s jinou radou elitu na zakladni desce a to 470uF a 220uF. Stejne tak je tomu u Homecast 3200 IR, který se lisi pouze ze je bez CI slotu. Mělo by to byt uz lepsi. Stejne by me zajímalo kdyby se koupil z Nemecku před par lety, jake osazeni elitu by bylo na desce.-)

HYPER

MASCOM MC2600HD IRC- tuhle mrchu mám na chalupě. Nějaký nešťastník ji koupil v Dataru za 3500Kč a pak ji prodával na Aukru ještě v záruce za pakatel. Je to obzvláštní model, nahrává kryptovaně i FTA programy. Prodával to proto, že mu občas nešel zvuk. Stačilo přepnout všechny program z AC3 na PCM a je to v pohodě.

konas

Homecast HS3200 CIIR - dnes nejporuchovější HD šrot:

http://www.antena.cz/clanky/reklamovanost-satelitnich-prijimacu-skylink-ready
:( :( :(

kokun
Registrace: 5/2015

A to zase prr! Nejporuchovější rozhodně není a oproti jiným strojům je běžně alespoň opravitelný! Což se o spoustě dalších říci nedá!
První modely běhají i s prvním softem L001 dodnes! Holt čím mladší, tím bohužel poruchovější. Jenže to je dnešní trend! Kdyby tam byly kvalitní součástky, tak vše běží dodnes! Jenže před krachem jistého VO byly do něj na objednávku kvůli ceně dány šmej.dy! Inu taková je doba! Ještě dnes přijdou na servis s kondíky 47 místo 470 :lookaround: Jak to pak má asi dlouho vydržet no :(( No ale nynější dovozce si tam už nechává vmontovat lepší. Doufejme,že to vydrží :-/

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Na zakladnej doske je to 9 kondikov 470/10v treba na to dost dobru stanicu na vyletovanie idu stuha von. Linbox=Homecast ten isty hadware jedine iny bootloader.

dvbt
Registrace: 2/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra