Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Multiprepinac pro panelovy dum

Zdravim. Zajimalo by me jaky multiprepinac pouzit u paneloveho domu kdyz je 32 bytu, a v kazdem byte je jedna zasuvka na jednu tv. Co kdyz najemnik bude chtit na dve televize? Porad mi to vrta hlavou a nemuzu na to prijit. Proste je na panelaku jedna parabola pro vsechny byty.jedna zasuvka v kazdem byte.ale najemnik muze chtit zapojit druhou tv. Ale tak aby mu fungovai obe nezavisle na sobe.

rehyczek
Registrace: 10/2015
Odpověď v diskusním vlákně

Multiprepinac pro panelovy dum

Nuž tu je to vo väčšine prípadov prosté, sat signál je použiteľný iba pre jeden stb, či TV zo sat tunerom, ale vo väčšine prípadov je spolu zo sat signálom šírený v koaxoch aj signál z DVB-T, čiže toto je možnosť využitia na ďalšom TV!
Ono, hold majiteľ /nájomník bytu v činžiaku si musí uvedomiť jednu vec, t.j., že v tej bytovke nebýva sám!
"Zlatý" rodinný dom!!! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

RE: Multiprepinac pro panelovy dum

Na antech se podívej na kaskádové multipřepínače.Dal bych sem link,ale cenzura je všude(i v demokracii).

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

nu což,třeba mi to projde

http://www.antech.cz/cz/pdf/man-cz-msw-kaskada.pdf

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

Není problém překlopit signály z S do T a poslat jedním kabelem do celýho baráku.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Konova zasuvka

Je mozne i takto? Jedna parabola s quattro pres multiprepinac a v kazdem byte vymenit zasuvku za Koncovou účastnickou zásuvku výstupy SAT+SAT+TV+R, stejnosměrný průchod do konektorů SAT. Jsem ji ted nasel na netu. Slo by pak pripojit i druhou tv v jednom byte?

rehyczek

nu což,třeba mi to projde

Kaskadni rozvod to neni. Je to multak pro jednu druzici s terr a pro xx ucastniku. Jenze je v kazdy byte jedna zasuvka. Tak me napadlo ta zasuvka sat+sat+tv+fm :mad:

rehyczek

popis blizsie

Je tam viacero moznosti. Vsetko zavisi od natiahnutej kabelaze, moznosti natiahnutia noveho kabla a od penazi. Mas moznost pouzit multiswitch, unicable riesenie, pripadne dvb-s do dvb-t (najdrahsie riesenie).
Mozes do jednotlivych bytov dotiahnut dalsi kabel?

kobram
Registrace: 4/2014

Schwaiger EKU 825
+ rozbočiteľný signál
+ bez nutnosti výmeny kabeláže (stačia SAT zásuvky)
- potreba naladenia medzifrekvencií do sat. boxov
- max. 20 prenášaných TPD

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Především je nesmysl

dělat jednu zásuvku do bytu. S výjimkou garsonek dávám minimálně dvě zásuvky do každého bytu! Za pomocí konvertoru je pak možné počet připojených přístrojů snadno zdvojnásobit. Potřebný počet výstupů z multipřepínače je snadné dosáhnout zapojením několika multipřepínačů paralelně. Dělal jsem už kaskády i hvězdice. V panelácích je lepší zapojení do hvězdy. Snadněji se řeší zemní smyčky.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra