Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Openbox S3 mini nebo Amiko HD 8260+ CICXE

Odešel mi Opticum x4HD a potřeboval bych náhradu. Jde mi o nahrávky na HDD a následné zpracování v PC, Konkretně o FTA programy. X4 nahrávala ve formátu TS, a vše nekódovaně. Prolezl jsem na netu kdeco ale seriozní poznatky u Openboxu se diametrálně liší. Nerad bych si naběhl, jako u Mascom 2600 irci. Linuxový box mám, ten prosím nedoporučujte, potřebuji levný přijímač na chalupu.

konas
Registrace: 12/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

Doplnění info

Používám ICE kartu Skylink.

konas

RE: Openbox S3 mini nebo Amiko HD 8260+ CICXE

A co třeba ještě ABCryptobox 650HD nebo 652. Tam jdou myslim prenaset porizene nahrávky rovněž do pocitace. Třeba ti někdo rekne vice k tomuto typu ABcryptoboxu kdo jej vlastní.

HYPER
Registrace: 11/2010

Dík za každý tip. Láká mě ten Openbox, ale chtělo by to nějaký alternativní software, aby čtečka četla cryptoworks. Už na něj je software na příjem 32PSK. Amiko je mi zase bližší, protože pochází ze stejné stáje jako Opticum a má CI slot.

konas

Jenže v tom slotu CI+ AMIKA taky nechodí každý modul- např NEOTION.Openbox je sice bez slotu,ale zato nahrávka je skutečně nekodovaná a v PC přehratelná např.s MPC-HC(alespoň u mé S2mini,kterou krom jiného vlastním a na hraní používám - má výborné transpondérinfo i další info o CAID,providerech,bitrate apod. ).

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

konas

openbox cita cryptoworks aj irdeto bey problemov dokonca mam dojem ze aj stabilnejsie zdiela

vili1
Registrace: 6/2008

Openbox s3 mini R^

ksatelit
Registrace: 4/2015

táhlovej

Mluvíš mi z duše. Také používám MPC-HC, má rychlejší starty než VLC,který ovšem je nenahraditelný při streamování. Ale co jsem četl, třeba na stránce Elano, tam autor píše, že nic, z S3, v PC nepřehrál. S2 je tedy ověřená, ještě aby se někdo ozval s S3, i když by měly mít stejná střeva.

konas

konas

Keď máš ICE kartu,tak jednoznačne Openbox S3HD mini.

atr2009
Registrace: 12/2009

Fajn, díky, začínám se přiklánět k tomu Openboxu, ale kdyby někdo ještě něco měl, neváhejte napsat. Rád se o těchto boxech něco dozvím.

konas

konas

Alebo kúp Open.S3 aj Amiko 8260+ spoj a budeš pozerať na dvoch TV.

atr2009
Registrace: 12/2009

atr2009

Začínám už být zavalenej šrotama, které je mi líto vyhodit. U té X4 třeba odešlo jen USB, čtečka je Uni a někomu na chalupu, nebo do kuchyně by to službu ještě udělalo. Takže kupovat dva boxy je sice dobrý nápad, ale v praxi se moc nepoužívá. :8)

konas

Openbox na rozdíl od Amiko,které tohle umí pouze ze dvou tunerů (SAT + DVB-T) nahrává jeden sat.program a druhý sat.program můžeš sledovat(z jednoho transpondéru).V podstatě jedné větší negativum Openboxu je setting editor,který neumí seřadit transpondéry podle kmitočtu.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej

táhlovej

Tak nahrávat a sledovat z jednoho transponderu umí kdeco. A s těmi kanály - to mě netrýzní (jestli nemá FAV), do ruky to moje vrchní velení nedostane, a těch pár kanálů Skylinku, co si ručně nainstaluju může být různě. Stejně budu přidávat jen ARTE SERVUS a feedy MET, ROH, ENO a pod., a ty znám nazpaměť. Hlásí se svými názvy. Hlavně mi do baráku nesmí FastScan Skylink. Ocenil bych ale BlindScan.

konas

Tak to Tě (ač nerad) musím poopravit - kdeco s Ali procesorem to určitě neumí.Načtení názvů programu ze streamu můžeš v Openboxu povolit nebo zakázat.Blindscan je zde dobře řešen - nastavitelný rozsah od-do MHz taky nemá kdejaký "Ali" receiver,bohužel každý nově nalezený tr. se uloží na konec databáze a ani editor to nedokáže srovnat podle frc.(takže se po nějaké době stává databáze poněkud nepřehledná).

táhlovej

táhlovej

Fajn, dík za vysvětlení. Tohle je malá vada na kráse... ;) Jestli se to neobjeví nějaký jiný, zásadní názor proti S3, tak jdu do toho.
Dík všem za info.

konas

VU+ZERO nebo Formuler F3 !!!

matchboxx
Registrace: 9/2012

matchboxx

Nic proti nim, ale na chalupu linux je zbytečný luxus. A k tomu Formuleru: F1 je jasná, ale vedou se diskuze, jestli F3 není nějaký Octagon. Taky jsem nad nimi uvažoval, ale až doslouží starý AZBox premium HD, na kterém se musím ještě lecos naučit.

konas

Octagon to není i když proto, že v Německu toto značku distribuuje Octagon-Germany to tak vypadá, ale mnoho Octagonů, Hdboxů, Formulerů, Skyway, Skytec a dalších vyrábí Fortis jako OEM. A Octagony jsou bezproblémové přijímače.
Pokud se týká Openboxu, ten se tu prodává řadu let, ale pořádná čeština OSD do něj stále není.

matchboxx

Koukal jsem že se Formuler dodává s OpenPli. Má to tedy asi open linux. Jaká je pro to podpora? Tady je diskuze plná VUček, maximálně Xtrendů a o jiných přijímačích se tu moc nemluví.

konas

@matchbox

Openbox S2ka mini má bezchybnou češtinu jak v EPG ,tak i ve všech úrovních menu.

táhlovej

táhlovej

"matchbox" mě nezviklá, S3 už je objednaná, a vyrábím redukci rs232 z 9 pinu na jack... ;)

konas

Já nikoho neviklám, to nemám za potřebí. Neboť občanku již zcela jistě máš a tak to rozhodnutí děláš sám. :-)

matchboxx

matchboxx

Byl to žert, promiň....ale ten Formuler budu sledovat, taky by se mi líbil.

konas

konas tyhle redukce

mám pro amika,jsou ale už překřížené

korkoran
Registrace: 10/2006

korkoran

Dík moc, ale umím si je vyrobit. Nulmodem 9-9 mám a luxusní jack taky. Skočím za klukama do bývalé práce a tam se, na starých kabelech, nějaká canon 9pin samice najde. Taky proto mám starou AGP desku v PC - má porty rs232

konas
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra