Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ariva 103 lan připojeni

V domácí sítí zdílení mi běhá,ale na cokoli jiného z inernetu hlásí sít nedostupná,ani s nastaveným androidem nemluvi,kde může být problém?
Dík za radu

korkoran
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Ariva 103 lan připojeni

Nuž zrejme v tom sieťovom nastavení stb!
T.j. pripojiť stb na net, zap. DHCP, nech si stb načítá správne údaje s tvojho routera - odporúčam aj reštart stb! Potom vypnúť DHCP! A ak sa ti na tom stb - predpokladám, že ho používaš ako server, zmenila IP adresa - tak túto novú IP adresu treba prepísať aj na klient stb - v nastaveniach domáceho zdieľania! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Ariva 103 lan připojeni

Soft:1.26B6 ani s 1.26B5 to nefachá

korkoran

mmirioby

zase nečteš,Domácí síť mi běhá,venkovní sharing taky,ale síťové aplikace hlásí ,že nemají síť

korkoran

ale po každém

standby,ho musím na serwer znovu přihlásit,a naskočí okamžitě.Možno je to poslední řadou softů,jen který je ten pravý,nebo je vadná 103,(z aukra)

korkoran

Ariva 103 lan připojeni

Ale čtu, veru čtu, len ty nerozmýšľaš!
;)
Pre správnu funkčnosť sieťových aplikácií je potrebné mať správne údaje aj v DNS 1 a DNS 2 a práve že tieto údaje sa načítajú/aktualizujú po zap/vyp DHCP!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

což to

jsem udělal už několikrát R^

korkoran

Ariva 103 lan připojeni

Ale tento tvoj problém môže mať príčinu aj v zlej verzii fw, či vadnej sieťovke na stb?! ;)

mmiriboy

Ariva 103 lan připojeni

proto to sem píšu,možno někdo poradí jakéj soft.Dnes jsem zkoušel teprve co všetko otevře,paráda hafo

korkoran

Ariva 103 lan připojeni

Ja osobne nerobím z Arivami, len veľmi málo mi ich prešlo rukami, takže ti zrejme už bližšie neporadím. :( Ale dúfam, že sa nájde niekto, kto má tento model a má s ním hlbšie skúsenosti! ;)

mmiriboy

RE: Ariva 103 lan připojeni

a v routry zarezervovať MAC adresu STB nepomôže? :8)

http://www.imagehosting.cz/?v=dhcp.png

VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P

markus176
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra