Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Slučovač MI 2 TS L, TV/SAT, LTE filtr

Ahoj,
kamarád má problém a to se sloučením kabelu od sat.antény a kabelu od antény terestrální.Chce vše vést jedním kabelem.

Našel jsem slučovač MI 2 TS L, TV/SAT ale zdá se mi to moc jednoduchý. Stačí opravdu sloučit oba kabely a pak vést po baráku jeden kabel do zásuvky, kde se pak zase kabel rozbočuje na satelitní a DVB-T ?

Vždyť LNB má napájení od sat.přijímače a pak je další zesilovač na normální anténu.

dík za radu, Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Slučovač MI 2 TS L, TV/SAT, LTE filtr

Kvalitní je slučovač TV/SAT - ALCAD ME 214, je možno před TV vstup předřadit slučovač TV/R nebo Hybridní pro FM a DVB-T. U přístrojů rozbočíme koncovou účast. zásuvkou SAT/TV/R - to funguje.

CES
Registrace: 4/2007

Zlučovač/Rozbočovač TV/SAT

Aby si to lepšie pochopil, tie jednoduché Z/R na TV/SAT sú konštrukčne urobené tak, že prepúšťajú napájanie len na SAT vetvu a vetva pre terestrial je pre napätie nepriechodzia!
Samozrejme, na trhu nájdeš aj iné Z/R, ktoré sú síce drahšie, ale sú konštrukčne urobené tak, že buď využívajú pre napájanie aktívnej antény terestriálu napätie pre napájanie LNB, alebo potrebuješ tam pripojiť ešte externé napájanie pre terestriál - obsahujú napájaciu výhybku!
Iné - jednoduchšie riešenie - si myslím, ani neexistuje! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

díky za pomoc, Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy

To co jsem Ti Jimmy psal, tak zesilovač na DVB-T i FM anténu ,!! musí mít napájení zesilovače u antény !!, NE PŘED A MEZI SLUČOVAČI. Já to zapojení a ALCAD mám, ale ANT. zesilovače nepoužívám. R^

CES
Registrace: 4/2007

to CES :

O.K.

Vždy může být hůř....

Jimmy

pokud máš na DVB-T zesilovač +5V pak:
http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=23&id=144
Pokud +12V, tak jedině vyměnit v tomto výrobku stab za +12V. Pokud vypínáš SAT přijímač, tak vřadit upravenou napájecí vyhybku mezi SAT a slučovač.

RAFI007
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra