Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Naladění pomocí A-PID, V-PID

Čau chlapci.....
Přes vánoční svátky jsem si naladil ručně podle frekvencí programy z Freesat 1W - na vlastní kombo přijímač přes modul.
Při tomto naladění se ale naladí všechny zvukové stopy..u některých programů i 3-5.
Problém je v tom, že při jakémkoli vypnutí přijímače od proudu-výpadek elektriky, nebo nutný restart přijímače- se všechny programy, které obsahují více jazykových stop, vrátí na původní nastavení. A moje práce s nastavováním CZ stopy, je u všech programů fuč.
Předpokládám, že přebytečné audio stopy nevymažu, ani nezakážu, takže mi jde o toto:
Pokud bych konkrétní program ručně nahrál pomocí namačkání pouze CZ audio PID, a dal si s tím tu práci, zbavím se tím ostatních otravných audio stop?
Bohužel teď nemám možnost vyzkoušet, proto se ptám...Díky.

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Naladění pomocí A-PID, V-PID

O aký prijímač ide? Hľadaj v nastavení prijímača niečo také, že preferovaná audio stopa alebo niečo podobné.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

GoSat GS 8010 CRCI HD Combo
Namáčknu např. česky Nat.Geogr.HD, a po restartu, nebo výpadku proudu opět hraje maďarsky. Tedy, na té audio stopě, která je první v nabídce.
Proto tento dotaz, zda pomůže naladění pouze CZ stopy pomocí A-PID.

palermo67

A máš zadanou preferenci cz audio............

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Ano, jistě.
V přijímači je zasunuta i ICE Skylink, a tam tyto problémy nejsou...zajímavé.
Tak co myslíte...zbavím se tímto naladěním pomocí přesného namačkání audio PID ostatních zvukových stop?

palermo67

palermo67

ahoj to je kravina co jsi napsal pokud máš preferovaný jazyk cz tak není možný aby se při restartu všechno změnilo na jinou mutaci.To máš špatně nastavený jiná možnost není.A karta s tím nemá nic společnýho jaká zvuková stopa ti jede.Tady je to mezi ovladačem a příjimačem nikde jinde.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

kanon69

Po restartu se mě nezmění nastavený preferovaný jazyk, ani nastavení titulků v základním menu. To zůstává samozřejmě stejné.
Ale na ovladači po stisku červeného tlačítka si měníš audiostopu.
A ta se prostě po restartu změní-asi si ji přijímač není schopen uložit do paměti.
Dám příklad: Euronews-na 19E...tam je možnost asi 8 stop. Přepnu na ruštinu, udělám restart, a po restartu mluví anglicky...
Arte- dám francouzky, po restartu mluví německy...
...a vše pro Freesat mluví maďarsky...
Třeba je to vlastnost přijímače, nebo se nechápeme...snad jsem to popsal jasně... :lookaround:

palermo67

Nový FW pro Samsung UE37D5000

Neví, prosím, někdo , kde najít upgrade přijímače Samsung UE37D5000? Pro příjem kódovaných programů je nutné do přijímače nahrát aktuální FW, se kterým CI modul spolupracuje. Bez aktualizace přijímač modul neakceptuje.
Děkuji za reakce. :(

SatFanda
Registrace: 4/2003

Nový FW pro Samsung UE37D5000

Omlouvám se, sem to nepatří!

SatFanda
Registrace: 4/2003

palermo67

ahoj tak pokud to děláš jak jsi popsal, že to jede tak je to možný ale to nevím jistě že to tak může být protože podle mě s tím nic neuděláš protože to jde jak se to resetne na hlavní jazyk co ten kanál vysílá po restartu ale to je moje doměnka a ty stím nic neuděláš.A mě by zajímalo proč ten přijimač vypínáš od proudu a nebo proč jej resetuješ já jsem to snad udělal jen jednou když se aktualizoval sw jinak ne.Není to zbytečný?

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

Rád ti to vysvětlím..
1. Na chalupě máme slabou elektriku, a každý druhý den se stane, že vypadne proud. Stačí když stará pustí pračku, a někdo si v konvici začne ohřávat vodu na kafe...a je tma..

2. V přijímači je ve čtečce karta na Skylynk, a v jednom CI slotu je karta na Freesat. Go Sat už není nejnovější, a tak se trochu zahřívá pod náporem dvou karet, a naladěných cca 800 programů přes 7 družic: 28E+19E+13E+23E+5E+1W+5W.
Procesor dostává zabrat, takže když se na něj jde moc rychle, tak se stane, že se občas restartuje.
Proto mě napadla ta možnost, naladit pouze jednu řeč, ale asi to nepůjde..
Komba 8010 se zatím nechci zbavit, protože mě po všech stránkách naprosto vyhovuje, ....kromě tohoto..

palermo67

Chlape najlepšie spravíš,ak si to proste vyskúšaš.Podľa mňa by to mohlo ísť,ale na chalupe by som robil iné veci,ako sa d.bal s pidmi.Hlavne by som tam nevozil starú.Ahoj.

marian34
Registrace: 10/2010

...a ještě něco...jelikož je to chalupa, tak při každém odjezdu komplet vypínám elektriku. A zas můžu přepínat audio stopy.. :(
marian34..
V létě se hrabu v záhonech, z zimě v satelitu-co venku,že?
No zkusím to, až tam pojedu, jen jsem myslel, jaké mají zkušenosti ostatní. Snad nejsem jediný, kdo má satelit na rekreační nemovitosti..

palermo67

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra