![]() |
|
zpožďování zvukuNikde jsem řešení na toto téma nenašel, jsem nováček a naprostý laik, tak se dovoluji zeptat: PROČ mi zvuk na Freesatu na některých programech jde časově přesně (např. Eurosport2 HD - tenis) a na některých je zvuk zpožděn (např. Filmbox extra HD. Nastavení zpoždění zvuku na TV nastaveno na 0 a s nastavením zpoždění zvuku jsem nemanipuloval. |
peti
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
RE: zpožďování zvukuMyslím si, že to nemá so satelitným prijímačom a TV nič spoločné. |
PeterHumax
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 6 324 |
![]() |
|
RE: zpožďování zvukuTaké jsem občas podobný jev zaznamenal. U mě stačilo přepnout jinam, a když jsem se vrátil, bylo to už OK.Většinou - nebo vždy- pouze na HD programech. Přišlo mi, jako kdyby procesor nestíhal. Obraz byl jakoby trhaný, a snažil se se zvukem srovnat. 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: zpožďování zvukuNěkdy je to i věc příslušné stanice. Třeba ČT1 má občas asynchronní přímé vstupy, někdy i studio, což kupodivu Nova nemá. Kdysi to způsobovala zvuková stopa AC3, na MP2 to nedělalo. V drtivé většině zvuk předbíhá obraz, proto je v nových tv a některých boxech zpožďovačka zvuku. TV by to měla umět, se svým tunerem sesynchronizovat sama, ale někdy jí to dělá potíže. Horší je to na spdif výstupu boxu. K Arivě jsem musel přikoupit, za dlouhý peníz, spdif zpožďovačku, protože zpoždění obrazu dělalo až 160ms. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
![]() |