Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Rozšíření paměti ram v pc

Stojim před rozhodnutím . Mám notase Dell Inspiron N411Z a má pamět ram 4GH s možností rozšířit na 8GH.Ptám se proto vás ...vyplatí se to? Procesor je Intel Core i3 2,3GH Dvoujádrový.Díky

koax
Registrace: 2/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rozšíření paměti ram v pc

Určitě ano.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

V dnešní době je 8 GB určitě dle mého názoru jistota a standard, nic tim nezkazíte a poznáte to. 16 GB je luxus a 32 GB - buď zbytečnost nebo musíte hrát hru, zároveň přitom stříhat video a pracovat ve Photoshopu, pak poznáte i rozdíl 16 vs 32 GB ;)

pflidr
Registrace: 12/2015

mám dell inspiron i7 a 8 gb ram. a chcelo by to viac.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Jo tak jdu do toho. Díky.

koax

Ale nezabudaj na pravidlo vsetky ram musia byt rovnake tj. vyrobca aj model. Inak sa to lepsie riesi ak je ram v celku

tondo6
Registrace: 6/2014

a pozor hlavně musíš mít nainstalovaný 64bit operační systém , jelikož 32bit neumí zpravovat více jak 4GB ram , takže by ti i 64GB v kompu bylo jako mercedes v garáži bez kol a benzínu ale máš ho že jo ;)

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

Na 64bit opravdu 8G by mělo být. Ale pozor, aby paměť měla stejné parametry jako původní. Díval jsem se u Kingston a Crucial a paměti, pro tento notebook, tam nemají. Zjistit tedy, jestli to náhodou není typ dual rank, to by byl problém. Single rank jsou plné obchody, ale sehnat DR - ty už se moc nevyrábějí.

konas
Registrace: 12/2014

to je spíše tak pěkně pohledat na aukru nebo bazošu

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom

Každopádně bych zavolal na technickou podporu Dell.

konas

Jo,jo zítra se kouknu na typ a výrobce . Je to 64b systém windows 8.1 pro

koax

Nemám čas to hledat, ale jestli jsou tam dva sloty pro sdram, stačila by sehnat jedna stejná 4G. Jenom z doslechu vím, že některé základní desky mají přizpůsobení pro DR i SR ale nevím, jestli to není jen teorie. Jde také o napájení, jsou sdram 1,5 a 1,35V. U SR to nevadí, vyrábějí se sdram typ L, a ty jsou na obě.
DR poznáš lehce, má čipy po obou stranách. A hned Ti bude jasné,že to nebude žádná brnkačka.

konas

Souhlasím s Konasem ve všem kromě poslední věty. Normálně vytáhneš ramku a podle typu eliminuješ zhruba z dvaceti typu na dva,tři modely a pokud máš někde prodejnu TS Bohemia tak není problém u nich danou paměť vyzkoušet neboj se že budou ramky rozbalené u nás to neřeší a třeba mě kupujícího neštve když je součástka rozbalená vím že to někomu pomohlo.

bbitom

koax

mám Lenovo X220 i5, dva sloty na RAM.
bola tam osadená pamäť 4GB - ono to nie je asi málo ale ak máš tisíc zabezpečení od nášho centrálneho IT, bitlocker a neviem čo ešte trvalo napr. otvorenie pdf prílohy z outlooku ca 20÷30sekund.
vybral som z iného NTB 8GB pamäť - úplne iný typ, taktovanie - zastrčil do X220. Úplne v pohode, písal 12GB a fičal jak blázen.
Ale bol som nenažraný a tak som kúpil párované 2x8GB a mám tam teraz 16GB.
rozdiel medzi 4GB a 12GB bol ako traktor a F1. Rozdiel medzi 12 a 16 prakticky nie je.
Tak skús kúpiť v alze 8GB, zastrč ju tam a uvidíš či to pôjde.
Pre istotu kúp takú čo má možnosť multi napájania (rozdielne napätia) toho by som sa bál aby som niečo neodfajčil.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Možná máš kliku. Bude tam shoda s Dell 14z. V PM máš odkaz na opravářský manuál.

konas

Jo, tak jsem našel u Kingstonů :
4GB Module - DDR3 1333MHz
Part Number: KTD-L3BS/4G
Specs: DDR3, 1333MHz, Non-ECC, CL9, 1R, X8, 1.5V, Unbuffered, SODIMM, 204-pin

konas

Dagy2

Bacha, nevíš, kolik RAM podporuje jeho deska.Kingston má jedinou varianu update 4G. Jestli má tři sloty, pak 3x4G by tam fičelo.

konas

http://eu.crucial.com/eur/en/compatible-upgrade-for//inspiron-14z-%28n411z%29

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Třeba si nainstaluj program Aida64, prý existuje nějaká lite free verze, ten Ti ukáže všechny parametry komponentů,(i klíče WIN) opiš všechny parametry paměti a hledej u prodejců. Určitě najdeš třeba Adata nebo i Kingston. Dagy2 má pravdu v tom, že lepší
paměť se přizpůsobí té horší, ale já to nemám rád, zvlášť když jsou stejné k dostání.

konas

bbitom

Vím, že v TS nějaké DR mají, ale sám jsem to nemusel řešit. Mám HP ProBook 450 G0 a tam to problém samozřejmě nebyl. Jen mi IT kamarádi kdysi vysvětlovali možné problémy s update pamětí. A ta n411z je na netu pěkně schovaná za 14z.

konas

Na beznou "kancelarskou" praci 4GB porad vcelku staci, vyrazne oziveni notasu spise prinese SSD disk, pokud ho tedy uz nemas. Tam se jedna o usetrene minuty cekani kazdy den.

Mikek
Registrace: 7/2011

@Mikek - dobrý nápad. Neza(nevhodné slovo)né HDD taky jde, ale s během času.... ;)

konas

SSD disk

Nase nove NTB maju SSD a 8GB RAM. Tato konfiguracia funguje vynikajuco pri starte kde moj 16GB s HDD startuje radove minuty a SSD sekundy.
Po nastartovani je to v opacnom garde. Zalezi podla mna od aplikacii ktore bezia. Pokial je mala RAM a bezi neustale swapovanie s bitlockerom tak SSD su vyhodene prachy,tot moja realna skusenost s dvomi inak identickymi Lenovami.
RAM je podstatne mensia investicia,moze odskusat a ked to nepomoze vratit. 4Gb je fakt malo.
Lenovo ma myslim pisane tiez podporu len 8GB ale 16 funguje realne.
Existuje za mensie peniaze ako prechod SHDD vraj to tiez urychli podstatne pristroj. Nemam skusenosti v NTB,pouzivam ho v supliku v technisate STC a tam rozdiel tazko poznat - 1TB HDD+64GB SSD.
Cena ako HDD

Dagy2

S tím swapováním máš pravdu. Mám doma jednu mrchu, od příbuzného, je to Acer netbook a Atomem a 1G RAM, a má to OS WIN7 starter. Uhoněnej hdd swapováním, od začátku to lezlo jak šnek ,a mám neblahý pocit, že to má DR sdram. Tohle bylo starý už když to vyrobili. Příbuzný by samozřejmě chtěl alespoň 2G RAM a nový disk a moje doporučení, aby to hodil po psovi a koupil si nějaký slušný repas za 6,5kolíku nějak nechce slyšet.

konas

chudák pes :)))

Dagy2

Ten příbuzný je chudák. Ale myšlenkový. Když mu jde jen o psací stoj, tak může mít repas HP EliteBook 2530p za 3300 peněz, a to je řada, na kterou je v Číně každý šroubek.

konas
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra