Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TechniStar SIR FastScan

Zdravím,chtěl bych se zeptat, zda jde vyřadit u tohoto přijímače z činnosti FastScan. Během několika let používání jinak spokojenost, ale seznam TV a R již obsazen 4000 kanálů většinou se opakujících.
Na stránkách Omko píší, že u tohoto přijímače vypnout FastScan nelze, takže jestli zde není někdo kdo si s tím nějak poradil. Za event radu děkuji

vafe07
Registrace: 3/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TechniStar SIR FastScan

V menu nastavit místo Astra23,5 - User. Pak manuálně dle TP naladit programy z družice "user".
Nebo: Menu - uspořádání programů TV - červeným tl. do kompletního (levého) seznamu - a vymazat všechny zbytečnosti... :)

Harnadek
Registrace: 6/2009

Hornadek

to vypadá slibně, ale raději se ještě zeptám. Mám E85 a 6x LNB. Jelikož nepotřebné programy se načítají i z ostatních satelitů, tak tento postup udělat / přejmenovat na na všech na "user" A potom už k tomu nebude docházet ? Díky

vafe07

vafe07

fastscan skylink je snáď vysielaný len cez TP na 23.5E aj keď tabuľka obsahuje programy aj z 19.2E.
Tak by malo stačiť vymeniť za usera len 23.5E.
Kompletný popis aj iných nastavení hľadaj guglom pod "Tipy a triky pre Technisaty".

Dagy2
Registrace: 11/2010

Pánové díky za rady. Zítra vyzkouším. vafe07

vafe07

ještě pro Dagy2

nejdříve jsem myslel, že se jedná o odkaz na stránky Omko, které znám. Ale na Tvém odkazu jsem se dočetl mnoho zajímavého a užitečného k TechniStar SIR. Takže vyzkouším i úpravu na zrychlení vypínání.
Díky moc vafe07

vafe07

vafe

keď som si nechal poslať súbor pre SIR od tej firmy ktorú neradno menovať, pochopil som prečo nie je ten súbor voľne stiahnuteľný ale len na poslanie na zadaný e-mail.
e-mail ktorý sa tam posiela je viac-menej výcuc z vlákna tipy a triky :)))
až na tip ako rýchlo vypnúť SIR-a :laughing:

Dagy2

@vafe07

V Tvém případě bohužel musíš začít vše od továrního nastavení-ano,je to nepříjemné,ale výsledek bude o to příjemnější.Všechny satelity v procesu ladění můžeš používat libovolně - kromě ASTRA3B a ASTRA1.Místo nich zvol nějaký USER satelit a nalaď z těchto požadovaných satelitů(tzn.USER satelitů) všechny požadované programy manuálně(samozřejmě každý nechtěný program po naladění odstraň z programového deníku,abys nezabíral zbytečně EPG flash).Programy ze všech ostatních satelitů pak nalaď manuálně(ano,je to sice zdlouhavá práce,ale je to přece jen pro nás fandy zábava,ne?).Jinak ti podvodníci z O.M.K.O.,kteří si přivlastnili cizí zkušenosti a snaží se je "přeprodávat" přes email návštěvníkům jejich webu,o SIRu možná vědí méně než jeho uživatelé.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

P.S. anebo se tváří,že o problémech ve firmware nevědí?Že,pane "SERVICECENTER"

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej

Tento přijímač používá paní domu, takže tam se o ladění hodně programů nejedná, tak to jí udělám dle vašich rad.
Já používám na lovení po orbitu Vantage 7100 s anténou 115 cm na rotátoru DG 3800.Svod 60 m Nordix CM 407.
Je dobré, že zde jsou ještě odborníci ochotní fundovaně poradit.
Ať se daří

vafe07

Tož jestli ten na Skylink skutečně skvělý přijímač používá manželka,klidně jí tam ten fastscan nech - ale na tom továrním nastavení trvám,klidně i dvakrát za sebou.S tím "znásobením" programů(což továrkem určitě odstraníš) jsem měl problémy taky,než jsem se SIRa naučil na rozdíl od soudruhů z OMKA prakticky používat - na Skylink programy je totiž jediný receiver,který se SIRem dá kvalitou obrazu ,použitým hardware a uživatelskými vlastnostmi srovnávat,a to je HUMAX5100S.Vše ostatní,co v Ostravě "certifikovali",je pouze "ŠMEJD IN ČINA".

táhlovej

Tak to je dobrá zpráva, že továrkem bych se zbavil toho"znásobení" a již by se nepřeplňoval seznam TV a R.
Původně jsem si naivně myslel, že bude nejlepší koupit tento přijímač přímo v jejich podnikové prodejně v Praze. Po dvou dnech se totálně odporoučel a v Brně když jsem jim závadu popsal řekli,atˇmi ho v prodejně vymění, že se jedná o větší závadu, že musí k výrobci. Tam dělali problémy tak jsem ho vrátil a koupil v .
jiném obchodě ještě levněji a mám pokoj od té doby.
Dokoukám koncert na ARTE HD a jdu do peří. Čau

vafe07

Co se rychlejšího vypínání týká stačí nastavit v menu-serv.nastavení---aktualizace firmware a programů vždy družici, kterou nemám na LNB...třeba Turksat :8) a vypínání pak bude vždy rychlejší.

Harnadek
Registrace: 6/2009

Harnadek

to je taky zajímavá informace, já jsem se domníval, že jakmile kliknu u položky servisní nastavení na OK,že si spustím servis. nastavení protože u některého přijímače to tak bylo a to bylo nepříjemné

vafe07

U TechniSatu SIR nejde vypnout FastScan? Tak to OMKO prodává jiné přijímače. Fast Scan- položka volitelná v MENU TechniSat SIR.

silesian
Registrace: 4/2011

Technisat Digit SIR alebo Technisat Technistar SIR?

Dagy2

Technisat Technistar SIR nemá urcite položku v menu vypnuti a zapnuti Fastscan Skylink. Je to ten Digit SIR. Tam ta moznost je.

HYPER

Jinak k tomu dlouhému vypinani. To zpusobuje jakmile jste pripojeni na druzici Astra 19,2E. Pokud je pouze jednoduche LNB a fixni parabola, tak se prijimac vypne normalne do 20s.

HYPER

Sorry hoši. Měl jsem na mysli TechniSat TechniBox SIR. TechniStar? Mno, už rok jsem tento přijímač neviděl, ale ... není to náhodou někde v MENU, kde je nastavení transpodérů? U každého SkyLink přijímače jde možnost FastScan nastavit. :-/

silesian
Registrace: 4/2011

Hm dokonca Technibox, takže Disipia či čo to bolo.
Nie, u Technistar SIR sa nedá v menu vypnúť FastScan. Je potrebná finta kolegu táhlovej

Dagy2

omko

pokud si nekoupíš u nich předražený výrobek nemáš nárok na info o nějakém přijímači,a pokud zakoupíš u nich a dotazuješ se na nějaký výrobek tak se nestačíš divit co dostaneš za odpověď.
Např:nejde mi to a toto-odpověď-nám to funguje, hledejte na intrenetu nebo na forech.Nestačím se divit a ptám se-to myslíte vážně?Arogantní odpověď-máme tady dalšího zákazníka a nemáme čas-hledejte na internetu.
Bohužel to tak je a nikdy na omku už nenakoupím.

slávista

slávista

bohužel. máš plnú pravdu. Korunou je DO za 999Kč, ktoré v PL stojí 8EUR.
Na šťastie to istia nemecké a rakúske e-shopy s cenami 30% nižšie a s istotou, že nekúpim nejakú internacionálnu verziu na ktorú nie je za chvíľu žiadna podpora.

Dagy2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra