![]() |
|
TechniStar SIR FastScanZdravím,chtěl bych se zeptat, zda jde vyřadit u tohoto přijímače z činnosti FastScan. Během několika let používání jinak spokojenost, ale seznam TV a R již obsazen 4000 kanálů většinou se opakujících.Na stránkách Omko píší, že u tohoto přijímače vypnout FastScan nelze, takže jestli zde není někdo kdo si s tím nějak poradil. Za event radu děkuji |
vafe07
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 112 |
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanV menu nastavit místo Astra23,5 - User. Pak manuálně dle TP naladit programy z družice "user".Nebo: Menu - uspořádání programů TV - červeným tl. do kompletního (levého) seznamu - a vymazat všechny zbytečnosti... :) |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
Hornadekto vypadá slibně, ale raději se ještě zeptám. Mám E85 a 6x LNB. Jelikož nepotřebné programy se načítají i z ostatních satelitů, tak tento postup udělat / přejmenovat na na všech na "user" A potom už k tomu nebude docházet ? Díky |
vafe07
![]() |
|
vafe07fastscan skylink je snáď vysielaný len cez TP na 23.5E aj keď tabuľka obsahuje programy aj z 19.2E.Tak by malo stačiť vymeniť za usera len 23.5E. Kompletný popis aj iných nastavení hľadaj guglom pod "Tipy a triky pre Technisaty". |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanPánové díky za rady. Zítra vyzkouším. vafe07 |
vafe07
![]() |
|
ještě pro Dagy2nejdříve jsem myslel, že se jedná o odkaz na stránky Omko, které znám. Ale na Tvém odkazu jsem se dočetl mnoho zajímavého a užitečného k TechniStar SIR. Takže vyzkouším i úpravu na zrychlení vypínání.Díky moc vafe07 |
vafe07
![]() |
|
vafekeď som si nechal poslať súbor pre SIR od tej firmy ktorú neradno menovať, pochopil som prečo nie je ten súbor voľne stiahnuteľný ale len na poslanie na zadaný e-mail.e-mail ktorý sa tam posiela je viac-menej výcuc z vlákna tipy a triky ![]() až na tip ako rýchlo vypnúť SIR-a ![]() |
Dagy2
![]() |
|
@vafe07V Tvém případě bohužel musíš začít vše od továrního nastavení-ano,je to nepříjemné,ale výsledek bude o to příjemnější.Všechny satelity v procesu ladění můžeš používat libovolně - kromě ASTRA3B a ASTRA1.Místo nich zvol nějaký USER satelit a nalaď z těchto požadovaných satelitů(tzn.USER satelitů) všechny požadované programy manuálně(samozřejmě každý nechtěný program po naladění odstraň z programového deníku,abys nezabíral zbytečně EPG flash).Programy ze všech ostatních satelitů pak nalaď manuálně(ano,je to sice zdlouhavá práce,ale je to přece jen pro nás fandy zábava,ne?).Jinak ti podvodníci z O.M.K.O.,kteří si přivlastnili cizí zkušenosti a snaží se je "přeprodávat" přes email návštěvníkům jejich webu,o SIRu možná vědí méně než jeho uživatelé.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanP.S. anebo se tváří,že o problémech ve firmware nevědí?Že,pane "SERVICECENTER"Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanTento přijímač používá paní domu, takže tam se o ladění hodně programů nejedná, tak to jí udělám dle vašich rad.Já používám na lovení po orbitu Vantage 7100 s anténou 115 cm na rotátoru DG 3800.Svod 60 m Nordix CM 407. Je dobré, že zde jsou ještě odborníci ochotní fundovaně poradit. Ať se daří |
vafe07
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanTož jestli ten na Skylink skutečně skvělý přijímač používá manželka,klidně jí tam ten fastscan nech - ale na tom továrním nastavení trvám,klidně i dvakrát za sebou.S tím "znásobením" programů(což továrkem určitě odstraníš) jsem měl problémy taky,než jsem se SIRa naučil na rozdíl od soudruhů z OMKA prakticky používat - na Skylink programy je totiž jediný receiver,který se SIRem dá kvalitou obrazu ,použitým hardware a uživatelskými vlastnostmi srovnávat,a to je HUMAX5100S.Vše ostatní,co v Ostravě "certifikovali",je pouze "ŠMEJD IN ČINA".Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanTak to je dobrá zpráva, že továrkem bych se zbavil toho"znásobení" a již by se nepřeplňoval seznam TV a R.Původně jsem si naivně myslel, že bude nejlepší koupit tento přijímač přímo v jejich podnikové prodejně v Praze. Po dvou dnech se totálně odporoučel a v Brně když jsem jim závadu popsal řekli,atˇmi ho v prodejně vymění, že se jedná o větší závadu, že musí k výrobci. Tam dělali problémy tak jsem ho vrátil a koupil v . jiném obchodě ještě levněji a mám pokoj od té doby. Dokoukám koncert na ARTE HD a jdu do peří. Čau |
vafe07
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanCo se rychlejšího vypínání týká stačí nastavit v menu-serv.nastavení---aktualizace firmware a programů vždy družici, kterou nemám na LNB...třeba Turksat![]() |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
Harnadekto je taky zajímavá informace, já jsem se domníval, že jakmile kliknu u položky servisní nastavení na OK,že si spustím servis. nastavení protože u některého přijímače to tak bylo a to bylo nepříjemné |
vafe07
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanU TechniSatu SIR nejde vypnout FastScan? Tak to OMKO prodává jiné přijímače. Fast Scan- položka volitelná v MENU TechniSat SIR. |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanTechnisat Digit SIR alebo Technisat Technistar SIR? |
Dagy2
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanTechnisat Technistar SIR nemá urcite položku v menu vypnuti a zapnuti Fastscan Skylink. Je to ten Digit SIR. Tam ta moznost je. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanJinak k tomu dlouhému vypinani. To zpusobuje jakmile jste pripojeni na druzici Astra 19,2E. Pokud je pouze jednoduche LNB a fixni parabola, tak se prijimac vypne normalne do 20s. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanSorry hoši. Měl jsem na mysli TechniSat TechniBox SIR. TechniStar? Mno, už rok jsem tento přijímač neviděl, ale ... není to náhodou někde v MENU, kde je nastavení transpodérů? U každého SkyLink přijímače jde možnost FastScan nastavit.![]() |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
RE: TechniStar SIR FastScanHm dokonca Technibox, takže Disipia či čo to bolo.Nie, u Technistar SIR sa nedá v menu vypnúť FastScan. Je potrebná finta kolegu táhlovej |
Dagy2
![]() |
|
omkopokud si nekoupíš u nich předražený výrobek nemáš nárok na info o nějakém přijímači,a pokud zakoupíš u nich a dotazuješ se na nějaký výrobek tak se nestačíš divit co dostaneš za odpověď.Např:nejde mi to a toto-odpověď-nám to funguje, hledejte na intrenetu nebo na forech.Nestačím se divit a ptám se-to myslíte vážně?Arogantní odpověď-máme tady dalšího zákazníka a nemáme čas-hledejte na internetu. Bohužel to tak je a nikdy na omku už nenakoupím. |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
slávistabohužel. máš plnú pravdu. Korunou je DO za 999Kč, ktoré v PL stojí 8EUR.Na šťastie to istia nemecké a rakúske e-shopy s cenami 30% nižšie a s istotou, že nekúpim nejakú internacionálnu verziu na ktorú nie je za chvíľu žiadna podpora. |
Dagy2
![]() |
|
![]() |