![]() |
|
Držák na balkónPotřeboval by jsem instalovat 80ku parabolu na kulaté zábradlí (cca 70mm průměr). Parabola bude na držák přibližně v pravém uhlu. Mohl by mi někdo poradit, jak dlouhý držák na balkón budu potřebovat? Myslíte, že 50cm bude stačit? |
lajči
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
RE: Držák na balkónPřibližně ano...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
no abykaždé místo na parabole vidělo na družici![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Držák na balkónDík. Jsem zvažoval i 40cm z důvodu stability, no asi by to bylo natěsno. |
lajči
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
RE: Držák na balkónZáleží od orientácie balkónu na svetové strany a družice, ktorú chceš prijímať. Ak máš balkón na sever, nepomôže ani 100 cm, ak máš balkón na juh (resp. na smer družice), stačí Ti aj 10 cm držiak. Treba to skutočne zvážiť kvôli stabilite, ale aj dosahu na plochu paraboly v prípade potrebného zásahu (výmena LNB, ometanie ťažkého snehu). Zbytočný nápor vetra pri príliš dlhom držiaku môže poškodiť balkón a rozštelovať nasmerovanie paraboly. Vyber si aspoň 2 držiaky, povedzme 20cm a 40cm, tých pár drobných, čo investuješ do držiaka navyše, Ti môže usporiť dosť starostí v budúcnosti ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
lajčitřeba i míň,pokud splníš podmínku12.01.2016, 21:10.13 ![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
koukni nadishpointer a bude jasno![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Držák na balkónMám 50 cm držák na balkón, ten, co má svírání na kulatý profil. Parabolu mám 85 cm. Vodorovné zábradlí balkonu mám ale ploché, široké cca 5 cm o síle asi 4 mm. Přidělal jsem to tedy blízko svislého sloupku, na kterém je přivařeno, kde je pevné a nevibruje ani pomocí efektu páky z držáku. Do držáku jsem na obou stranách flexou vybrousil žlábek asi 5 mm hluboký, aby zapadl okolo zábradlí. No a nic se nehne a drží to jak přibité už pár let navzdory všem větrům apod. Tedy na kulatině i 50 cm bude držet parádně :) |
pflidr
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 130 |
![]() |
|
RE: Držák na balkónSatfinder v mobilu se mě zdá lepší. On ale už ví, jak bude parabola namířená. Proto mu nějakých 20 cm stačit nebude. Kup klidně těch 50 cm, samotný držák je dostatečně stabilní. Používám i 70 cm a bez problému. |
elektrokol
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 150 |
![]() |
|
elektrokolněkoho mě připomínáš,mýlím se???![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
lajčipozor na to, ak má dom šikmú strechu. Dlhší výložník, väčšie riziko spadnutej lavíny zo strechy. Pád väčšieho množstva snehu nenávratne anténu zničí - aj keď to bude ohnutie ktoré okom možno ani neuvidíš |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Držák na balkónnejde ani tak o délku, ale provedení uchycení na zábradlí. Nejstabilnější je žárový Zn výpalek se zuby do průměru zábradlí 90mm a délky 200/350/500/700 mm s obchodním označením DAWIS. Tažené uchycení jsou nestabilní. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
![]() |