Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Stará paraola a LNB

Našel jsem po původním majiteli domu v křoví starou parabolu DIGI 80 s LNB. Ležela tam minimálně rok. Než ji vyhodím, tak ji zkusím. Upevnil jsem ji na stojanu pro slunečník a náhodně trefil Astru 19,2E a světe div se, vše jede. Pootočil a najednou Eutelsat 16E a na 12,574/V 6000 3/4 DVB-S2 dokonce jde Alpha Omega TV i West TV. Máte také někdo takové zkušenosti s odolností a výdrží starých křápů? :O

ja987
Registrace: 1/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Stará paraola a LNB

Buď rád, že to funguje a používaj ju so spokojnosťou. Len to pripevni niekde inde ;)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

no jasan, nechápu proč by neměla fungovat, mám na střeše parabolu cca deset let a ani o ní nevím jede vše jak z praku.

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

Stará paraola a LNB

To byla jen zkouška funkčnosti. Free i Sky mám upevněné řádně. Jen tak pro zajímavost, že ten křáp "bere" i TP na které je doporučená 100 cm Parabola. Ošetřím a uložím ji na půdě jako rezervu, co kdyby..

ja987

Wozi

Na střeše je to něco jiného, než v křoví a v hlíně. Tam to větřík osuší.

ja987

ja987

tak to máš dobrý já mám 85 od Mascomu co byla kdysy na Multichoice
16e jen některý tp většina out i borec profík z profiměřákem nic nenastavil víc dal jsem 100/90 a už to jede i bez měřáku tak nevím proč ta parabola nejde nastavit na 16e a ještě mi řekl že není vhodná na 16e ta 85cm.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

Kovosat

Mě už jede parabola 25 let s původním nátěrem a pozinkováním, jen před 4 lety jsem měnil LNB, ne že by nefungoval, ale nestačil rozsah. Z dnešního pohledu těžko představitelné, zřejmě ji odkáži dalším generacím.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Mozno dakedy robili vylisky tanierov preciznejsie ako teraz, najma u roznych noname. V podstate pokial nie je nejak deformovana, nie je dovod, preco by nesla. Zub casu tomu neskodi. Maximalne postaci smirgel a farba a je zasa ako nova.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Stará parabola

Měnil jsem parabola po 15.letech počítám,že by v pohodě vydržela ještě dalších 5 let bez ztráty kytičky,začal se ale na ní dělat takový nevzhledný rezatý povlak.Další parabola už po 8 letech chytá rez,takže na jaře jí vyměním.

a2580123a
Registrace: 10/2014

já to vlákno nechápu jako proč by to nemělo jet na starou parabolu , jo kdybys našel starý hrnec v rybníku tak to bych se pak možná divil že to nefacha ;P

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

bbitom

Proč jsem to sem dával? Nemohu kopírovat přípěvky - to bych porušil pravidla, takže si přečti můj druhý příspěvek ve 13:09.12. Tam odpověď na tvou otázku najdeš. A pak si přečti poslední otázku mého prvního příspěvku. Možná, že to vlákno pak pochopíš.
A taky jsem to sem dal jako oddech, aby už trochu nastal klid, protože těch invektiv a napadání jednoho druhým, za těch pár dnů, co jsem tady, mám opravdu plné cvičky.

ja987

ja987

Bohužiaľ tu je to tak. Nečuduj sa, zvykaj si. Niektorý potrebujú sa prezentovať. Prezentovať svoje pseudo znalosti, čo si vygooglili. Ako som Ti v mojom príspevku písal. Ak to funguje, používaj ju k spokojnosti. To je všetko.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

RE: stará

paraola , pardon, to je překlep. Správně je parabola a tímto se všem veřejně a pokorně za něj omlouvám. Bbitom bohužel zahnul nit vlákna někam za roh. Na to, jestli někdo vlákno chápe, nebo ne, jsem se neptal a ani mne to nezajímá. Zajímalo mne, jaký je váš názor na to, že staré, ještě poctivě vyrobené věci jsou funkčnější a trvanlivější, než dnešní fušersky sekané napodobeniny. Ta parabola daleko od rezavého hrnce nemá. Zrenovuji ji, odrezím, nastříknu a uložím pro zálohu.

ja987

Stará paraola - renovace

Chtěl bych se ještě zeptat, když ji budu stříkat, zda klasickou syntetickou barvou, nebo zda bude mít nějaký vliv pro lepší odraz, když ji stříknu barvou hliníkovou? Nevím, neznám.

ja987

Stará paraola - renovace

Od druhu použitého náteru - na jeho farebnosti nezáleží! To skôr môže robiť problém lesklosť náteru! Odporúča sa použiť farbu, ktorá po zaschnutí zostáva matná! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

ja987

hochu tak na to si tady zvykni až tady budeš deset let tak budeš šedivý i na pytlu :laughing:

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

mmiriboy

děuji, takže hliník ne, ale asi syntetiku, či vodouředitelný mat na poctivě připravenou základovku.

ja987

ja987

Nechci brzdit tvé nadšení ze staré paraboly digi 80 (jeden typ který kdysi montovali byl celkem slušný), ale TP 12,574/V na 16e ti fungoval hlavně proto, že tato frekvence ve stejné polarizaci není obsazena na sousedních 19e a 13e. Zkus některé jiné TP které svítí zároveň ze sousedních pozic 19e nebo 13e, třeba 11,595/V, a uvidíš, že žádný zázrak jménem digi80 se nekoná ;)

lance
Registrace: 10/2008

lance

Všechny volné TP jdou. Není to sice 100%Q, ale nekostičkujou, nesekaj se.

ja987

ja987

Syntetika,to je tak na rok.Chápu tě,chceš,aby to dobře vypadalo,ale vyhodíš prachy oknem.

moki
Registrace: 10/2009

moki

tak dvousložkovou epoxidovou?

ja987

ja987

Bojovat proti rzi je jako bojovat u Stalingradu. :))) .Epoxid ti nepomůže,ten nemůžeš dát na sluníčko.Problém je v tom,že neexistuje levné řešení a drahé řešení převýší cenu celé paraboly.Ani to drahé řešení (kvalitní antikorozní základ,nejlépe by byl nějaký suřík,který se už bohužel neprodává) není dlouhodobá výhra.Pokud na to máš pořád chuť,tak zkus sehnat suřík,což je zatím nejlepší inhibitor koroze a namíchej si základ.Pak bych to nastříkal nějakým autolakem.

moki
Registrace: 10/2009

moki

Nářadí na mechanické odstranění koroze, odrezol i suřík mám, díky, za radu, jdu do toho.

ja987

@ ja987

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=45417&highlight=n%E1t%ECr
R^ :laughing: R^

kokun
Registrace: 5/2015

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra