![]() |
|
Anomálie dreamboxu 8000Dobrý den. Mám problém který mi hlava nebere.Dreambox když je v Česku připojen mi jede jak švýcarské hodinky ale když jsem ho vzal do zahraničí, konkrétně do Rakouska, tak mi porad box zamrzne, obraz se zastaví a jen zvuk jde. Signál je na 90%.dela to někdy po minutě někdy po pěti. Perlička je ze když kabel od antény dám do TV se satelitním tunerem tak vše je ok. Takže... V Čechách vše ok ale tady mi porad zamrzne. Pomůže jen zadní vypínač. Lnb nové, kabel taky.... Pomůže mi někdo jak to vyřešit? Díky. |
gionni
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 108 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Za večer se to 3x zasekla a samo restartovalo takže zatím problém trvá. |
gionni
![]() |
|
gionnijak dlouho byl mimo provoz??,že by zdroj??za studena??![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
Ještě dodatekzlobí to i na čt24??![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Byl jsem v Čechách 5 dnů a v kuse to jelo na skousku ale jak jsem přijel sem tak to zlobí. Extra jsem koupil kabel nový, lnb. Mimo byl asi 2 dny... Mimo provoz. |
gionni
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Jestli to zlobí jenom při sledování ct24 nebo jiným volných programech, tak to nevím. Tak dlouho jsem nesledoval uvedeny program. Vyzkouším. |
gionni
![]() |
|
gionnidobře,ozvi se![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Tak se ozývám... Mrzne také. Připadá mi jako by bylo něco s kartou, zápisy nebo co. Fakt už nevím. Pouhá změna země to přece nemůže způsobovat.Jednoduše zamrzne a konec. Pak jen že zadu spustit odznovu. |
gionni
![]() |
|
gionnino tak kartu klidně vyndej,čt24 jede bez ní,spíš to typuji na železo,koukni na zdroj![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Zdroj? V boxu? Ale ja jsem číšník. O elektrice vím jen že kope. To asi nebude dobrý nápad..![]() ![]() ![]() |
gionni
![]() |
|
gionnitak musíš říct někomu z hostů![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Noooo dobrý nápad. Jak může daný problém způsobovat zdroj?? Box je pořád pod napetim , Nevypina se do tmy. Displej svítí nadále. |
gionni
![]() |
|
Anomálie dreamboxu 8000Ja si myslím, že buď je problém s tým chýbajúcim net pripojením, alebo - čo sa mi zdá viac pravdepodobné, tak problém je v nastavení paraboly, resp. nikde tu napíšeš, že čo máš vlastne na parabole, klasické LNB, či monoblock - to aby si mohol prijímať okrem Astry 23,5E aj Astru 19,2E z nemeckými programami?! Pri použití monoblocku môže robiť problém napr. nastavenie diseqc povelov v menu stb - totižto v E2 sa dajú tieto povely nastaviť dvomi spôsobmi! Jeden je - jednoduché nastavenie, v ktorom priraďuješ pre jednotlivé sat pozície povely A, B, až C a D. A to druhé nastavenie je rozšírené - v ňom nastavuješ v protokole 1.0 povely AA, AB, až BA a BB!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
gionniprečo by preboha mal SAT prijímač zamrznúť keď vypadne signál z paraboly?prečo by mal preboha box zamrznúť keď vypadne zápis na kartu? Ma linuxáci ťažko udivujete z času na čas. To nemyslíte vážne. Koľko trápnych rečí je tu vždy na iné typy prijímačov a potom na vlajkovej lodi linuxu tvrdíte - skiny, malá parabola, zápisy na kartu. No ďakujem pekne ak by to tak bolo. gionni, ja si amatérsky myslím, že tvoj problém je naozaj v napájacej sieti. Aký rozvod máš doma v česku? "dvojvodičový podľa noriem ČSSR", t.j. PEN vodič do zásuvky a tam "rozdvojený" na kolík a jednu zdierku? aký rozvod máš v rakúsku? zrejme trojvodič a nejakú nadprúdovú ochranu v domovej alebo bytovej skrini? píšeš že o elektrike moc nevieš ale skús to zistiť - tú dvojvodičovú poznáš keď dáš doma dekel zo zásuvky dolu. aký TV je k tomu DM pripojený v ČR a rakúsku? Majú oba identické zástrčky? (2 alebo 3 vodičovú) skúšačkou môžeš ešte vyskúšať v ktorej zdierke je fáza v ČR a v rakúsku - síce sa tu minule všetci smiali, že MUSÍ byť na rovnakej strane. Samozrejme že nemusí. Potom tvoj problém je v zemnej sľučke o ktorej sa tu písalo niekedy 2x mesačne - TV-HDMI-SAT. Poradil by som ti ako to odstrániť, ale keĎže elektrike nerozumieš radil by som ako porušiť bezpečnostné normy čo by bolo skutočne životu nebezpečné. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
gionni P.S.ešte skús zmerať napájacie napätie doma a v rakúsku. Môže sa líšiť kľudne o 20V aj viac ak si niekde na horskej chate v rakúsku. A potom by to mohol byť ten napájač, ktorý už balansuje na hrane vstupného napätia (kondíky a pod. ako ti radili tu predo mnou)Ak to doma ide bez mrznutia, nevidím dôvod problému v sw inak by som musel konštatovať že je to krám a to by som si o DM nikdy nedovolil. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Takyto problem som mal aj ja. Problem bude v elektroinstalacii v rakusku niektorej zasuvke na 240V je uvolneny kabel. Prekontrolavat treba vsetky kable a dotiahnut. Alebo moze byt este jedna vec ze sa biju navzajom dve zeme. Vyskusal by som vybrat zemniaci kolik v predlzovacke a tak zapnut vsetky zariadenia TV aj satelit. Ked je uvolneny kabel v zasuvke a ako pan vravi ze pracuje nijakej restavracii zapnu nikaky spotrebic a napetie klesne a zacne hned blbnut satelit. |
mjozef
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Ja děkuji prozatím všem co se připojili do diskuze. Prozkoumam vše na co jste upozorňovali. Jen teď makam, čiže později.Připojen je TV značky Samsung. Bydlím v samostatném domě, který není nějak propojen s jiným objektem. Opravdu díky za vaši účast v probíhající diskusi. Budu informovat o změnách |
gionni
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000...... Nerozumím, jaký má stav elektriky vliv na to vše, když i po zamrznutí boxu přední displej svítí, ventilátor se točí...To je jen ma úvaha.. |
gionni
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Myslím si že box nezamrzne když jde zvuk dál |
georg11
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 138 |
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000gionni nezkoušel jsi to připojit na jinou televizy, nebo si vozíš do Rakouska i tu "českou" ? |
georg11
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000jemu nieze mrzne prijmac ale mu spadne signal na satelite a vtedy prestane ist obraz. |
mjozef
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000A prepinat programy ti jde kdyz zamrzne a jde jen zvuk? Display reaguje? |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
mjozefKdyž mu vypadne signál tak zvuk jde dál ?? |
georg11
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Telka je porad stejná, když to zamrzne tak nejde nic dělat, na dálkové nereaguje, displej svítí, i když sporadicky jednou z 10 zamrznutí to restartuje.A signál mám pořád silný, tudíž nevím jak je myšleno že spadne signal |
gionni
![]() |
|
To gionniA čo tak skúsiť preflashovať na Iný Image?Skúsil si to,asi nie?Ja by som to určite urobil,lebo niektoré Image to môžu robiť,tak ako to popisuješ.Vieš je to divná záhada,takto sa dobrý STB nespráva,môže biť aj chyba v zdrojovej časti,ale nič pre kontrolu laikom,zistí len,že to poriadne kope.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Anomálie dreamboxu 8000Asi to budu muset udělat, jen si musím vybaviť jak se to dělá, jak to propojit. Už jsem to dlouho nedelal |
gionni
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
![]() |