Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

2 platformy na 1 TV

Předem podotýkám, že můj dotaz může být pro některé nejapný:
Dnes existují mobily na 2 simkarty. Existuje CAM nebo redukce na 2 dekódovací karty, který se zasune do CI slotu v TV se SAT tunerem? Vím, že STB se čtečkou + CI slotem existují (např. 8250+).

ja987
Registrace: 1/2016
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 2 platformy na 1 TV

Proč mu nikdo ze zdejších "odborníků" nenapíšete, že mu dvojitý modul nevyřeší příjem ze dvou satelitů?

Tondach
Registrace: 3/2004

ja987

mikek toho ještě hodně neviděl a nevyzkoušel.
Sám jsi zjistil - oba tvoje single moduly mají kdejakou certifikaci a ani jeden nejede s oběma kartami se stejným kódováním (irdeto) dobře.

A teď si představ twinmodul - TV musí ošahat jednu kartu, pokud to nejede tak zkusit druhou.
A teď ještě lepší případ - představ si, že tam strčíš dvě stejné karty, protože máme třeba již televize se dvěmi tunery. Tohle bude mít problém i kdejaký linux přijímač.
Dám krk na to, že to slušně nepojede. Proto již také je problém koupit twinmodul nový (CRW se dělali a fungovali běžně). Mám jeden delta cam, poslední, který byl na německém "aukru".
Pojede to tak, že třeba 2x v pohodě pak přepneš a zamrzne TV. vytáhnout ze zásuvky, zapnout, přepnout a zase třeba až po další přepnutí v pohodě. Pak zamrzne modul, budeš ho muset vytáhnout, resetnout TV atd. Pokud to někomu stačí tak "pojede" kterýkoli ze zde uvedených modulů.

diablo a ještě k tomu twin v TV silně pochybuju.
kdysi jsem chtěl koupit zde nabízený klonovací krabičku, sám prodejce mne od ní odradil. a to jsem chtěl jednoduchou ne twin. Proč je tedy prodává mi nevysvětlil.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@ja987

Stačí jen logicky dedukovat - kdyby takový modul existoval,tak by ho s touto funkcionalitou(patřičně prezentovanou a vychvalovanou) určitě specializované firmy v ČR nabízely.A uvědom si ještě jednu věc - žádný z výrobců TV neprošel se svou,byť sebekvalitnější TV,certifikačním procesem u SKYLINKu - na rozdíl od sat. receiverů !!! I když o jejich kvalitách(těch certifikovaných receiverů) lze až na pár vyjímek s úspěchem pochybovat).Čímž bych zdovolením tuto,již zbytečnou,debatu ukončil konstatováním - řešením je používání pečlivě zvoleného satelitního receiveru.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

Dagy2: R^

silesian
Registrace: 4/2011

táhlovej

Ty me opravdu bavis. Napred tvrdis, ze je potreba CI+, coz ma uz mnoho let uplne kazde zarizeni s CI slotem. Ted jsi zase otocil a tvrdis, ze je potreba certifikace Skylinku, coz je jeste dvojnasobne vetsi nesmysl. CI+ je alespon mezinarodne zavedeny standard, certifikace Skylinku znamena, ze vyrobce STB zaplatil Skylinku za to, ze bude prodavat jeho pristroj. To neni potreba vubec na nic. Nekdy si rikam, jestli je toto porad jeste odpodne forum.

Mikek
Registrace: 7/2011

@Mikek

"žádný z výrobců TV neprošel se svou,byť sebekvalitnější TV,certifikačním procesem u SKYLINKu - na rozdíl od sat. receiverů !!! I když o jejich kvalitách(těch certifikovaných receiverů) lze až na pár vyjímek s úspěchem pochybovat)." - co Ti připadá neodpovědného na tomto tvrzení?
O potřebě CI+ nebo certifikace nemá smysl debatovat,protože takový modul,který by byl schopen obsloužit požadované karty stejně neexistuje!!!
Jinak od začátku diskuze doporučuji řešit problém nákupem vhodně zvoleného sat.receiveru - krom toho já řešení znám a souběžný provoz obou těchto karet v sat.receiveru mám odzkoušený.Čímž již mé vystupování v této diskuzi definitivně končím.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

deltacam

http://www.olmi.tv/d/cam-deltacam-twin-1000191/

8K TV LG 65QNED993PB,100Hz,DVB-C

Marko337
Registrace: 1/2015

závěr

Děkuji všem za příspěvky. Je mi tedy jasné, že v 21. století není můj požadavek zatím kvalitně řešitelný, ale jsme o kousek dál, než když na TV REKORD vyrobený v SSSR jsem díky cca 3m dipólu na střeše sledoval jediný program.

Znamená to koupit STB Amiko 8250+ vyzkoušet který CAM v něm na jakou kartu půjde v pohodě a druhou kartu dát do čtečky a na stolku mít 3 ovladače pro TV, STB a dom kino. Počkám ale ještě, s jakým balíkem přijde Flix TV, zda nabídne za slušnou cenu skladbu programů, které chci sledovat. :)

ja987
Registrace: 1/2016

Jednoho providera můžeš přijímat v TV i nadále, druhýho přes externí přijímač. A tvůj požadavek je natolik atypickej, že se jím žádnej výrobce prostě nezabývá. Kdysi byly televizory se dvěma CI sloty, ale nijak závratnej prodejní úspěch se nekonal, spíš to leželo na pultech bez zájmu kupujících.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldaS

TV se dvema CI sloty jsou naprosto bezna vec i dnes. Vsechny vyssi rady Samsungu napriklad maj dva tunery a dva CI sloty.

Mikek
Registrace: 7/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra