Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

TV pre rodičov

Potrebujem vybrať TV s uhlopriečkou 100cm. Požiadavky sú ako vždy, prijateľná cena (cca. do 350e), Full HD, min 100Hz, nízka spotreba, prehľadné ovládanie. Nepotrebujem SMART TV, prehliadače a iné zbytočnosti, rodičia to nikdy nevyužijú. Bude to len zobrazovadlo na káblovku UPC, pričom majú nejaký vlastný box s kartou a HDMI výstupom.

Je mi jasné, že pri lacných TV je ťažké hľadať kvalitu a spoľahlivosť, ale určite tu niekto má skúsenosť s niečím osvedčeným, alebo čomu sa zdaleka vyhnúť. Zbežne by som vybral niečo takéto:
40 "Panasonic TX-40C300E
40" Thomson 40FA3113
40" Sony Bravia KDL-40R474 (v Alze je nejaká rozbalená za 323e)

Prosím o nejaké tipy. Vopred ďakujem :)

PetoBB
Registrace: 3/2014
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60
Odpověď v diskusním vlákně

celkem slušný

bezproblémový Finlux ,to zas bude vlákno
R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: TV pre rodičov

Sencor,chang...,orava

tomko
Registrace: 1/2006

Ber Panáka jednoduchá tv bohatě jim bude stačit.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

@PetoBB

Dovoluji si tipnout, že ani jeden z Tebou vybraných není 100Hz - nedej na marketingové žvásty - koukni třeba sem: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1703&t=1241907

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

Samsung UE40J6272

bretah
Registrace: 9/2012

v této velikosti jsou 100Hz opravdu asi jen 4 typy - u všech ovšem budeš muset přitlačit na peněženku:

ten od bretaha
LG LF652V (IPS)
Sony W80xC (VA)
a tuším ještě nějaký Philps a toť asi tak vše

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal

Na tom odkaze co jsem dal je toho popsáno spousty a podobných požadavků mraky - stačí jen si to přečíst a máš to...

Jackal

Ok, budem to študovať, zatiaľ ďakujem za všetko!

PetoBB

@pierr

Zdar,je to mymo mýsu,ovšem jednu ťafku ,jsem u této značky TV (FINLUX), zažil - v DVB-S.Opakuji,je to vláknově mymo mýsu-jednalo se tehdy o SAT příjem...Vše se pos*ralo,domr*dalo a zku*rvilo s tím,že SKYLINK musel být na DisEQC "B" :)) .Jelikož jsem tyto splantané chu*jopletoviny nevěděl,(protože cca 22 ks těchto TV si zakoupil majitel hotelu),poměrně kvalitně,jsem si zaškodil.Závěr: FINLUX byla,je a bude firma,která má zkušenosti se SAT příjmem, umí tedy implementovat tyto zkušenosti do svých TV (přenos settingu přes USB...).Ovšem patrně na popud poplantaného SKYLINKU,zrobila jakésik "READY".Výsledek byl ten,že kdo měl SKYLINK na DiseQC "A",nebyl informován,byl v pérdeli,pane hrábje.

hdpe
Registrace: 11/2007

pane hrábě,

stačí ve finluxu jen vypnout automatiku a seš z té "gluteus maximus" venku.Ovšem ten neumětel,který dnes dává A3 na první port,by zasloužit nakopat do poslanecké sněmovny.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

hdpe

stačí napsat dodavateli,seting upraví,stáhneš a jedeš,už jsem to takto taky řešil,jistě to jde normálně naladit i bez toho a pak si nastavení stáhnout na flashku,ale kdo by se s tím cacal R^ :laughing: R^

pierrepetr

táhlovej

na hotelu není nic jednoduššího,než to přehodit venku,monoblock tam nebude, tak na multiR^ :laughing: R^

pierrepetr

@Táhlovej

Zdar,jednoduše Ti sdělím,že rozvod přes multiswitch 26 portů ,byl na rozestavěném hotelu ralizován v r.2011 - 23,5 ˇ"A" ,19,2ˇE "B" - je na tom snad cokoliv špatného?Majitel koupil televize v r.2015 - Jak jsem glosoval,nezajímají mne jakésik splantaniny výrobce...,které neuvede zřetelně v manuálu,že?Ano po zjištění stavu vezdejšího "jedeš" jak fýk :)) .

hdpe

@hdpe

to bys musel taky za "splantaninu" považovat všechny verze firmware některých(radši nejmenuji kterých) sat.reciverů a vynadat výrobcům všech LNB monoblok(kromě černých INVERTO).

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej

Tak na kabel od UPC stačí HYUNDAY LED. To sežere všecho a obraz bez problémová omalovánka a to se hodně lidem líbí. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

@CES

Asi máš recht - v podstatě všechny dnešní TV předběhly technickou úroveň vysírání(to r je tam úmyslně) všech komerčních providerů o několik let.Jiná situace ovšem nastane,když těm hundajům,sencorům apod. pustíme nějaký feed s bitrate cca 20 a více MBits.

táhlovej

táhlovej, ale tu je iné zadanie. Rodičia nebudú sledovať nejaké feedy s high bitrate! :)

PetoBB

To já vím,že Ty ,já a několik desítek nás ostatních fandů preferujeme především kvalitu - když si ale uvědomím požadavky "rodičů" ("hlavně aby nám šel ŠLÁGR"),o to hlubší je můj povzdech nad tímto žalostným stavem vysírání našich operátorů napříč všemi kmitočtovými spektry a všemi použitými technologiemi(IPTV z toho nevyjímaje).

táhlovej

SAMSUNG R^

erteple2
Registrace: 5/2015

Přikláním se k Finlux a i třeba bez sat.tuneru.

Ufones
Registrace: 5/2010

PetoBB

asi bych voli Samsung UE40J5100. To dle tvých požadavků by mohlo rodičům stačit. Máme doma Pana čuníka, LG, Philipsa i Čančunga. Nejraději se dívám na Sama, podle mne má nejpříjemnější obraz, když ti nejde o vybavení a přídavné sarapatičky.

ja987
Registrace: 1/2016

PetoBB .... tak co, jste z toho všeho moudrej? Taky, co jste čekal, než, že bude každý doporučovat něco jinýho! A že rodiče nebudou něco sledovat? Na ceně se to stejně nijak markantně neprojeví, jestli televizor něco umí nebo neumí ..... například můj telefon taky umí internet a nikdy jsem ho ještě nepoužil! Stejně tak můj televizor umí pozemní příjem, ale nemám tu signál! Tak se na to neohlížejte!

Tondach
Registrace: 3/2004

hdpe :

Jaký je prosím problém když Skylink je na PORT A a ASTRA 1 na PORT B ? To nelze v TV přehodit? Nebo to má jiné problémy při ladění?

pepa12
Registrace: 6/2007

Zdar,není problém žádný.Některé TV (včetně určitých typů FINLUX), mají možnost aktualizace SKYLINK (Fast scan),nicméně při tomto musela být ASTRA 3 na portu "B",jinak se podělal setting.Když se to zadaří na dvacítce hotelových pokojů při MS v hokeji,je to zábavné:)) .Nemá to samozřejmě vliv na obraz,ani na funkci vedoucího rostlináře.

hdpe

pepo12

ne-vtip je,vtom,že skylink na A3 má slebší semenotok,než polovina německých kanálů na A1 a proto je lepší A3 mít v zornici a na A1 šilhat
Jezdím po kraji a žasnu kolik Odborníků s živnosťákem to tu namontovalo opačně,obzvláště,když jde o příjem českých programů

korkoran
Registrace: 10/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra