![]() |
|
TV pre rodičovPotrebujem vybrať TV s uhlopriečkou 100cm. Požiadavky sú ako vždy, prijateľná cena (cca. do 350e), Full HD, min 100Hz, nízka spotreba, prehľadné ovládanie. Nepotrebujem SMART TV, prehliadače a iné zbytočnosti, rodičia to nikdy nevyužijú. Bude to len zobrazovadlo na káblovku UPC, pričom majú nejaký vlastný box s kartou a HDMI výstupom.Je mi jasné, že pri lacných TV je ťažké hľadať kvalitu a spoľahlivosť, ale určite tu niekto má skúsenosť s niečím osvedčeným, alebo čomu sa zdaleka vyhnúť. Zbežne by som vybral niečo takéto: 40 "Panasonic TX-40C300E 40" Thomson 40FA3113 40" Sony Bravia KDL-40R474 (v Alze je nejaká rozbalená za 323e) Prosím o nejaké tipy. Vopred ďakujem :) |
PetoBB
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 209 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
celkem slušnýbezproblémový Finlux ,to zas bude vlákno![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: TV pre rodičovSencor,chang...,orava |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 392 |
![]() |
|
RE: TV pre rodičovBer Panáka jednoduchá tv bohatě jim bude stačit.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
@PetoBBDovoluji si tipnout, že ani jeden z Tebou vybraných není 100Hz - nedej na marketingové žvásty - koukni třeba sem: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1703&t=1241907Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete
|
Jackal
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 242 |
![]() |
|
RE: TV pre rodičovSamsung UE40J6272 |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 296 |
![]() |
|
RE: TV pre rodičovv této velikosti jsou 100Hz opravdu asi jen 4 typy - u všech ovšem budeš muset přitlačit na peněženku:ten od bretaha LG LF652V (IPS) Sony W80xC (VA) a tuším ještě nějaký Philps a toť asi tak vše Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete
|
Jackal
![]() |
|
RE: TV pre rodičovNa tom odkaze co jsem dal je toho popsáno spousty a podobných požadavků mraky - stačí jen si to přečíst a máš to...Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete
|
Jackal
![]() |
|
RE: TV pre rodičovOk, budem to študovať, zatiaľ ďakujem za všetko! |
PetoBB
![]() |
|
@pierrZdar,je to mymo mýsu,ovšem jednu ťafku ,jsem u této značky TV (FINLUX), zažil - v DVB-S.Opakuji,je to vláknově mymo mýsu-jednalo se tehdy o SAT příjem...Vše se pos*ralo,domr*dalo a zku*rvilo s tím,že SKYLINK musel být na DisEQC "B"![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
pane hrábě,stačí ve finluxu jen vypnout automatiku a seš z té "gluteus maximus" venku.Ovšem ten neumětel,který dnes dává A3 na první port,by zasloužit nakopat do poslanecké sněmovny.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
hdpestačí napsat dodavateli,seting upraví,stáhneš a jedeš,už jsem to takto taky řešil,jistě to jde normálně naladit i bez toho a pak si nastavení stáhnout na flashku,ale kdo by se s tím cacal![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
táhlovejna hotelu není nic jednoduššího,než to přehodit venku,monoblock tam nebude, tak na multi![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
@TáhlovejZdar,jednoduše Ti sdělím,že rozvod přes multiswitch 26 portů ,byl na rozestavěném hotelu ralizován v r.2011 - 23,5 ˇ"A" ,19,2ˇE "B" - je na tom snad cokoliv špatného?Majitel koupil televize v r.2015 - Jak jsem glosoval,nezajímají mne jakésik splantaniny výrobce...,které neuvede zřetelně v manuálu,že?Ano po zjištění stavu vezdejšího "jedeš" jak fýk![]() |
hdpe
![]() |
|
@hdpeto bys musel taky za "splantaninu" považovat všechny verze firmware některých(radši nejmenuji kterých) sat.reciverů a vynadat výrobcům všech LNB monoblok(kromě černých INVERTO).Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: TV pre rodičovTak na kabel od UPC stačí HYUNDAY LED. To sežere všecho a obraz bez problémová omalovánka a to se hodně lidem líbí.![]() ![]() |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@CESAsi máš recht - v podstatě všechny dnešní TV předběhly technickou úroveň vysírání(to r je tam úmyslně) všech komerčních providerů o několik let.Jiná situace ovšem nastane,když těm hundajům,sencorům apod. pustíme nějaký feed s bitrate cca 20 a více MBits.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: TV pre rodičovtáhlovej, ale tu je iné zadanie. Rodičia nebudú sledovať nejaké feedy s high bitrate! :) |
PetoBB
![]() |
|
RE: TV pre rodičovTo já vím,že Ty ,já a několik desítek nás ostatních fandů preferujeme především kvalitu - když si ale uvědomím požadavky "rodičů" ("hlavně aby nám šel ŠLÁGR"),o to hlubší je můj povzdech nad tímto žalostným stavem vysírání našich operátorů napříč všemi kmitočtovými spektry a všemi použitými technologiemi(IPTV z toho nevyjímaje).Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: TV pre rodičovSAMSUNG![]() |
erteple2
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 12 |
![]() |
|
RE: TV pre rodičovPřikláním se k Finlux a i třeba bez sat.tuneru. |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
PetoBBasi bych voli Samsung UE40J5100. To dle tvých požadavků by mohlo rodičům stačit. Máme doma Pana čuníka, LG, Philipsa i Čančunga. Nejraději se dívám na Sama, podle mne má nejpříjemnější obraz, když ti nejde o vybavení a přídavné sarapatičky.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
RE: TV pre rodičovPetoBB .... tak co, jste z toho všeho moudrej? Taky, co jste čekal, než, že bude každý doporučovat něco jinýho! A že rodiče nebudou něco sledovat? Na ceně se to stejně nijak markantně neprojeví, jestli televizor něco umí nebo neumí ..... například můj telefon taky umí internet a nikdy jsem ho ještě nepoužil! Stejně tak můj televizor umí pozemní příjem, ale nemám tu signál! Tak se na to neohlížejte! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
hdpe :Jaký je prosím problém když Skylink je na PORT A a ASTRA 1 na PORT B ? To nelze v TV přehodit? Nebo to má jiné problémy při ladění? |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: TV pre rodičovZdar,není problém žádný.Některé TV (včetně určitých typů FINLUX), mají možnost aktualizace SKYLINK (Fast scan),nicméně při tomto musela být ASTRA 3 na portu "B",jinak se podělal setting.Když se to zadaří na dvacítce hotelových pokojů při MS v hokeji,je to zábavné![]() |
hdpe
![]() |
|
pepo12ne-vtip je,vtom,že skylink na A3 má slebší semenotok,než polovina německých kanálů na A1 a proto je lepší A3 mít v zornici a na A1 šilhatJezdím po kraji a žasnu kolik Odborníků s živnosťákem to tu namontovalo opačně,obzvláště,když jde o příjem českých programů |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
![]() |