Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

DVB-T USB Tuner

Ahoj kluci, chtěl bych poprosit o radu, jaký DVB-T USB Tuner‎ do mého notebooku HP/Windows7. Jedná se mi o Vaše zkušenosti, citlivost tuneru a možnost nahrávání např. do formátu MP4 atd. Nějaké recenze jsem četl,ale většinou starší. Předem děkuji za info a Vaše názory na výrobek, instalaci a kvalitu nahrávek. ;) R^

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

dvb-t

http://aukro.cz/dvb-t-usb-hdtv-tuner-k-pc-zaruka-cz-set-top-box-i5925039552.html

Úplně nejlevnější a funguje v pohodě. Dříve jsem ho měl zapíchnutý v NB, nyní mi jede v Raspberry Pi s Kodi a je přístupný po síti ze všech zřízení, co mám doma.

trn
Registrace: 2/2006

NB , Tablet,telefon - Android

velice dobrý tuner MyGica WiTV Wireless DVBT , možno na vlastní malou anténu nebo přes redukci třeba z STA nebo velké antény ( TSBoh. asi 1235 )

amc
Registrace: 11/2006

RE: DVB-T USB Tuner

Jistě určitě zajímavé tunery, ale v linuxu ten první funguje pravděpodně proto, že system pojede na nějakém AFAFECH což má 80% těchto tunerů, a druhé řešení po wifi primárně streamovat dvb-t,docela zajímavé ale pro normální použití ani jeden ani druhý neboť podpora nulová,dvb core programy s tím nefungují, musí se používat vlastní softwarový přehrávač , avšak na druhou stranu na sledování TV v notebooku dostačující. Ty od Turbosightu jsou hodně vyšší level.

matchboxx
Registrace: 9/2012

R^ Děkuji moc kluci za pomoc... Nakonec jsem si jako hračku objednal EVOLVEO Venus
(https://www.alza.cz/evolve-venus-d214268.htm?catid=18849805 )
a ještě jeden
type:
USB 2.0 TV tuner for DVB-T2, DVB-T, DVB-C
(http://www.aliexpress.com/item/Digital-satellite-DVB-t2-usb-tv-stick-Tuner-with-antenna-Remote-HD-TV-Receiver-for-DVB/2023597993.html)
Za ty peníze na hraní... ;) R^
Ještě jednou děkuji... :)

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008

opet zde pise nekdo totalni blbosti jako je tomu vzdycky zatim ani nikdo nevysila v DVB-T2 H264 a uz by si mel dotycny koupit neco co ma podporu H265

gsmobil
Registrace: 1/2006

@gsmoibil

Nějak si z toho vypadl, ale možná špatně vidím nebo neumím číst nebo je to napsáno mezi řádky :-)) http://www.digitalnitelevize.cz/zpravy/obecne/zacina-test-dvb-t-hevc-praha-zizkov.html

matchboxx

Gsmobil

Ja sleduju 2,5roku DVB-T2/H264 z Rakouska. Tři multiplexy. A na Žižkově dokonce i v H265 HEVC.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

ten tuner s dab mám taky ale ne pro t2 ale mam z něho SDR přijímač. Zajimalo by mě jestli je i nějaký kvalitní dab tuner pro pc (něco jako je tbs a podobně).

Qquiderr
Registrace: 5/2014

Qquiderr

Na příjem DAB používám DAB Player a klíčenku z Aukra(2832+E4000)s externím předzesilovačem.
Na sfázované dvojče chytám celoročně s rezervou na jihu Čech 12C ze Žižkova, občas Teleko 11A ze Strahova a 9A MDR ze Saska.
TBS zatím tuner pro DAB pásma(III.VHF a L-band) nenabízí.

On Air!

Saxon

Saxon

ahoj dotaz pokud je dvb t2 tuner s hevc 265 jede na něj i hevc starší 264 jen se ptám v tomto nejsem zběhlý a ještě ti rakušáci jsou ale kódovaní nebo se mýlím pokud ano v čem to kódují a kolik stojí karta a nebo jaký jsou poplatky dík

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

HEVC 264 neexistuje, H.264 je MPEG4. Současná rakouská platforma SimpliTV vysílá v DVB-T2 a H.264. Je kódováná v Irdetu, jen v multiplexu F je FTA jedno radio(MPEG2). Komplet nabídka stojí 10Euro měsíčně, ORF1 a 2 a ServusTV jdou jen na registraci na Rakušana. Musíš mít jejich receiver, nebo CAM. Kartu nemají. Loni začali přecházet do do DVB-T2 i jejich hlavní muxyB. Letos budou v tomto trendu pokračovat i s MUXem A. Napriklad ve druhem kvartálu 2016 Horní Rakousko(B) a pristí rok i A Mux.

On Air!

Saxon

matchboxx:
na ten levný např. ProgDVB funguje. Jiné jsem nezkoušel.

trn
Registrace: 2/2006

Může být, jak jsem psal AFATECH je téměř ve všem a asi i v tom na co je podpora standartních BDA ovladačů. Buď rád že je to tak :-)) Mě to u nějakého starého AF9015 nešlo a musel jsem používat BlazeTV

matchboxx

Mám 1/2 roku starou TV Sony co neumí a nebude umět HEVC a chytám na ni zkušební vysílání a jde jen zvuk. Proto budu při koupi další tv už hodně obezřetný aby HEVC měla.U mé USB DBT klíčenky do notebooku to musím vyzkoušet, jak to zvládne, ale mám obavu že také ne. A to ten notebook požívám i na hledání TV vysílačů na půdách sousedů a známých.

dagles
Registrace: 11/2005

USB klíčenka to umět nemusí, protože dekódování probíhá až v notebooku!! Jinými slovy, pokud ten tvůj Notebook je dostatečně výpočetně výkonný, tak HEVC zvládne tzv. svými prostředky. ;) USB klíčenka musí mít jen DVB-T2 tuner.

On Air!

Saxon
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra