![]() |
|
Přechod ze SKYLINK na FREESATFreesat vysílá z družice THOR s pozicí O,8W. Chápu to dobře, že to 0,8 je odchylka od jižního směru na západ ? Natočil bych tedy parabolu téměř jižním směrem, na přijímači bych nastavil transpondér, na kterém vysílá ČT24 a zkoušel bych tuto stanici chytit. Nebo je v tom ještě nějaký fígl ? Prosím o radu, protože jsem si zakoupil pouze 2 karty s tím, že si instalaci provedu sám. ASTRU jsem také naladil sám a tak si myslím, že THOR naladím také![]() |
vortata
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 73 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
vortatato zvládneš. je to jednoduché, před časem jsem přecházel taky. Jen několik vlastních laických amatérských doplnění:Sklonění paraboly oproti SKYLinku je jen o "chlup" Najeď si sem: http://www.dishpointer.com/ Zadej Tvou přesnou adresu a satelit Thor 0,8W. Podle ortofota uvidíš, kam parabolu zhruba v reálu otočit. A najdeš tam i ostatní parametry. Napoj si koaxem na parabolu přijímač a přenosnou TV, tak, abys viděl na TV od paraboly a dej v menu instalace, abys tam měl "teploměry". Parabolu natáčej či sklápěj vždy jen o "ždibec" a počkej cca 2 až 3 vteřiny, aby si to přijímač stačil přebrat a zobrazit. LNB se natáčí cca o 15 st. po směru hodinových ručiček při pohledu z poza paraboly. Až to naladíš a budeš mít největší výchylku "teploměru" Q, vyzkoušej všechny TP a případně zkus ještě parabolu a LNB doladit na tom nejslabším TP. Freesat se aktivuje na CS mini: 11727/V 28000 7/8 DVB-S QPSK. Napiš si číslo karty, vlož kartu, zapni přijímač a televizi, zadej CS mini/CS film a kontaktuj Freesat - třeba i přes Skype (je to grátis). Po 15 až 20 minutách by se karta měla aktivovat. Přeji úspěch a mnoho zdaru a nepřimrzni ke stožáru. *******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
a kdyžto nezvládneš ani za týden,tak si zavoláš odborníka,který jich nastavuje třeba 6 denně![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
linuxikpíše, že si už vzal Freesat karty do vlastných prijímačov - neviem o tom, že by na to Freesat montážnikom prispieval - aspoň na Slovensku mi to Freesat preplatí len vtedy, ak si tie karty vezme u mňa. Ak ich dostal poštou priamo z Freesatu, nastavenie by musel technikovi zaplatiť ...Ale už možno aj nastavil - už sa neozýva ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
FreesatTo linuxik: o Freesatu v ČR to máš tady: http://cz.freesattv.tv/balicky_bez_satelitniho_prijimace.Je možné příspěvek na přetočení paraboly využít nebo ne. To piereptr: To zvládne, když jsem to zvládl i já laik amather. Přeci na světě jsou také lidé stejně šikovní jako ty, a možná i šikovnější. *******
|
ja987
![]() |
|
pierrepetrA možná vortata zná i fintu s mokrým kapesníkem přes LNB pro eňoňuňo nastavení paraboly i bez měřáku.*******
|
ja987
![]() |
|
ja987jasně máš pravdu,jen je dobré zvážit,kolik hodin na tom bude makat bez znalostí s nejistým výsledkem,bez signálové rezervy pro horší počasí a pak tam poleze ještě několikrát,když to podtrhne a sečte zjistí,že by na toho technika vydělal v práci ,kterou umí,třeba 3x ,ale hrát si může,třeba se zrovna trefí a bude to OK![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATRadšej než sa trápiť, treba obetovať pár bubáčikov a dať si to nastaviť odborníkovi. |
Thrall
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
Přechod ze SKYLINK na FREESATJak mám zkušenosti, tak z 99% si většinou třeba i s problémy udělá, vyrobí, zařídí každý, kdo to jen trochu umí a je to jeho koníček, pro sebe sám daleko lépe a pečlivěji, než dodavatel pro cizího člověka. Když jsem tu měl satodborníka na problém s přijímačem, tak žasnul, že není prý možné tak dobře nasměrovat parabolu, jaký prý mám měřák.*******
|
ja987
![]() |
|
jistějsou šikovní amatéři a taky leví profíci![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATAplikace dishpointer v androidu stáhnout do mobilu a naladíte to zcela jednoduše.Zvládla i moje dcera.![]() ![]() |
hledac01
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 102 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATspectorcz - práce nějaká je. Ono ty rady z fóra dost často tak nějak nefungují :D. Rozumná a použitelná je na netu tak jedna rada z 20. A to myslím, že jsem celkem optimista v odhadu. |
Dolfino
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 98 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATpierrepetr@ Jenomže šikovnej amatér nepoleze do diskuzí se na nic ptát. Sem lezou ti, kteří ví o problému houno a místo aby si toho odborníka zavolali, tak si radši pro kačku nechají vrtat koleno. A pak tady budou leda furt vyplakávat, jak jim to za každýho deště vypadne.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATPoldaS...Víš, taky se považuju za "šikovného amatéra", který si nastavil a naladil všech 7 pozic sám, a lezu sem stejně... ![]() Každý se občas na něčem zasekne, a proto se tady scházíme, že? Ale je fakt, že pokud tazatel má problém najít takovou svářečku, jako je Freesat, tak je každá rada drahá.... Protože ani neuvedl, zda jede jen na jedno LNB, a velikost paraboly. Pokud má 80ku, tak bych mu neblbnul hlavu s nastavením elevace, ani skew, protože 0,8W by mělo naskočit při pohybu doprava na západ i tak. Až najde náznak signálu, pak bych doladil teprve elevaci a skew lnb na nejslabším TP. Pokud se hledá něco od nuly, tak to samozřejmě takto nejde, ale v tomto případě by to jít mělo, alespoň mě to takto nedávno fungovalo i na parabole 70cm. 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
nastavení parabolyNechápu, co je na nastavení paraboly těžké. Kdo ví něco o azimutech (látka 5.tř. ZŠ), o úhlech (geometrie 6.tř. ZŠ) a umí vzít klíč 10 a 13 do ruky a není úplně nevidomý, musí parabolu na požadovaný satelit nastavit, i kdyby nechtěl. A kdo to neví a neumí ani číst, tak se tady ptá - od toho to tady přeci je.*******
|
ja987
![]() |
|
ja987tiež si myslím ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
co Čech to muzikantjasně ,každý člověk se snahou něčemu se naučit,určitě dokáže cokoliv,o to tady nejde,jsou to spojené nádoby,já dávám vždy jednoduchý příklad,když si pekař sám vymaluje pekárnu,tak si k němu už malíř nepřijde pro chleba,ne že by ho neměl za to rád,ale prostě nebude mít peníze![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
hledac01Tak tn 1.dishpointer mi akorát spouštěl foťák![]() ![]() hledám dál ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
mapy.czmu přesně ukáží,kde se nachází ve stupních |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
korkopokud mu je šedesát,tak dcera by to mohla zvládnout![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
korkoranetak ten dishpointer, pokud se umíš pořádně podívat na diplei, ukáže naprosto přesně, že vždy nějaký či slabý signál hledaného sat tam mám už při prvním předběžném nastavení paraboly dle dishpointeru. A nebo máš špatný noťas a ukazuje ti něco jiného, než zadáš. Na dishpointer nedám dpustit.*******
|
ja987
![]() |
|
pierrepetrTy se tváříš, jako že všechno víš, ale na to asi příliš mladý. Moudrost přichází s věkem. Podle tvých příspěvku soudím, že ty v šedesáti se budeš tak akorát pochcávat. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATpierrepetrČecháčku rypáčku uklidni se, až bude stát hledat agenty provokatéry jak měl v plánu, tak se můžeš přihlásit a budeš skvělý kandidát. |
risposta
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 1 746 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATja987: Na nastavení paraboly samozřejmě není nic těžkého. Tedy za předpokladu, že to umíš a máš potřebné technické vybavení. Čímž nemyslím jenom klíče, ale hlavně měřící přístroj, bez něhož nenastavíš spolehlivě nic a bude to jenom sázka do loterie.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
vlčkupochcávat se možná budu,ty možná taky už k tomu inklinuješ tím vyblitím zde,moudrost s věkem nepřichází,to si jen o sobě můžeš myslet,s věkem přichází stařecká de.m.e.n.c.e.,já tě nesoudím,zkus se zamyslet,pokud máš čím![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrVy mladí si myslíte, že na vás není, ale s věkem přijdete na to, že všechno je jináč a na to potřebujete tu moudrost. Hold někomu se té moudrosti nedostane, jak se říká, kde nic není, tam ani smrt nebere. Měj úctu ke starším, ono se ti to vrátí. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
![]() |