Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Doporučte reciever

Dobrý večer

mám doma GoSat 7055 HDi ale polední dobou si říkám že bych upgradoval na něco lepšího.
Jelikož se se v tom ale moc nevyznám rád bych se zeptal na vaše doporučení.
Moje požadavky:
- kvalitní HD/SD obraz (kvalitnější než u GoSat 7055)
- aby fungovaly titulky u HD programů (ne teletext)
- co nejkratší doba při přepínání stanic
- jednoduché ladění/ovládání, Linuxu se nebráním ale nemám s tím žádnou zkušenost
- cena nerozhoduje
- ladím německé a české programy, víc zatím nepotřebuji

Budu rád za Vaše reakce.

Děkuju

Lutyn87
Registrace: 2/2016
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

@Lutyn87

Studuj zde: www.ab-forum.info

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

RE: Doporučte reciever

Tak uplný analfabet co se elektroniky týče nejsem jen zkušenosti s Linuxem nemám. Naštěstí si rád hraju takže se budu přes víkend bavit :-)

Lutyn87

jacjal

on se chce dívat ne studovat a školu už má asi taky za sebou já mu to tam zapoměl napsat kde to najde,ale já myslím že kdyby to objednal v česku že mu to tu někdo taky udělá a pošle znám takových firem víc ale jestli mu to pošlou do švýcar to nevím ale já bych šel do toho formuleru 3 v intersatu mi na něho dali lepší recenze jak na to vučko

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

lutyn87

to nikdo nepsal že jsi analfabet ale chce to mít s linuxama trochu zkušenosti ale na tom ab-foru to snad najdeš

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69

já vím že nepsal však nikoho neobviňuju...myslel jsem to tak že se pohybuju v oblasti elektrotechniky spíš ale audio/video a PC. Tudíž i když o linuxu nic moc nevím tak věřím že se to naučím...

Lutyn87

@Lutyn87

Pokud cena nerozhoduje, tak Xtrend ET10000 s image OpenATV 5.1. Patří k absolutní špičce. Mám a nemohu si ho vynachválit. Podívej se na recenze. Nejlépe ho osadit dvěma vstupními jednotkami na družicový příjem (dvě satelitní antény - jedna pevná s konvertory od 28E do 13E a druhá na motoru) a jednou na terestrický. Vše si můžeš nahrát bez kódování, přitom jedna karta funguje na dva kódované kanály najednou atd.

gfdsa
Registrace: 9/2007

@kanon69

Kdyby nechtěl studovat, tak má doufám dost rozumu na to, aby si vybral něco "PlugAndPlay". Ale jelikož se již rozhodl (tak jsem to alespoň pochopil já), tak jsem jej nasměroval. Já jsem byl taky linuxem nepolíbený, když mně přišlo před lety Solo2, tak první co bylo, byl "reset" STB - no a pak (pokud jsem se chtěl koukat) - učit se, učit se, učit se. Naštěstí na těch stránkách je to popsáno dobře, takže za cca týden jsem zvládal základní nastavení do provozuschopného stavu od 0 za cca hodinu. A pak už si jen člověk "hraje", takže pokud je hračička, tím lépe.

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal

@Jackal

a jakej Plug&Play bys doproučil ty?

Lutyn87

já tedy nevím, ale pokud je Lutyn ve Švýcarsku, tak bych prostě vzal Technisat (třeba ISIO STC nebo jiný). Technisaty mají vynikající obraz a hrozně jednoduché ovládání, žádné složitosti s nastavováním. Prostě připojíš a za pár minut se díváš.

jirka67
Registrace: 2/2006

Těžko říci, teď již bych se "zpátky" nevracel, takže mně to moc nezajímá, ale pokud chce někdo z rodiny SAT (je jim to úplně jedno, hlavně že to jede), tak mu tam nastavím MC2600HD (mám jich po známých asi 6 nebo 7), a to proto, že ostatní neznám a s Mascomem již od dob MC1110CrCi (těch jsem namontoval asi kolem 15 a některé jedou s ICE kartou dodnes - 10let - ostatní se nepokazily, jen se morálně odporoučely na důchod) s nimi nemám špatné zkušenosti.

Jackal

Vlastně si nepamatuji reklamaci - ale zase to není takové množství, aby to něco znamenalo

Jackal

gfdsa

Ahoj jen mám takový dotaz jaký image je jednodušší na nastavení přijimače poradíš? díky

kanon69

@Jirka67

a jak je to s rychlostí přepínání Stanic? bude tam rozdíl oproti GoSat 7055?

Lutyn87

myslím, že rychlost přepínání je u Technisatu dobrá, ale fakt nevím v porovnání s jinými. Největší odborník na Technisaty je tady Dagy2 :-)

jirka67

ad image, openATV 5.1 ma v zakladu vse co je potreba, temer se uz nemusi donastavovat, staci pak jen dohrat par pluginu (nejaky softcam, archiv czsk, csfd atd...)a je hotovo.

baronb
Registrace: 7/2007

@kanon69

Pokud jde o ET10000, tak jsem vyzkoušel více image, ale skončil jsem u OpenATV. Jak píše baronb vše už je v něm, takže doinstaluješ jen to, co píše a máš hotovo. Jo a u Xtrenu 8000 až 10000 v OpenATV funguje na německých stanicích HbbTV (přes červené tlačítko), bohužel ne u našich. Ty pořád něco vymýšlejí,jen aby lidem nadělali co nejvíce problémů, takže to pokryje archiv czsk.

gfdsa
Registrace: 9/2007

@baronb

:))) no to je mně argument! To samé se dá říct o VTi pro VU - nahodím softcam, naladím a jedu, vše ostatní je už jen o "uživatelských" potřebách.

Jackal

Vu+ VTi - pre mňa n°1... R^ :)

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

tvůj hlavní

požadavek """kvalitní HD/SD obraz (kvalitnější než u GoSat 7055)"" nemusí VU splnit,ten technisat je bezproblémový plug and play R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

ako pravil p.klaus, ja bych to tak nevidel... R^ :)

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

mat...

ano R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Jackal

Jaký pak argument, jen jedna z rozumných možností... :8)

baronb
Registrace: 7/2007

Zdravím.Pokud chceš zapnout,sledovat,vypnout tak třeba Technisat. Vu Solo 2 jsem měl a zbavil jsem se ho. Je dobrý ale pro hračičky. Teď mám Technisat Technistar SIR, obraz dokonalý,přepínání kanálů okamžité. nastavení jednoduché. A nebo novější typ. Mám ho už 3 roky, syn taky a žádný problém.

tatin
Registrace: 8/2007

Ahoj kluci všem děkuju za příspěvky. Nakonec jsem to ale celé přehodnotil. Vu+ zero jsem stornoval. I když si rád hraju tak jsem dostal z toho linuxu trošku strach.

Proto bych vás ještě jednou rád poprosil o váš názor.

Možní kandidáti které jsem vybral podle internetu:
1) GoSat 7060 HDi
2) Technisat ISIO STC
3) Technisat ISIO STC+ UHD
4) TV Tuner - Panasonic TX-P55VTW60

- cena nerozhoduje (TV už mám)
- chci co nejlepší obraz
- co nejvyšší rychlost při přepínání stanic
- jednoduchost a přehlednost ovládání
- ne Linux
- spolehlivost

Můžete doporučit i jiné modely a výrobce. Ten UHD tam mám jen že stojí stejně jak bez UHD i když vím že v dnešní době je to zbytečnost ale možná do budoucna?

Ještě jednou děkuju za vaši pomoc a ochotu.

Lutyn87

Osobně mám ISIO STC a v něm interní disk Technisat - vše šlape na Skylink OK. Obraz u Technisatů je obecně ve vysoké kvalitě. Rychlost přepínání dle mého také dobrá. Víc by Ti ale řekl Dagy2.

Pokud se nemýlím, v těch verzích je rozdíl, jen v rychlosti (nyní se nestíhám podívat na parametry):
ISIO STC - možnost vložit interní disk + 2x USB na připojení dalších disků a 1x USB vpředu a hlavně 2x CI+ slot (vpředu). Ale pozemní tuner jen DVB-T.
ISIO STC+ už má pozemní tuner DVB-T2, ale nemá možnost vložit interní disk - nutno externí (jen 2x USB). Ale hlavně má jen jeden slot CI+ (a trochu nešikovně vzadu v přístroji, ale to je věc názoru).

Možná jsem to nenapsal přesně, ale tak nějak to asi je

jirka67
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra