Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TechniCorder ISIO S1 - nahrávání

Prosím o radu s následujícím problémem. Mám přijímač TechniSat TechniCorder ISIO S1, 1 ks modul SMIT Irdeto CI+ s kartou Skylink a ve čtečce Conax polskou kartu TNK smart HD. Do jednoho antenního vstupu přivádím signál z Astry 23,5/19 a do druhého z HotBirdu 13. Sledování všech programů funguje bezchybně a při nahrávání na pevný disk do nedávna (ještě před týdnem) vše fungovalo jak má, tzn. např. nahrával jsem polský program a mohl sledovat další z HotBirdu nebo české z Astry. Nyní když nastavím časovač na nahrávání ať českého nabo polského programu, tak se nic nenahraje i když u daného programu mám ikonku nahrávání a přitom lze sledovat jiné programy. Když zmáčknu okamžité nahrávání tak se sice daný program nahraje, ale nemohu sledovat žádné jiné programy kromě nahrávaného. Donedávna to šlo. Jedná se o problém s nastavením nebo závadu přijímače? Podotýkám, že v nastaveních jsem se "nehrabal", pouze jsem vyhledával nejaký dalsí program.Díky za pomoc.

tadek01
Registrace: 1/2008
Odpověď v diskusním vlákně

Anténní vstupy jsou špatně

Tento přijímač vyžaduje, aby oba vstupy měly stejné uspořádání antény, pokud se navolí dva anténní vstupy.
Nelze do vstupu A dát Družici 1 a do druhého vstupu B Družici 2.
To znamená, že na parabole musí být LNB se dvěma výstupy, tzv. Twiny.
Pro dvě a více družic musí být použity dva přepínače Diseqc shodného typu, do nichž se družice připojí ve stejném pořadí, například Astra 1 - vývod 1, Astra 3 - vývod 2, HotBird - vývod 3.
Výstupy Diseqc přepínačů se připojí na vstupy Technisatu.
Jinou možností je navolit pouze vstup jeden, pak se připojí pouze jeden Diseqc přepínač. V návodu jsou podrobně popsána omezení, které to způsobí.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

TechniCorder ISIO

Díky za reakci, ale přepínače a vstupy mám vpořádku. Dnes mi jeden fachman poradil zkusit vyměnit modul s kartou Skylink za jiný, že se prý může "hádat" s kartou TNK. Místo modulu SMIT Irdeto CI+ jsem tam dal modul od TechniSatu TechniCrypt Irdeto Skylink a zdá se, že je po problému.

tadek01

tadek

samorost má totálnu pravdu.
pokiaľ si to popísal správne a máš
VSTUP1 koax z monobloku 19/23E
VSTUP2 koax zo samostatného LNB 13E

tak to, že tvrdíš že všetko s novým modulom funguje je len vec náhody. a proste náhoda je tá, že dávaš nahrávať z 13E a pozeráš z 19 alebo 23E.
skús dať nahrávať napr. CT1 a zároveň pozerať STV a sme doma.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

Nevím jestli je to náhoda, ale po výměně modulu vše funguje tak, jak jsem byl zvyklý. To znamená na 13E nahrávám( v HD) a mohu se dívat na další programy na 13E a samozřejmě současně mohu sledovat programy na 23E. Zkusil jsem nahrávat, jak to radíš, tzn. ČT1 a dívat se na STV a funguje to, ovšem pouze u programů SD. V HD to nejde. Mluvím o 1 modulu na Skylink, předtím jsem měl 2 moduly a 2 karty a problémy nebyly. Bylo mi řečeno, že v modulu, který jsem používal před tím, tzn. SMIT Irdeto CI+ mohlo dojít k nahrání nového firmwaru a začalo to zlobit ve spojení s polskou kartou TNK v čtečce Conax. Hlavně, že už to jede a snad tak i zůstane. Každopádně díky za rady.

tadek01

tadek

teraz nehovoríme o moduloch a kartách.
teraz hovoríme o pripojení koax káblov na vstup prijímača. tvrdíš, že máš jeden kabel z LNB 13E do vstupu 2 a kabel s monobloku 19/23E do vstupu 1.
A to sa mi nezdá...

Dagy2

dagy2

Ano, je to tak. Do vstupu 2 jde kabel z LNB 13E a do vstupu 1 z monobloku 19/23E.

tadek01

tadek01

tak to by ma ešte zaujímalo, nastavenie v menu anténa. či tam máš signál = 1 alebo 2.
Za predpokladu že je tam 2, tak oba vstupy do tunerov by mali byť oddelené. tým sa dostane signál z 13E na tuner2 a z monobloku na tuner1. V tomto prípade by si mohol pozerať/nahrávať paralelne za určitých okolností jeden program z 23/19E a jeden z 13E ale nie CT a STV.
Preto píšem, že je to náhoda v akom poradí zapneš jednotlivé stanice že ti funguje nahrávanie z PL staníc a zároveň pozeráš CZ/SK stanice.

Pokiaľ tam máš nastavené 1, vstup do tunera2 by mal byť ignorovaný a programy z 13E by asi nechodili vôbec.

Ak ti fungujú paralelne nahrávanie/pozeranie programy CT+STV alebo dva PL programy tak popierame potrebu mať vôbec nejaký diseqC prepínač.

:bigeyes:

Dagy2

dagy2

V menu mám nastavené signál 2. Ale můj problém byl odstraněn výměnou modulu. Teď vše funguje tak, jak jsem měl před tím. Měl bych k tobě ještě další otázky k nastavení přístroje a nechci tady zabírat místo. Můžeme komunikovat přímo pomocí mailu? Moje adresa je: t.mazurkiewicz@seznam.cz
Díky a zdravím

tadek01

RE: TechniCorder ISIO S1 - nahrávání

Mna by zaujimalo, preco to nemas zapojene, tak ako to ma byt? Tak ako to pise Dagy a Samorost, mam isio S1, tak sa nepytam len tak.

HornetF18
Registrace: 10/2011

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra