Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

TechniSat DigiCorder HD S3 nehrají HD programy

Dobrý večer, vlastním TechniSat DigiCorder HD S3, 320GB, 80parabola, modul Irdeto Skylink ready, karta skylink Irdeto, kvalita signálu 100%, základní nabídka Skylink, TV Panasonic LED TX-55AS640E. Všechny programy jedou kromě HD programů. Píše: Nyní nelze sledovat. Karta s modulem odzkoušena v jiných přijímačích a HDčka jedou. Zatím mi nikdo nebyl schopen poradit. Před vánoci receiver vrácen do továrního nastavení a opětovně nalazen. Problém zůstal stejný, jen s rozdílem, že Markíza HD a Doma HD běží. Já sám jsem satelitní analfabet a to co jsem ze sebe nyní vypotil je maximum. Budu rád za každou radu, která povede k funkčním HD programům. Děkuji Pavel

Tauic
Registrace: 2/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

TechniSat DigiCorder HD S3 nehrají HD programy

jakou máš kvalitu signálu na tp jiných hd programů hlavně nepiš 100% to je blbost nikde nikdo nemá reálných 100% ale je pravda že ty teploměry to někde ukazují a jelo ti to někdy? pohnutá parabola?

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

RE: TechniSat DigiCorder HD S3 nehrají HD prog...

vyzerá ako keby si mal aktivované nahrávanie a zároveň chcel sledovať iný program. Ale začnime poporiadku:
1/ kvalita nie je u Technisatu v % ale dB.
teda zisti a napiš či u TP11876/H/29900
- je sila signálu aspoň 50%
- kvalita signálu aspoň 8-9dB
osobne si myslím, že tam máš SR 27500, t.j. silu 100% a kvalitu 0dB

2/ aké máš osadené LNB na anténe? len jedno na Astru23.5E alebo viacero LNB - rôzne družice?

Ďalšie otázky zatiaľ zbytočné, odpovedz na prvé dve a potom do doladíme

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

Nahrávání aktivované není. odpovědi (napíšu to jako tatar):
1 -
Polarizace: Vertikalní
Pásmo: high band
Přenosová rychost: 29500
Modulace: 8PSK (DVB-S2)
kodování FEC: 3/4
úroveň: 101
kvalita: 9.8dB

2-
mám osazené jednoduché LNB na Astru 23,5E

Tauic

čo to je za transpondér????
HD programy zo základu sú na úplne inom TP.
11876
polarizácia H
prenosová rýchlosť 29900

choď do menu-vyhledávání kanalu-manulani vyhledavani
tu zadaj parametre MHz, polarizaciu, prenosovu rýchlosť, vyhledavaci mod = všechny kanaly
dole na teplomeroch musí ukazovať sila a kvalita
zmáčkni spuštení vyhledávání a je to tam

Dagy2

tauic P.S.

pokiaľ používaš automatické vyhľadávanie tak samozrejme žiadne HD programy nepôjdu, pretože parametre tohto TP nemáš zadané vo firmware prijímača. Tento TP má parametre z neskoršieho dátumu ako je prijímač.

Dagy2

Bez karty je to zakodované?

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

ďalšie P.S.

aha už vidím. TP 12363.

Dagy2

tauic

tak skús najprv ten TP ktorý som dal vyššie. tam sú všetky novy, primy atd.
Po stlačení tlačítka "spuštení vyhledávání" prebehne naladenie programov a objaví sa okno "co chcete dělat s naladěnými programy".
Vyber "manuální uložení TV kanálu"
objavia sa dve okná - vľavo naladené. Ak je prázdne je možné že už máš tieto programy vyhľadané, stlač červené tlačítko a vyber z menu "všechny nalezené". Musia sa objaviť všetky programy tohto TP. keď vojdeš na niektorý z nich na pozadí obrazovky bude obraz a počuješ zvuk.

vyskúšaj a daj vedieť. Potom budeme riešiť 12363.

Dagy2

udělal jsem vše jak jsi napsal.11876,h,29900, síla a kvalita ukazoval ok, ale nevyhledalo to ani jeden kanál

Tauic

12109 a 12070 ti jede?Tohle asi na dálku nevyřešíš....podpora výrobce tv!! R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4

moment! nalezeno 11nových kanálů, ale nevidím obraz a neslyším zvuk.

Tauic

mělo být Technisatu....případně to někomu zanes.

Kamil_k4

zadal si vyhledávací mód "všechny kanály" ?
po stlačení tlačítka "vyhledávaní" si neuvidel vyhľadanie žiadneho programu?
a skončilo to oznamom "nalezeno 0 TV programu" ???

Dagy2

ok. Zkusím oslovit nějaký odborníky. Každopádně děkuji za pomoc R^

Tauic

v druhém pokusu jsem zadal" všechny kanály" a naladilo to 11 nových programů, ale ani jeden v pozadí obrazově ani zvukově neběžel

Tauic

píše zakodováno....?

Kamil_k4

keď máš pocit, že ti radím zle, kľudne oslov "nejaké odborníky"

V opačnom prípade tých 11 programov ulož-označ ich v ľavom okne mačkaním tlačítka "OK" - označia sa krížikom. Žltým tlačítkom ich presuň do pravého okna napr. do zoznamu "všechny TV programy".

keď ich vidíš v pravom okne a v ľavom pribudli čísla vedľa ich názvov máš ich uložené vo FAV skupine.
Vyjdi von z menu. Prepni na niektorý z nich.
Ak "nehrá" t.j. čierna obrazovka ale po stlačení INFO ukazuje že si na programe napr. NOVA CINEMA HD stlač žlté tlačítko a skontroluj teplomery

Dagy2

no je jasné
1/ nemal si HD programy naladené. Doteraz si ladil buď automaticky a FW neobsahuje tabuľky nových TP
2/ pokiaľ aj po naladení programy nejdú - je potrebné skontrolovať či pri bežnom prijme je kvalita signálu OK
3/ ak sa nedajú naladiť programy je potrebné skúsiť ladiť podľa PID-ov
4/ ak sú naladené ale obrazovka je čierna/zakodované treba sa pozrieť na zápisy na karte
atd atd. Ale holt k tomu je potrebné mať trpezlivosť a postupovať krok po kroku....

Dagy2

Nazdar Dagy!

Nemal som digicorder S3, ale nemoze mat este zle nastaveny clock na CI module? Pamatas, na ISIU S1 sme to riesili, kde bolo treba nastavit uvedeny parameter na "normal"

golfLC
Registrace: 11/2007

golfe

ano presne to mám na mysli. Ale to si už o jednu ligu vyššie. Ako píšem, to chce kľud, čas a postupné kroky, keďže pán sám píše, že je začiatočník.
Pán je ale netrpezlivý začiatočník, pretože medzi riadkami čítam že toto rieši už najmenej 2 mesiace a zjavne ani nemal naladené a uložené HD programy. Nevieme či tam má signál a je to len zakodované alebo či je problém niekde inde. Mám pocit že možno nevie ako sa programy ukladajú do fav skupín.

Dagy2

@Dagy2

Omlouvám se, ale včera už nebyl čas. Nemám pocit, že mi radíš zle, reakce na to, že zkusím oslovit "odborníky", byla jen reakcí na příspěvek Kamil_k4, který psal o něco výše "ať to případně někomu zanesu" :-) Sednu dnes k Tv a zkusím naladit programy znovu, uložit je do fav skupiny a zkontroluji teploměry.

Tauic

opakoval jsem postup znova. Bylo naladěno 11 nových programů s informací v závorce: (0 nových,11 zašifrovaných) poté jsem zvolil manuální uložení, ale v levém oknu nebyl žádný z nových programů zobrazen - okno bylo prázdné, v pravém okně byl můj seznam programů.

Tauic

Ano,o tom som ti pisal vyssie. Stlac cervene a vyber vsechny nalezene.
Zobrazi sa ti vsetko co nasiel ale bolo uz predtym uloxene niekam do celkoveho zoznamu.
Zltym si uloz nejaky program do FAV skupiny. Vpravo sa ukaze cislo pod ktorym ho mas vo FAV.
Teraz von z menu a skus prepnut na tento program. Ak je obrazovka cierna, skontroluj ci vidis aspon EPG tohto programu.
Budem doma za hodinu,mozeme pokracovat ak mas zaujem

Dagy2

ok, zájem mám ;) Program jsem tedy uložil do FAV skupiny. Šel jsem pryč z menu. A přepnul na tento nově uložený program. EPG tohoto programu naskočí jen na vteřinku a pak se zobrazí tabulka s informacemi typu: cI slot: Irdeto Access, Prompt, E30-4 Currently unable to view this channel. Jinak teploměr ukazuje: úroveň 102 a kvalitu 9,4dB

Tauic

takže ladenie SAT-u je OK, programy uložené.
Problém je teda v dekodovaní programu. Vyzerá to na dve možné príčiny
- tak ako píše golfLC vyššie, je nastavený clock CI-modulu nevhodne. Hm, ale keďže som nemal ani ISIO S1 ani nemám HDS3 neviem kde toto (a či u HDS3 vôbec) je.
skús ísť buď do modulov menu-podmienený prístup-modul CI. Niekde by mohlo byť nastavenie "ci clock" alebo tak podobne. potom je nastavenie v menu normal a myslím že fast. treba ho prepnúť na normal

- druhá možnosť je že tento modul nefunguje v HDS3. čo je to za typ modulu? Doporučené sú:
Technisat Technicrypt Irdeto
Smit Irdeto

- tretia možnosť, že modul nestíha asi neplatí, pretože hovoríš že je to Skylink ready

ešte dotazy než budeme pokračovať:
1/ aký je to modul? prečítaj na ňom výrobcu
2/ máš zaplatený len servisný poplatok alebo ešte niečo navyše?

Dagy2
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra