Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

jak se připojit satelitem k interneru

Řeším problém, jak se připojím satelitem k internetu, když mám jen signál WI FI ale nemám switch a router je na střeše příliš daleko pro kabel. USB WI FI flash do dreamboxu nebývá spolehlivým řešením.

amba
Registrace: 5/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jak se připojit satelitem k interneru

Ak mas vhodny a kompatibilny WiFi USB adapter, tak to funguje spolahlivo.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Mám ve Vu+ obyčejný TP-Link adaptér a funguje to jako fík.

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

Ked sa nemylil, k linuxovym STB byval vhodny chipset Ralink 5370.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Ambo

Moje zkušenost:TP link
Mají to v Datartu,elwordu a kdoví,kde ještě.Je to repater wifi a zarověž toho připojíš sat lanem-perfect.Zastrčíš to na půl cesty mezi tvůj zdroj wifi a satelit a jede to po nastavení.Jeden mi naskočil bez nastavování,ani nevím jak.Protože to mám do němec kameném,tak v K+B 20,- ojro,tady kolem 7-8 stovek,du se kouknout ,jak se to menuje

korkoran
Registrace: 10/2006

repítr

TL-WA850RE
TP-LINK EXTENDER_825DA9

korkoran

jak se připojit satelitem k interneru (# 241)

A chodí mi to i v poměru0,3,12 metrů -š(nevhodné slovo)

korkoran

Na repeater/extender bych se vybodnul, když potřebuje přijmout WiFi a poslat kabelem do SAT, tak zařízení KLIENT. Třeba Tp_link TL-WR743ND

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

jaká pak nevhodné slovo

Vždyť je to i ve večerníčku jakofík

korkoran

poldo

Ten extender má ale přenosovou rychlost
300 Mbit/s což 2x tolik,a on na půdě už jedem 150 Mbit/s má,na co tam nahoře bude strkat ještě jeden a ten samej krám,když potřebuje lan připojení? Rv Rv

korkoran

Proč by ho měl strkat někam nahoru? Klient se dá dolů a bude přijímat WiFi signál, kterej pak pustí do LAN do satelitu. Ale je pitomost ta dělat nějaký opakovače na WiFi a zbytečně celou tu WiFi síť takto rozdrbávat.

PoldaS

Taky jsem byl velkým příznivcem repeatru,dnes po vlastních zkušenostech už bych ho s klidným svědomím moc nedoporučoval.Rychlost je sice 300 Mbit/s a na SD kvalitu je to plně dostačující,ovšem...Když chci poslat HD stream (nedej bože UHD) do satelitu s vloženým wi-fi USB adapterem (chipset Ralink 5370 - mám Arivu),tak repeater musí být max. 10cm!!! od něj. LAN kabel se samozřejmě dá píchnout do repeatru a na druhé straně do satelitu,ovšem výsledek je totožný (jako těch 10 cm).Já bych doporučoval Tendu F1201 ,který tedy rozhodně není nejlevnější,ale má wifi ac! A umí toho daleko víc . A že jde tenhle výrobek na dračku je fakt - i na aliexpresu je nedostupný. Ovšem pokud má být satelit používaný jen na nějaké to prohlížení Youtube v nižším rozlišení, pak extender úplně stačí(nebo zmiňovaný Tp_link TL-WR743ND).

jerzy
Registrace: 7/2008

Používejte gigabitové homeplugy, pár sice stoji kolem 2,5k ale fungují.

matchboxx
Registrace: 9/2012

Je vidět,že si to pořádně nikdo nepřečetl,co amba potřebuje,rozhodně žádnej kabel lan ze střechy nepotáhne,aby na něj instaloval další Wifi router,naopak chce z wifiny po cestě dostat na konci lan kabel do satu.U mě jsou po těch 12 metrech 2 teenageři,co mydlej hry a youtubiřejí. :laughing:

korkoran

@korkoran

Ale přečetl.Nikdo nechce tahat LAN kabel ze střechy.Ten router,co mu doporučuju, funguje taky i jako extender.Akorát s nesrovnatelně lepším výkonem,než samostatný extender.Záleží,co se na něm nastaví(podle toho,co kdo preferuje).A stream 1080p se s extenderem zvládajícím jen 300Mbps seká.To mám osobně vyzkoušené.

jerzy

jerzy

no vidíš a u mě ty youtubeři si nenaříkaj ;)

korkoran

ale zase máš pravdu

kamarád něco podobného instaloval v garáži na vzdálenost cca30 -35 metrů a běží mu to v tv víc jak s 5 mega

korkoran

Ono je rozdíl,jestli se jen dívám na video 1080p na Youtube,nebo streamuju něco z PC přes VLC (v 1080p) do satelitu(a do TV).V prvním případě se to občas lehce zadrhne, ve druhém je to sekání výraznější.Proto je lepší wifi ac .A to tu píšu ani ne o vzdálenosti 10 metrů.Rozdíl není v kvalitě pokrytí(to je stejné), ale o překážkách a o zarušení v pásmu 2.4GHz.

jerzy

On hlavně amba ani neráčil napsat k čemu to připojení vlastně chce. Jestli na nějaký Youtube a přehrávání mediálního obsahu nebo třeba jenom kvůli šarikovi.

PoldaS

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra