Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat TechniCorder ISIO STC

Dobré ráno

tak nakonec zvítězil TS TC ISIO STC.
Musím říct že jsem opravdu spokojenen.
Obraz, funkce jako HbbTV a ovládání je super.
Za ani ne 30min bylo všechno naladěno.
Ale na pár věcí bych se rád dozeptal.

1) Jaký SSD disk doporučujete? Nebo raději HDD?

2) Nabíhání se mi zdá dost dlouhé. Neměřil jsem to ale odhaduju kolem minuty než se zobrazí nějaká stanice. A to i když jsem zapnul StandBy režim. Žádnou velkou změnu jsem nespozoroval. Vždy po zapnutí to akutalizuje nějaký stanice a pak se přihlašuje Skylink karta. Dá se to nějak zkrátit nebo se s tím musím smířit?

Děkuju a přeji hezký den :-)

Lutyn87
Registrace: 2/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

@Lutyn87 @admin

Kdybys to napsal tady https://www.parabola.cz/forum/topic-88016/ tak:
1. Bylo by jasné, mezi čím ses rozhodoval a co Tě k tomu vedlo
2. Nezasíral bys forum, protožetakto je to jen příspěvek o lejnu
3. Nešel bys sedět

@admin: lock téma i autora

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

Omko nabízí HDD

přímo určený pro tento přijímač o kapacitě 1000G. Stojí pouze 2700 Kč. No nekup to! S jednou SKYLINK kartou lze nahrát až 3 programy současně za podmínky, že dvě nahrávané stanice se nastaví na pozemní televizi.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

RE: Technisat TechniCorder ISIO STC

Dívám se,že Jackal by nejraději pozamykal všechny témata i autory.Od toho citronku je nějaký nabroušený. :)))

jjery
Registrace: 12/2012

@Jackal @admin

Moje předchozí téma se momentálně nachazí někde na 5 straně diskuze a jelikož se by se neposunulo dopředu i když tam bude příspěvěk ze dneška tak pochybuju že by si toho vůbec někdo všimnul. Kdybych věděl že když tam napíšu a téma se posune na první stránku aby ho vidělo co nejvíc lidí a já měl tak nejlepší šanci aby mi někdo kompetentní odpověděl tak to udělám.

Navíc k čemu potřebuješ znát historii mého rozhodování když se ptám jestli použít HDD nebo SSD disk? Mé dotazy se týkají konkrétního stroje a s mým předchozím vláknem to přímo nesouvisí.

@admin: Lock Jackal ;)

Lutyn87

@lutyn87

Ale posunulo, jen bys nesměl být líný trouba

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal

Já ho stal oprávněně, jen chápu toleranci k mentálně retardovaným přispěvatelům (takto je to doufám košer, když zastaralé lékařské výrazy jsou zakázány

Jackal

Já ho dostal ...

Jackal

Lutyn87

vykašli sa na nervákov hneď po ránu. Keby si to napísal tam kam ťa poslali tak
A/ to bol príspevok o GoSAT
B/ kto by tam hľadal nový dotaz, keď tento dotaz je už dávno na smetisku dejín vďaka systému v akom beží toto forum (staré dotazy zapadnú niekde vzadu a po určitom čase sú dokonca uzamknuté).

K tvojim dotazom:
1/ nie, štart STC z deep standby je ca 15 sekund. Z hot standby okamžite.
U STC záleží akú krajinu si zvolil pri prvej inštalácii - podľa toho nainštaluje autoupdate programov. Ak to bolo CZ, máš tam fastscan, ak to bolo DE/CH/AT máš tam ISIPRO atď. zrejme pri štarte vždy číta nové tabuľky. To nepotrebuješ.

Vypni všetky aktualizácie DVB-S/DVB-C/DVB-T, aktualizácie webových linkov, všetky aktualizácie SW.

2/ s jednou kartou Skylink, je možné nahrávať súčasne 2 DVB-S programy každý z iného TP + 2 programy z DVB-T/C alebo 4+2 ak do šuplíka strčíš prídavný modul s dvomi tunermi S alebo T/C. Cena 60EUR. Tak máš za ca 360 EUR 6-tuner. No nekúp to.
Aktivuj si dodatočné dekodovanie s opciou "pri vypnutí". funguje spoľahlivo ako píšem na inom mieste.

3/ modul k Skylinkkarte asi Technicrypt Irdeto. Ja používam stále modul cryptoworks, funguje na 100% ale s kartou ICE.

4/ SSD doporučuje Horst po 1.5roku skúseností:
SanDisk Ultra II 480 GB SSD
max veľkosť je 2TB, 480GB SSD je cenou už aj tak dosť vysoko.
Väčšina používa 1TB HDD. Disk môžeš poslať do sleepu po 2-och minútach, nie je ho počuť v šuplíku, ventilátor sa mi ešte nezapol.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Jak píšu - nikam to nezapadá, to že to tak vidí kdejaký líný troll ještě neznamená, že je to fakt.

Jackal

jackal

aj my ťa máme radi a prajeme ti pekný aj keď aspoň tu u mňa upršaný deň.
Mal si už rannú kávu? Poď dáme si ju spolu u tohto fóra. Bohužiaľ koňak k nej nemôžem. :(

Dagy2

Víš co, tak jo - právě jsem si uvařil a při tom, co ji budu pít Ti něco řeknu: nastav si v nastavení zobrazování "dle příspěvků" a budeš se divit, jak se Ti to krásně řadí - pak možná pochopíš.

Jackal

@Dagy

Moc děkuju vidím že alespoň někdo chápe proč jsem založil nové téma.

Krajinu jsem nastavil CZ.
Jak budu odpoledne doma tak to všechno vyzkouším.

Ještě jednou děkuju za pomoc. R^

Lutyn87

Už to máš? A vidíš, kde je to jeho předchozí téma? Na první straně jako 5 pod tímto tématem. Ještě Ti to zakládání přijde normální? Měl klidně pokračovat tam, jak to bude vypadat, když co 24 hodin založím téma k:

1. nějakému suprtrupr večernímu pořadu v TV
2. nějaký dotaz do věštírny na zařazení xyz programu do RST platformy
3. dotaz na konkrétní HW
4. postěžuji si na serpo, kvalitu obrazu, neschopnost manažerů SkyLinku (přeci já bych to zvládl lépe a za méně peněz)
5. zeptám se co AB platforma na kroky CD platformy

ATD ATD - vidíš to, že je tak jak u "mentálních retardů" na dvorku

Jackal

Lutyn87

myslím, že si nekúpil zle. 4-tuner za ty peníze.
Napriek tomu tento prijímač nechodí ako víno. (Väčšinou to čo tu chodilo ako víno tak potom u užívateľov nefungovalo vôbec :laughing: )
zjavne nechodíš inam len sem na parabolu.
Preto bude dobré toto info pre teba:
Pre STC sú v princípe 2 FW, ktoré môžeš nainštalovať:
"pôvodný" 2875. doporučujem tento FW. Funguje absolútne spoľahlivo, tak ako niekedy u HDS2 neexistuje niečo ako zelená smrť alebo zamrznutie prijímača, nedekodovanie a pod.
Bug v tomto FW je, že rozšírené EPG u Skylinku má zmršenú diakritiku. t.j. začiatok popisu je ok, po ca 10 riadkoch začína zmršené mäkčeňo-dĺžňové textové pole.
v tomto FW funguje youtube cez web prehliadač

"posledný" SW 2967 - tento síce opravil chybu zmršených popisov, ale zaviedol horšiu chybu - EPG niektorých staníc u Skylink sa nezobrazuje vôbec.Pribudla app youtube a prime time funkcia v EPG.

Dagy2

@Dagy2

tak co již si to vyzkoušel? Ono přiznat, že byl člověk trouba je velice těžké...

Jackal

@Dagy2

Proč neodpovídáš? Pijeme přece spolu kafe a já Ti něco při tom ukazuji...

Jackal

Lutyn

obraz doporučujem nastaviť 1080p / 4:4:4 pokiaľ to tvoja TV dokáže zobraziť a na telke "pouze skenovat" alebo "pixel-to-pixel"

zvuk doporučujem samozrejme s povoleným DolbyDigital a
do TV cez HDMI, nastavenie PCM - telka aj tak nemá viac než 2 repro a máš možnosť ovládať zvuk jednoducho ovládačom
do AVR (ak používaš) tak optiku a tu nastaviť BITRATE pre viackanálový zvuk.

pozor ešte na nastavenie "rezervácie tunera". Ak máš "len" základ použi 0 tunerov.
Pokiaľ tam dáš 1, tak jeden tuner bude neustále rezervovaný pre streaming do LAN a nemohol by si nahrávať a pozerať naraz 2 DVB-S alebo 2 DVB-T stanice.
Toť asi vsjo. aktivuj si SZ aby sme tu nedráždili.

Dagy2

To mám nejraději - mentální retard se zastává mentálního retarda a když zjistí, že fakt je mentální retard, tak mlčí.

Nastav si to prosím Tě, jak jsem uvedl: Nastavení účtu/Diskusní fórum/Třídění diskusních příspěvků podle a tam zadej "reakcí" a pak OK. A můžeš prosím Tě teď odpovědět, kam zmizel jeho předchozí 2 dny starý příspěvek? Ne? Tak v tom případě běžte oba do ....., protože bezmozků tu je plno.

Jackal

@Dagy2

Tohle jsou přesně ty typy informací které jsou nad zlato.
Je dobře že se stále na fórech najdou ochotní lidé jako ty.

Downgrade FW jde v pohodě?
Nebrání se tomu STC?

Lutyn87

@Dagy2

Rád bych si zaktivoval SZ ale v nastavení účtu mám jen napsáno nepovoleno a žadnou možnost jak to aktivovat nebo o to požádat.
Mám ještě účet na AB-Forum. Také Lutyn87 tam by SZ měly jít.

Lutyn87

@Jackal

Začínáš mě bavit pokračuj prosím :-)

Lutyn87

A v tom je ten problém - já Tě nebavím, ale poučuji, abys ze sebe příště nedělal blba, že Tvé príspěvky zapadají v propadlišti dějin, když to není pravda. Ale protože je to na Tebe moc složité, tak se tomu jako mentální retard jen směješ, bohužel

Jackal

@Jackal

Nepoučuješ ty v první řadě napadáš a proto mě bavíš. Takže prosím pokračuj očividně tě to taky baví tak nepřestávej ;)

Lutyn87

Už jsi mnou popsané vyzkoušel? A kde je Tvé předchozí téma? Dvě jednoduché otázky, pokud na ně nemíníš odpovědět, tak se klidně bav dál, ono od retardů se ani nějaká smysluplná činnost neočekává.

Jackal

@Jackal

Ano vyzkoušel ale co mi to pomůže když to tak máme nastavené jen my dva? STANDARTNĚ je to nastavené tak jak psal Dagy. Drtivá většina uživatelů moje předchozí téma tudíž nevidí takže je tvoje řešení k ničemu asi jako ty ale díky za radu :-D Pozdravuj Chocholouška...

Lutyn87
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra