Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat TechniCorder ISIO STC

Dobré ráno

tak nakonec zvítězil TS TC ISIO STC.
Musím říct že jsem opravdu spokojenen.
Obraz, funkce jako HbbTV a ovládání je super.
Za ani ne 30min bylo všechno naladěno.
Ale na pár věcí bych se rád dozeptal.

1) Jaký SSD disk doporučujete? Nebo raději HDD?

2) Nabíhání se mi zdá dost dlouhé. Neměřil jsem to ale odhaduju kolem minuty než se zobrazí nějaká stanice. A to i když jsem zapnul StandBy režim. Žádnou velkou změnu jsem nespozoroval. Vždy po zapnutí to akutalizuje nějaký stanice a pak se přihlašuje Skylink karta. Dá se to nějak zkrátit nebo se s tím musím smířit?

Děkuju a přeji hezký den :-)

Lutyn87
Registrace: 2/2016
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat TechniCorder ISIO STC

No, ale že to tak má drtivá většina neznamená vůbec nic. Vlastně ano, znamená to, že ta drtvivá většina je jen líná použít mozek a věnovat chvílku pro nastavení fóra po registraci.

Chcocholoušek vzkazuje, že Ti už skončily vycházky

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

Takže kdybys ve svém druhém příspěvku nelhal, tak by toto celé nemuselo být, souhlasíš?

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

Lutyn87

ano, downgrade u techniSatu ide bezproblémov.
Na USB nahráš FW, strčíš do SATu, trvá to ca 15sekúnd.
Pozor:
- pri upgrade zostávajú všetky nastavenia, včítane naladených programov aktívne, takže po 15 sekundácha môžeš ďalej pozerať
- pri downgrade začínaš od nuly, spustí sa autoinstall.
Preto pred downgrade urob zálohu vyhľadaných a uložených programov pomocou Techniportu do PC. Musíš uložiť TV, R aj WEB položky.
potom urob flashreset (5sek zap tlačítko, viď nívod)
potom downgrade.
autoinstallom nastav len nastavenia prijímača, preskoč SW update, EPG update, ISIPRO/fastscan atd atd.
potom z Techniportu naláduj naspäť naladené programy.
nedoporučujem pri downgrade použiť kompletný back-up, toto by ti ušetrilo oných 10 minút práce pri základnom nastavení ale ktovie či niekde nezostane niečo visieť.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Přišel jsem k PC až pozdě - takové pěkné téma o mém ISIO STC a někdo tu pořád otravuje s blbostma...

Také gratuluji ke koupi. Sám používám 2 karty Skylink (Next), ale asi když mi skončí předpaltné, zruším ji a zkusím dodatečné dekodování. Ale nevím - občas jsme zvyklí často přepínat na LIVE program a ten co se nahrává - a to by asi s dodatečným dekodováním moc nekomunikovalo, nevím.
Jsem asi jeden z mála, který používá ten nový firmware. Prostě zmršené znaky v popisu nám dost vadily, když pak čtu o čem je program. Chybějící EPG je u Novy, Primy, NovaSport a nějakých dalších. Z těch moc nenahrávám, tak mi to tolik nevadí. Fakt nevím, v čem je problém, proč jen tyto některé programy s tím EPG blbnou (v tom novém firmware).
Fastscan pro Skylink jsem zrušil hned při instalaci.

Disk jsem si pořídil ten 1TB Technisat od OMKO. Já vím, cena hrozná, ale zase vím, že Technisat má rád k sobě Technisat moduly (mám 2x Technisat IRDETO) a tak snad i s Technisat diskem nebudou problémy. Zatím je vše úplně ok, samozřejmě naformátované na TSD. Jen když někdy "zběsile" přeskakuju nahrávky, tak se to kousne, ale stačí skočit do TV a pak znovu do HDD a vše je OK.

Pozor ale na nastavení Technilinku. S mým Panasonicem to sice vše fungovalo, ale prostě ISIO STC se pouští nějak rychle, takže pokud se zapne dřív než TV, tak může (někdy ano, někdy ne) být obraz fialový anebo zvuk bez obrazu. Pak stačí vypnout/zapnout anebo nastavit znovu obraz na rozhraní RGB nebo auto a obraz už naskočí. Takže jistější je nejdříve pustit TV a pak ISIO STC.

jirka67
Registrace: 2/2006

jirka

1/ s jednou kartou to funguje úplne perfektne. Mal som obavy z toho, čo sa popísalo o zmenách kľúčov každých 26hodin.
Ja nie som odborník na Irdeto, doonca si neviem ani poriadne nastaviť profil na tomto fore :laughing:
ale zakodované nahrávky sa dajú prehrať ca3 dni po nahratí.
Takže mám jednu kartu, nastavené dodatočné dekodovanie s opciou "při vyp". Opcia AUTO neviem ako funguje, neprišiel som na to.
Preskakovať môžeš kam chceš, nepoznáš na prepnutí že na pozadí beží nahrávka v kodovanom stave. Pri prepnutí na nahrávaný program môžeš normálne sledovať v timeshifte nahrávku, pretáčať dopredu-dozadu. V prípade, že raz preskočíš z nahrávaného programu tak už je nahraný ako kodovaný a nemôžeš robiť na ňom strih.
Po vypnutí prijímača sa rozsvieti zap tlačítko červeným a na displeji je "decrypting" a %.
Po decryptovaní sa prijímač vypne.
Vyber jednu kartu a môžeš vyskúšať. Samozrejme s jednou kartou nejde PIP dvoch programov na dvoch rôznych TP a nejde streaming zakodovaného programu.

2/ technilink mám v spojení s LG TV. Zapnutie je na 100%, t.j. zapnem SAT po ca 10sek zapína SAT televízor a všetko nabieha korektne.
Vypínanie nemám nastavené, pretože u LG to funguje tak, že TV zapína zo zdroja v HDMI ale vypínanie beží opačne - vypnutie TV vypína zdroj. Na hlavu, ale takto simplink funguje aj s BR prehrávačom od LG.

Dagy2

jirka P.S.

ale nekameňuj ma keby ti nejaká nahrávka predsa ušla.
U mňa to funguje od začiatku len s jednou kartou, mám SAT od 04/2015
- karta ICE v module Technisat Multicrypt CRW/CNX
- aktivovaný deep standby, nepoužívam streaming takže fast start nepotrebujem
- SW pôvodný
dekryptovanie beží 1:1 času s nahrávkou na to sa priprav. Takže to odskúšaj na nejakej nahrávke do 10min. :)

Dagy2

Dagy díky. Jasně, že to včas vyzkouším. Ale Next kartu jsem zaplatil asi na 2 roky ještě před tím větším zdražením, takže ji mám zaktivovanou až do září 2016. Tehdy jsem nevěděl, že bude nějaké ISIO STC s dodatečným kodovaním :-) Takže do konce léta mám čas, pak ji asi zruším, před tím určitě vyzkouším.

Bohužel moje plazma Panasonic asi startuje pomaleji. Opravdu se stávalo, že tam byl fialový obraz po spuštění (někdy ano, někdy to bylo OK). Zkusil jsem různá nastavení, ale holt je jistější Technilink vypnout. Dokonce se mi někdy stane (cca 2x do měsíce), že když pustím TV (před tím jsem SAT sledoval, takže ISIO je pořád zapnuté), že se objeví jen zvuk bez obrazu. Žena v tomto případě udělá na ISIO vyp/zap a je to OK. Já jsem zkušenější (protože si umím i zde nastavit zobrazování diskuze podle posledních příspěvků :8) ), takže vlezu do nastavení obrazu a dám RGB nebo auto a už to jde (stačí jen tato úprava - musí se přeskočit na to jiné, než je momentálně nastaveno), ani změnu nemusím potvrzovat. Ale tato chyba se vyskytuje ať je tam RGB nebo auto, nemá na to vliv.

jirka67

RGB aj AUTO je na nastavení SCART, alebo sa mýlim?
u HDMI sú iné nastavenia. Skús ich zmeniť.
Ale je tu jeden kolega, ktorému to s Panasonicom tiež nešlo. Na DE fóre je takých viac čo im panasonic zostáva ružový. Niekto z nich mal logitech a tam nastavil posun zapnutia.

U LG toto funguje naozaj na 100-péro

Dagy2

Teď nevím, jak přesně se to nastavení obrazu u HDMI nazývá, ale určitě tam je možnost auto a pak ještě něco (myslím že RGB, ale možná se mýlím) - nicméně touto změnou mi obraz naskočí (viz minulý příspěvek). Jo, kdyby šlo nějak nastavit u ISIO pomalejší zapnutí. Pochybuju, že Panasonic by šel nějak rychleji. Ale jinak Technilink fungoval - zapnutí ISIO zaplo i Panasonic, vše OK - až na ten častý růžový obraz

jirka67

jinak je to popsáno i v německém návodu:

8.3.4 HDMI-Farbraum
Um eine optimale Bildwiedergabe an Ihrem Fernsehgerät zu erzielen, ist es gegebenenfalls erforderlich, den Farbraum des Receivers verändern.
Es stehen die Farbraumeinstellungen auto, RGB (normal) oder YCbCr 4:4:4 zur Verfügung.
Haben Sie auto gewählt, dann startet das Gerät nach dem Einschalten im Modus RGB (normal). Signalisiert das Fernsehgerät, dass auch YCbCr möglich ist, dann wechselt der Receiver automatisch in YCbCr-Modus.

jirka67

ach jasné, máš pravdu.
Ja používam 4:4:4 natvrdo.

Dagy2

tak možná zkusím 4:4:4 natvrdo, to jsem asi jediné nezkoušel. Ale pochybuji, že by se něco změnilo, zda to může mít na to vliv.

jirka67

myslím, že tiež to nebude mať vplyv.
Pokiaľ máš starší TV, možno 4:4:4 nedokáže zobraziť.

Dagy2

no, mám asi 2,5 roku starou plazmu Panasonic TX-P42ST60E

jirka67

Jackal ty budeš asi opravdu hrozný hňup,prudič a provokatér.Lidi tvého moralistického myšlení vedou úroveň tohoto fóra úplně jinam než pro co je toto forum založeno.Ale bude patrně marné si myslet že tato slova konečně pochopíš a polepšíš se.. Sleduji tě už fakt dlouho .. Rv Rv Rv

esik33
Registrace: 4/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra