![]() |
|
Koupě nového LNBChtěl bych poprosit o typ na dobrý LNB, potřebuji ho na 28.2° na anglické kanály, tedy pro příjem relativně slabého signálu, neboť vysílací anténa směřuje na Velkou Británii a my jsme už v místech slabšího signálu.Stávající LNB zřejmě umřel, takže vím, že v našich zeměpisných šířkách se tyto kanály daly sledovat, jen nevím, kam doba postoupila a jaké LNB jsou nyní v prodeji a jak jsou dobré. Předem děkuji za radu. Mirek |
tz1000
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 105 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
pro jaký lavor??každému sedne jiný LNB,jako kupovat zuby na netu,nakoupit,nebo půjčit různé značky a testovat,na parametry nekoukej,nakonec ten nejhorší ti pojede nejlíp,jako mě,proč myslíš,že je tolik značek,když je jedna nejlepší známá +- cena podobná,je to o ozařovači |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
@killorsU hraničních DX signálů by se to "přepnutí bez pozorovateného" útlumu ale muselo realizovat SIGNAL switchem nebo takovým DISEqC relé,kde se přepíná skutečným mechanickým relátkem(např. KFR 6025 SCHWAIGER),nikoli elektronicky.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
killorsu neextrémě dlouhého kabelu citlivost nehraje roli,pokud by to platilo,tak stačí citlivější přijímač a můžeme dát menší parabolu,takto to opravdu nefunguje |
pierrepetr
![]() |
|
Pokud jde pánové u tu citlivost reciverů,tak se trošku mýlíte. Ve skutečnosti to s citlivostí nemá nic moc společného. Jen si někteří výrobci dávají víc záležet (konečně)na zpracování signálu. Některým přijímačům totiž stačí ke kvalitnímu zvuku a obrazu mnohem méně kvalitní primární signál z antény. Tam, kde jiné přijímače již hlásí nevyhovující signál, tam jiné jedou zcela bez problémů a není to sílou signálu ale jeho kvalitou.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 685 |
![]() |
|
Eniksouhlas,kvalitu zajistí pouze F-LNB a velikost paraboly,pokud je signál z družice konstantní |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrPřesně tak! Parabola-ozařovač-první tranzistor zesilovače. To jsou tři naprosto klíčové věci!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
no a paknázev vlákna,pak někdo říká,že se vysmívám |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koupě nového LNBTak já jsem amatér v tomhle ale nemyslím si že 35m kvalitního koaxu to nějak nesníží razantně tak jako použití například diseqc přepínače nebo zesilovače na takovou vzdálenost. Zesilovač sice super, ale aby naopak ještě neuškodil v případě této vzdálenosti tak to bylo myšleno.Ale nevím třeba melu hovadiny... FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
@EnikJestli Tvoje připomínka ohledně citlivosti reciverů byla na mne,tak snad poprvé si s Tebou dovolím nesouhlasit.Po těch mnoha letech testování příjmu A2(naštěstí jsem na vrcholu prvního postranního laloku) si troufnu tvrdit,že prvé jsem o "citlivosti" nemluvil a za druhé jsou přijímače,které DX signály na hranici příjmu prostě neumí,ačkoli jsou připojeny přes SIGNAL SWITCH stejným koax.kabelem stejné délky jako mnou výše zmiňované,z řady vybočující recivery(a vůbec nezáleží na ceně,jak jsem se přesvědčil u H5100S).O tom,že nejlepší způsob signálové cesty při DX příjmu,tzn. LNB-KABEL-RECEIVER samozřejmě nepolemizuji.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
To killorsTy neuměla dobrže češsky? Buď tak laskav a přelož mi to do srozumitelštiny. Já jsem obsah toho blábolu prostě nepochopil. Používáš naprosto nepochopitelný slovosled a skladbu věty. Přitom nepoužíváš interpunkci. To je težké luštit.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
to EnikPromiň mám problémy s disleksií či jak se tomu říká. Napíšu to pořádně, nebo budu se snažit. 35m kvalitního koaxiálního kabelu, nemá takové razantní ztráty. Tudíž přidáním zesilovače by jsme si i mohli uškodit u DX příjmu než pomoci.To byla ta myšlenka. FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
To killorsNo vidíš, že to jde. Už tomu rozumím.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Koupě nového LNB"kvalitu zajistí pouze F-LNB a velikost paraboly""Přesně tak! Parabola-ozařovač-první tranzistor zesilovače" panove, to popisujete LNB nebo LNA (nejspis nejaky jednotranzistorovy sirokopasmovy) ? |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
@kaosMůžeš mi prosím sdělit, co se Ti na tom nezdá? Nebo co je špatně?Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@tz1000na prijem slabsich signalov, pouzi LNB IBU single aleno twin. budes s nimi spokojny ako moja malickost, uz dlho rokov...https://www.parabola.cz/album/foto-705/ ![]() Popis fotografií: [1] LNB IBU single Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
délka koaxiálního kabeluNevím, čím to bylo, ale počet krátkodobých výpadků satelitního signálu byl vyšší u delšího kabelu mezi LNB a přijímačem než u krátkého. Přitom "teploměry" ukazovaly téměř stejně. Porovnával jsem 42 metrů a 15 metrů. Měl jsem dojem, že na dlouhém kabelu se více "nachytá" nějaká signálová pakáž.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
Enikpokud to nechápe,jeho problém |
pierrepetr
![]() |
|
bohus31na fotce mas LNB inverto black ultra![]() ![]() ![]() 42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 539 |
![]() |
|
marcelesa co jako?? - však to sám píše..![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 388 |
![]() |
|
@marcelesco jako? lance ti odpovedal...LNB IBU single. alebo po lopateIBU = Inverto Black Ultra Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |