![]() |
|
Mimo misu: Notbook ako router?Jeden známy sa chválil, že notbook používa namiesto routeru. Má mobilný internet, ktorý prijíma prostredníctvom mini modemu v USB porte v ntb a z neho vysiela signál cez wifi do tv a tabletu. Je možné takto plnohodnotne nahradiť drahý G4 router? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?plnohodnotne áno. to druhé ale nechápem. drahý 4G router...ak vezmem do úvahy sústavne zapnutý notebook. spotreba a amotrizácia. mal som toshibu sattelite. vydržala 3 roky.oprava nerentabilná. raz za dva mesiace som ho vypol.tak asi bude ten router v notebooku lacnejší.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Aby ten prenos prostredníctvom wifi bol plnohodnotný a nesekali videá z You tube, aký program je potrebné nainštalovať do ntb? |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?nič,netreba inštalovať. rýchlosť internetu dôležitá. v mobiloch je wifi hotspot. to je na zosilnenie signálu. ako to je u notebooku to neviem. treba pozrieť na internete.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
@KarnerDle mých zk.to na moc dlohou dobu asi nevystačí s GSM donglem.Já jsem v nemocnici za 1,5 hodiny Youtuby vyžral 60% měsíčního kreditu dat t.j.1,3 Gb.To si možná dovolí do tv poslat tak 2-3x za měsíc a už notebuck zavře do dalšího měsíce![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?4G router stoji cca 30€ (napr. TP Link 3420) donho das ten 4G modem a mas to. Riesenie s notebookom sa mi zda krajne neprakticke.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Drahy router? Router za tisicovku do ktereho se zastrci 4G USB modem mi prijde jako nesrovnatelne lepsi reseni nez nejaky notebook. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Swan ponúka 4G router za 75 €. Skôr ako router kúpim, chcem vyskúšať, či skutočne neobmedzený internet s rýchlosťou 20 Mb je vhodný aj na prezeranie videí z You tube? |
Karner
![]() |
|
na notebukumám zakoupen soft. Connectifity 2015 PRO.V notebooku si přes položku "ovládací panely" tad. můžu měnit frekvenci (kanál dané sítě) a pochopitelně je přenos šifrován WAP2.Dokonce je tento soft dost vymakaný,bo nabící v nějaké verzo i Wifi Repeator..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 959 |
![]() |
|
@KarnerInternet od SWAN v pohode prehra akekolvek video z Youtube, ale pozor, v podmienkach maju, ze mozu Youtube limitovat na 2Mbps. Realne to vsak nerobia, resp. zatial nikto nepocitil obmedzenie rychlosti. Za tu cenu 5€ vsak nie je co riesit.![]() AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?je to skrabanie sa cez hlavu, väcsinou sa to pouziva ako nudzove docasne riesenie....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Keď som mal z O2 mobilný internet, nepotreboval som žiadny router ani modem a na mobile a tablete to fičalo. Prečo to Swan vyžaduje. |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Aj Swan Ti pojde v pohode na mobile aj tablete. Strcis SIM a ak mas podporu 4G a si v dosahu, bude Ti to fungovat.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Čiže aj do tabletu budem potrebovať SIM kartu? |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Ako to vlastne chces mat ? Mozes si urobit z 4G mobilu domaci WiFi Hotpsot a nepotrebujes uz kupovat nic viac.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?jasné že to jde přes NTB , když jsem začínal v poskytováním internetu v roce 2000 tak jsem musel fičet přes klasické PC a takto sdílet ADSL , ale musí být zapnuté 24 hodin non-stop , a určitě je to jednodušší tak jak píše LucaBrazza , hlavně si nehraj na providera tím že bys jen přes NTB(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
@Karnerkup si levný mobil s LTE třeba za dvojku a musí podporovat TETHERING , nastavíš si mobil jako přijímač LTE a zároveň vysílač WiFi nastav si svoji SSD dej si WPS kod nějaký a fičíš(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
@bbitomto není příliš rozumné,bo nestačí pak mobil nabíjet. Já mám Sony Z3 a při používání ( PS3 on-line po síti ) Tetheringu (vytvoření vlastního "hot-spot" čili vytvoření vlastní Wi-fi sítě)to neskutečně žere baterii. Používám sítˇ Vodafone a je tam u 4G (LTE) rychlost kolem 50Mg/s večer i více. Ale tohle beru jen jako ze srandy a nevyužívám... Spíše si pouštím na noteboku soft Connectifity PRO 2015.To také využívám se sítě Vodafone,kde mám malý USM modem 4G.Je to pohodlné,přehledné a navíc si můžeš téměř hned měnit kanál,pokud je tam velká zátěž (třebas na kanálu 1 je 5lidí,tak si ho změním na kanál 11 a jedu bez rušení).... A pokud máš v baráku více noteboků a slabý signál,tak použiješ Connectifity MAX,kde se dá použít funkce Wi-fi Repeated ...prostě super věc.Je tam toho moc,co nabízí tenhle soft..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 959 |
![]() |
|
ako router?Já používám dongle Smart Mobile Wifi model Hifi5s,který je zároveň hotspot a na dvou dalších místech nedostatku int. Asusy 330N3G s dgl. Huawei 1750 a roční kartou twist jen pro satelity (cccam a homecamd. Po cestě pak ještě LTE mobil s 2gb dat.Na žádný velký kouzla to není,sem tam k tomu připojím ntb pro hledání mimo domov |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Mám tablet, ktorý podporuje 4G. Ak do neho vloží SIM kartu a zapnem wifi, môžem na tv s o.s. Android prezereať z You tube videá? Aký program k tomu budem potrebovať? |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Tvojmu TV s o.s. Android je predsa jedno, z akeho zdroja berie internet. Ked z tabletu, tak z tabletu. A program aky ? Ked tam mas Android, tak zrejme z apk. Youtube.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Chcel by som vedieť, aký program budem potrebovať, aby som spojil tv s tabletom? |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Program nebudes potrebovat ziadny. Co budes potrebovat: SWAN SIM kartu, za 5€ mesacne. Mobilny telefon so 4G podporou a zaroven s moznostou Tethering, alias WiFi pristupovy bod, alias WiFi Hotspot. Tento telefon bude robit v podstate funkciu routra, bude vsak musiet byt casto, resp. stale na nabijacke. Spustis uvedenu funkciu a na TV sa cez WiFi pripojis na ten mobil (router). Na TV spustis YouTube. To je vsetko.![]() AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Aby som nezničil telefón, môžem týmto spôsobom využiť ako modem aj tablet s wifi? |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Ano, můžeš. SIM do tabletu, na tabletu povolit a nakonfigurovat přenosný hotspot, tablet nechat na nabíječce, na TV zapnout WiFi a připojit se k WiFi vytvořené tabletem. Pak spuštíš v TV app YouTube a fičíš.Nedá mně to: to v místě provozu té android TV nemáš jinou možnost než LTE? |
Choronzon
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 136 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Notbook ako router?Teraz mám pevný internet od Lombardu, ale je drahší a pomalší ako mobilný neobmedzený zo Swanu. Inak mám tv cez káblovku. |
Karner
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |