Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo misu: Notbook ako router?

Jeden známy sa chválil, že notbook používa namiesto routeru. Má mobilný internet, ktorý prijíma prostredníctvom mini modemu v USB porte v ntb a z neho vysiela signál cez wifi do tv a tabletu. Je možné takto plnohodnotne nahradiť drahý G4 router?

Karner
Registrace: 3/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo misu: Notbook ako router?

plnohodnotne áno. to druhé ale nechápem. drahý 4G router...ak vezmem do úvahy sústavne zapnutý notebook. spotreba a amotrizácia. mal som toshibu sattelite. vydržala 3 roky.oprava nerentabilná. raz za dva mesiace som ho vypol.tak asi bude ten router v notebooku lacnejší.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Aby ten prenos prostredníctvom wifi bol plnohodnotný a nesekali videá z You tube, aký program je potrebné nainštalovať do ntb?

Karner

nič,netreba inštalovať. rýchlosť internetu dôležitá. v mobiloch je wifi hotspot. to je na zosilnenie signálu. ako to je u notebooku to neviem. treba pozrieť na internete.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@Karner

Dle mých zk.to na moc dlohou dobu asi nevystačí s GSM donglem.Já jsem v nemocnici za 1,5 hodiny Youtuby vyžral 60% měsíčního kreditu dat t.j.1,3 Gb.To si možná dovolí do tv poslat tak 2-3x za měsíc a už notebuck zavře do dalšího měsíce :laughing: :laughing:

korkoran
Registrace: 10/2006

4G router stoji cca 30€ (napr. TP Link 3420) donho das ten 4G modem a mas to. Riesenie s notebookom sa mi zda krajne neprakticke.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Drahy router? Router za tisicovku do ktereho se zastrci 4G USB modem mi prijde jako nesrovnatelne lepsi reseni nez nejaky notebook.

ivovi0
Registrace: 11/2008

Swan ponúka 4G router za 75 €. Skôr ako router kúpim, chcem vyskúšať, či skutočne neobmedzený internet s rýchlosťou 20 Mb je vhodný aj na prezeranie videí z You tube?

Karner

na notebuku

mám zakoupen soft. Connectifity 2015 PRO.V notebooku si přes položku "ovládací panely" tad. můžu měnit frekvenci (kanál dané sítě) a pochopitelně je přenos šifrován WAP2.Dokonce je tento soft dost vymakaný,bo nabící v nějaké verzo i Wifi Repeator...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@Karner

Internet od SWAN v pohode prehra akekolvek video z Youtube, ale pozor, v podmienkach maju, ze mozu Youtube limitovat na 2Mbps. Realne to vsak nerobia, resp. zatial nikto nepocitil obmedzenie rychlosti. Za tu cenu 5€ vsak nie je co riesit. R^

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

je to skrabanie sa cez hlavu, väcsinou sa to pouziva ako nudzove docasne riesenie....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Keď som mal z O2 mobilný internet, nepotreboval som žiadny router ani modem a na mobile a tablete to fičalo. Prečo to Swan vyžaduje.

Karner

Aj Swan Ti pojde v pohode na mobile aj tablete. Strcis SIM a ak mas podporu 4G a si v dosahu, bude Ti to fungovat.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Čiže aj do tabletu budem potrebovať SIM kartu?

Karner

Ako to vlastne chces mat ? Mozes si urobit z 4G mobilu domaci WiFi Hotpsot a nepotrebujes uz kupovat nic viac.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

jasné že to jde přes NTB , když jsem začínal v poskytováním internetu v roce 2000 tak jsem musel fičet přes klasické PC a takto sdílet ADSL , ale musí být zapnuté 24 hodin non-stop , a určitě je to jednodušší tak jak píše LucaBrazza , hlavně si nehraj na providera tím že bys jen přes NTB

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

@Karner

kup si levný mobil s LTE třeba za dvojku a musí podporovat TETHERING , nastavíš si mobil jako přijímač LTE a zároveň vysílač WiFi nastav si svoji SSD dej si WPS kod nějaký a fičíš

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

@bbitom

to není příliš rozumné,bo nestačí pak mobil nabíjet. Já mám Sony Z3 a při používání ( PS3 on-line po síti ) Tetheringu (vytvoření vlastního "hot-spot" čili vytvoření vlastní Wi-fi sítě)to neskutečně žere baterii. Používám sítˇ Vodafone a je tam u 4G (LTE) rychlost kolem 50Mg/s večer i více. Ale tohle beru jen jako ze srandy a nevyužívám... Spíše si pouštím na noteboku soft Connectifity PRO 2015.To také využívám se sítě Vodafone,kde mám malý USM modem 4G.Je to pohodlné,přehledné a navíc si můžeš téměř hned měnit kanál,pokud je tam velká zátěž (třebas na kanálu 1 je 5lidí,tak si ho změním na kanál 11 a jedu bez rušení).... A pokud máš v baráku více noteboků a slabý signál,tak použiješ Connectifity MAX,kde se dá použít funkce Wi-fi Repeated ...prostě super věc.Je tam toho moc,co nabízí tenhle soft...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

ako router?

Já používám dongle Smart Mobile Wifi model Hifi5s,který je zároveň hotspot a na dvou dalších místech nedostatku int. Asusy 330N3G s dgl. Huawei 1750 a roční kartou twist jen pro satelity (cccam a homecamd. Po cestě pak ještě LTE mobil s 2gb dat.Na žádný velký kouzla to není,sem tam k tomu připojím ntb pro hledání mimo domov

korkoran
Registrace: 10/2006

Mám tablet, ktorý podporuje 4G. Ak do neho vloží SIM kartu a zapnem wifi, môžem na tv s o.s. Android prezereať z You tube videá? Aký program k tomu budem potrebovať?

Karner

Tvojmu TV s o.s. Android je predsa jedno, z akeho zdroja berie internet. Ked z tabletu, tak z tabletu. A program aky ? Ked tam mas Android, tak zrejme z apk. Youtube.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Chcel by som vedieť, aký program budem potrebovať, aby som spojil tv s tabletom?

Karner

Program nebudes potrebovat ziadny. Co budes potrebovat: SWAN SIM kartu, za 5€ mesacne. Mobilny telefon so 4G podporou a zaroven s moznostou Tethering, alias WiFi pristupovy bod, alias WiFi Hotspot. Tento telefon bude robit v podstate funkciu routra, bude vsak musiet byt casto, resp. stale na nabijacke. Spustis uvedenu funkciu a na TV sa cez WiFi pripojis na ten mobil (router). Na TV spustis YouTube. To je vsetko. ;)

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Aby som nezničil telefón, môžem týmto spôsobom využiť ako modem aj tablet s wifi?

Karner

Ano, můžeš. SIM do tabletu, na tabletu povolit a nakonfigurovat přenosný hotspot, tablet nechat na nabíječce, na TV zapnout WiFi a připojit se k WiFi vytvořené tabletem. Pak spuštíš v TV app YouTube a fičíš.
Nedá mně to: to v místě provozu té android TV nemáš jinou možnost než LTE?

Choronzon
Registrace: 2/2016

Teraz mám pevný internet od Lombardu, ale je drahší a pomalší ako mobilný neobmedzený zo Swanu. Inak mám tv cez káblovku.

Karner
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra