Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Vyber paraboly 100

Dobrý den,
Přemýšlím o vyměně paraboly v součastnosti mam telesystem 100cm, avšak jak jí mám uchycenou na balkoně tak mě na držák konvertoru spadla ze střechy ledovka a pokřivila ho. Driv jsem dokonce i na ni chytal přes noc na 28.2 kmitočty 11307 H i V. Ted už ani to a ohodně se zhoršil signál i na silných frekvencich.
Proto se dost ohlížím po jiné alternativě než TS to jsou gibertini 100 al nebo fuba 100. A ted jak je to se ziskem oproti telesystem s konvertorem IBU. Hodne se pise ze gibertini ma lepsi hodnoty nez telesystem se zminovanym konverotem ac ma mensi plochu reflektoru. Fuba ji ma obdobnou, tam bych i veril tomu, ze narust zisku tech 0.5-1 dbi je.
Testoval to nekdo menil take parabolu hodne by me zajimala praxe.
Diky moc za odpovedi.

bourka
Registrace: 4/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vyber paraboly 100

Mluvíš o Fubě 85, nebo 120? To je velký rozdíl, nejen v ceně, ale i v zisku. Proč vlastně chceš 100 a více? Sem bych směřoval otázku, jestli se Ti vůbec vyplatí do toho investovat...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Fuba je jen v rozmeru 110 cm oznacuje se obvykle jako fuba 100 rozmery papirove, udajne 99x110. Gibertiny 100al ma cca 95x105 dle parametru TS ma 99x110 rozmer. Psal jsem, ze jsem chytal frekvence 11307 na 28.2e, ac ne celodenne, ale aspon v dobe kdy sleduji tv a mam cas. Proto me predevsim zajima zisk a kvalita. S investici je to druha otazka takhle me na tech frekvencich pro celodenni prijem chybi cca pul az decibel. A bohuzel na zavesny balkon umistovat velkou parabolu je velmi slozite a s ni i spojena manipulace a nastaveni.

bourka
Registrace: 4/2012

Pol nepol daj gibertini op 125 a máš to aj z malou rezervou ;)
Tie 100-ky budú skôr všetky rovnaké! A Fuba 100 nemá 110x99cm ale vnútro odrazovej plochy paraboly 105x95 :((( a tak isto gibertini 100 má čistý 101x94cm

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

@bourka

Sundal sem 100kuTeleSystem,namontoval na zkoušku Gibertinu100.Měřák nemám,na teploměrech žádný rozdíl.Točím 70.5E-30°W.Je možné, že by profi měřák rozdíl ukázal.

rezek
Registrace: 1/2010

bourka

Telesystem 100 má čistou odraznou plochu 95x105cm takže FUBA, Telesystem i Gilbertini jsou ziskově nasjedno a není mezi nima takový kvalitativní rozdíl, aby se to poznalo prakticky na zisku, rozdíly jsou mezi nimi v F/D a offsetových úhlech, takže může ke každé z nich lépe sednout jiný LNB, ale to budou nepodstatné detaily, telesystem jsou OK, takto nemá cenu uvažovat, pokud nechceš mermomocí mít doma "značkovou" FUBU (a vyhodit zbytečně prachy), pokud chceš lepší zisk, musíš jít prostě do rozměrově větší paraboly, plochu nenahradíš

lance
Registrace: 10/2008

bourka

Fuba 100 je zbytečně drahá.Mám 20 let starou Kovosat 85 offset a taky chci kupovat jinou parabolu.Na tu mojí kovosatku špatně funguje multifocus (je hluboká). :( Můj výběr asi bude Gibertiny 100 XP s origo multifocusem.Jukni na ní,vypadá poctivě,hlavně ráhno a držák konvertoru. R^

vencamar
Registrace: 5/2008

vencamar

mal som ju a môžem len odporučiiť ;) R^

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra